reklama

Sierpniówki 2014

reklama
kiedyś któraś z dziewczyn pisala o autyzmie po szczepieniach
znalazłam taki artukuł właśnie
Związek szczepień z autyzmem udowodniony! « Dziennik gajowego Maruchy

Ten artykuł już chyba jedna z dziewczyn wklejała ;-)Nawet odnosiłam się do tego co w nim. Ah i jedno odnośnie tego artykułu mi się nasunęło - podają, że kobietom i dzieciom podawane są, bądź były środki z tą ową substancją na "T", ale nie podają co jest podawane, żadnych konkretów. Konkret jest tylko o szczepionkach sprzed lat i szczepionce na grypę. Dla mnie to trochę za mało żeby mnie przekonać do nie zrobienia podstawowych szczepień:tak:

Tak piszecie o kosmetyczkach, paznokciach...przyznam się szczerze, że nigdy w życiu nie byłam u kosmetyczki. Z paznokciami dłoni robiłam coś z 5 razy w życiu, stopy - w ogóle. I nie jest tak, że nie robię bo nie ma potrzeby :-) Ale nigdy nie było mi po drodze, zawsze było mi szkoda kasy bo zawsze są inne istotniejsze wydatki. Nawet przed ślubem ochoczo planowałam, że pójdę chociaż raz do kosmetyczki i zrobię coś z twarzą dobrego...i nie starczyło mi na to czasu ;-) Byłam jedynie u znajomej, która mi wypiłowała i pomalowała paznokcie :-) No może kiedyś się w końcu gdzieś wybiorę, jak prawdziwa kobieta :-D

Ja też słyszałam o śniegu i ochłodzeniu. Dziś w tvn z kolei mówili, że w weekend pogorszenie, zimno, śnieg, deszcz, ale od poniedziałku znowu szykuje się poprawa. Pewnie faktycznie weekend nie będzie ciekawy :)

Witajcie wiosennie!
Odnośnie śniegu, to niestety ale podobno weekend będzie śnieżny, u mnie na północy tylko w niedzielę, ale w centrum Polski niby cały weekend... mam nadzieję, że się nie sprawdzi bo już pełno kwiatków u nas w okolicy, pączki na drzewach i szkoda żeby podmarzły..

A u mnie powrócił temat mieszkania. Właściciel mieszkania, które wynajmujemy (on ma cały dom, 5 mieszkań, 3 wynajmuje, w jednym sam mieszka i w jednym my). Te cztery mieszkania są jednakowe po 35 m2, dwa na parterze i dwa na piętrze plus klatka schodowa oczywiście. A na drugim piętrze jest takie duże mieszkanie 80m2 na całej powierzchni domu. I te mieszkanie się zwalnia i od czerwca będzie do wynajęcia! I plan jest taki że my się tam przeniesiemy a on wynajmie nasze.
Tyle że te mieszkanie jest 700zł droższe..... :dry: Chociaż tu mamy o tyle dobrze, że nie ma już żadnego czynszu, funduszu remontowego, woda jest wliczona w najem, tv, śmieci, gaz a nawet ogrzewanie zimą. Dodatkowo płatną mamy tylko energię.
No i samo mieszkanie bardzo fajne.. Właściciel robił je dla siebie ale, że został sam nie potrzebuje tam mieszkać bo jest za duże.
Są 2 spore pokoje, dodatkowo salon z aneksem prawie jak nasze całe mieszkanie, kuchnia super wyposażona, garderoba, duża łazienka...... :tak:
I wstępnie wszystko ustalone, chociaż po nocach śnią mi się cyfry :-)
Bo niby wynajem droższy, ale wszędzie indziej chcą czynsz a to w większości przypadków oscyluje w okolicach 600-800zł w okresie zimowym :szok:
Łeb mi pęka ale chyba się zdecydujemy ;-)

Jeju dziewczyny ale jestem słaba :szok: przespałabym dzisiaj cały dzień..

FIUFIU dobrze, że wszystko ok :tak:

MADISON nastrój ok choć stres przed jutrzejszą wizytą.. no i coś słaba jestem :dry:

EDYS super, że już wracacie :-)

Atkaa ale samych opłat w tym.mieszkaniu na 800zl??czy o tyle drożej w porównaniu do aktualnego?i pytanie czy 80m to dla was ok wielkość.bo przyznam to sporo i właśnie ogrzać to zimą nie jest lekko

fiufiu - sam najem jest droższy o 700zł od aktualnego, ale wszystkie opłaty mamy wliczone w cenę najmu łącznie z ogrzewaniem. Zostaje nam tylko energia.
Może coś niezrozumiale napisałam ;-)
Te opłaty 800zł są w innych mieszkaniach, które oglądaliśmy. Tam sam najem jest dość tani, ale dodatkowo wszędzie czynsze, które są bardzo wysokie.
Tutaj mamy płacić tylko najem. żadnych czynszów nie ma.

Atkaa - myślę, że to dobra cena, bo masz już koszty w wliczone. U nas w miescie SAM wynajem kosztuje ok 1000 zl, do tego trzeba oplacać wszystko samemu.... nie wiem kogo na to stać :))) my na szczescie mamy mieszkanie kupione, tylko kredyt musimy spłacać:-( ale wolę tą ratę kredytu dać do banku i wiedzieć, że za 5 lat mieszkanie bedzie nasze i moge robić w nim, jak mi się podoba.

Witam.
Edys - super wieści, gratuluję i zdrówka dla Ciebie.
Natkusia - wysyłam Ci moją energię mam jej ostatnio w nadmiarze.
Atakaa - to fajny pomysł, jeśli dacie radę finansowo to super i przeprowadzka tania :-D
Domi - mam nadzieję, że już wszystkie dolegliwości Ci odpuszczą i teraz będzie tylko wspaniale (zwłaszcza z tymi kopniaczkami)

Ewcol no niestety bol sutkow jest masakryczny dzisiaj juz raz plakalam w pracy z bolu ... dobrze ze biala kapusta pod reka to potrzaskalam ja troszke i powkladalam do stanika zeby chociaz troche ta temperature wyciagnela... bo sutki normalnie gorace w pewnym momencie byly. Jakos musze dac rade...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry