reklama

Sierpniówki 2014

Cos te lozyska nam sie poobnizaly.Moja niedala szans na podniesienie niewiem czemu.
Ja dzisiaj mam jakis senny dzien.Niebede szlaec nic tylko odkure przetrze leciutko podloge i ugotoje barszcz ukrainski na objad i mam reszte w doopce.I leze.
Troszke wczoraj z mezem pogrzebalismy w karcie co lekarka wypelniala i znalezlismy kilka sprzecznosci z tym co jest na wydruku a co w karcie (napisalam juz na wizytowych) znacie przepis na latwe szybkie i wilgotne ciacho.Z mila checia bym cos upiekla

Ankieta wypelniona

reklama
Hej.u nas orkan normalnie.jasio dzwonił właśnie z drogi do pracy,ze rower przypiął do drzewa,a sam wsiadł w autpbus i powiedział,żebyśmy dzisiaj pod żadnym pozorem z domu nie wychodzili.
Zdrowia dziewczyny. Ankietę wypełnilam.

Kurcze ja znowu mam problem z forum BB, już od środy nie mogę przeglądać. Natkusia pomocy!!!! Główna strona BB normalnie mi się otwiera, a forum tak wszystko mam w jednym ciągu. I po prostu nie da rady tak funkcjonować. Tęskno mi bo wcale nie wiem co u was się dzieje i jak tam dzieciaczki się mają.

Hej,hej
Pogoda padła, ale i tak nie ma dramatu jakim straszyli :)
Ja dziś w pracy oczywiście. Wieczorem posiadówka u znajomych. Dziś pierwszy raz występuję w spodniach ciążowych :cool2:

Kacpi spał do 8.30. Jak się budzi to z radością mnie wita "mami!" Mój słodki słodziak!

Miłego dnia!

Ja też nie wierzyłam, a od rana szaro, ponuro i pada.

Wieczorem idziemy na małą imprezkę a w międzyczasie trochę roboty muszę odwalić, mam upiec chleb, potem sernik na jutro - mam bardzo fajny przepis, trochę czasochłonny ale wygląda super Sernik wiosenny - Przepis to ten :-) no i jeszcze jakiś obiad też by wypadało trzasnąć, ale to w sumie najmniejszy problem.

Któraś z dziewczyn, przepraszam, nie pamiętam która pytała się o przepis na mokre ciasto, ale jakie? Jogurtowe, coś bardziej w typie murzynka czy np. babki? :-)

Ja bardzo lubię np. to Ciasto cytrynowe » Przepisy na ciasta i desery - Mojeciasto.pl | Kasia tylko daję więcej cytryny + dodatkowo robię rzadki lukier cytrynowy, potem dziabię wykałaczką upieczone ciasto i smaruję tym lukrem tak, żeby powpływał do otworków po wykałaczce :-)

Lubię też to Moje Wypieki | Ciasto jogurtowe z owocami :-)
i to White Plate: Ciasta z jednej formy. Murzynek z jabłkami. i to White Plate: Murzynek ze śliwkami :-)

Atana ja pytalam o ciacho.To cytrynowe znam wiesz ja zamiast lukru gotoje syrop i gorace ciasto goracym syropem polewam a dopiero potem jakis lukier :)
Ale zdecydowalam sie na rogaliki drozdzowe.Ciasto wlasnie wyroslo zaraz porobimy polowe z dzemem polowe z serem :)

wiesz co ja juz chyba z ciasta drozdzowego robilam wszystko.U nas najbardziej schodzi warkocz z nadzieniem krema pastichera albo cytrynowym.
warkocz+serem2.jpg
tu akurat jest z serem ale zasada ta sama co przy kazdym innym nadziewanym ciescie drozdzowym :)

Załączniki

• warkocz+serem2.jpg
    warkocz+serem2.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 83
reklama
Witam po dłuższej nieobecności:-)
Troszkę niedowierzałam, ale pogoda faktycznie z dnia na dzień się popsuła i tak dzisiaj jakoś mało przyjemnie.:-( Przynajmniej usiadłam na tyłku i jest czas, by zajrzeć na forum! Zaraz poczytam co tam u Was ciekawego się działo:-) Mam nadzieję, że same dobre rzeczy!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry