reklama

Sierpniówki 2014

ja mam siare jak piers przycisne.Tzn najpierw piers a potem suta.

Jeju siadlam zjadlam swieza buleczke chrupiaca i brudno dookola mnie jakby conajmniej swinia jadla hihi.No nic...
To szybko chyba jeszcze meiszkanie ogarne bo jednak nielubie leze jak brudno
:)

reklama
Ewelinka w 11 tc mialam konizacje (wyciety kawalek szyjki macicy bo rak w stopniu zero czyli ten najpierwszy) i najpierw musze do kontroli zeby wiedziec jak szyjka wyglada bo nawet nie wiem czy sie zamknela czy nie, czy dluga jak trzeba. tu mnie zaden lekarz nie ogladal bo w Rzymie dostalam kartke dla ginekologow tutaj zeby nawet usg dopochwowego nikt nie odwazyl sie robic, bo szyjka sama w sobie jest narzadem bardzo ukrwionym i jakby sie cos naruszylo to poprostu krwotok.

mnie sutki nie odpuszczaja, od poczatku. sprobuj dorze sie nawilzyc a z masowaniem to nie wiem od ktorego tygodnia ale jest to sposob na przyspieszanie porodu. Chomąto moim przyjacielem, ostatnio zastanawiam sie nad spaniem w biustonoszu, bo czasem nawet delikatna koszulka powoduje bol, a w biustonoszu jak reka odjal. tak czy inaczej ja po prysznicu uzywam oliwki dla dzieci.

Dzien dobry :)
mi cos spanie nie idzie ani wieczorem, ani rano. Takze od rana juz zmęczona, nie ma to jak dobry poczatek ;)

Przez rolety widzę, ze słońce świeci, a to najważniejsze. Młody jeszcze kima obok, dzis środa - dzien sprzątania, my juz dawno przeprowadziliśmy outsourcing tego tematu i teraz wszyscy sa zadowoleni.

Wczoraj przy bezsennej nocy znalazłam moj super duper wymarzony wozek, za 1/3 ceny!! Używany rzecz jasna, do odbioru w NY... Teraz tylko przypilnowac M zeby jego brat podjechal, obejrzał, kupił, a teściowa spakowala i przysłała :)
Tylko cos mi to za dobrze wyglada 2tys, zamiast 6tys, wierzyć sie nie chce, ale troszkę sie juz napalilam :)

Dziewczyny - czy Wy pijecie normalna kawę? Ja mam jakis opór w ciazy... A przydala by sie czasem, a czasem to nawet często ;)

Monya - myśle, ze wszelkie gierki Cie ominął, skoro juz masz wszystko poukładane z dzieciakami. Z obserwacji i doświadczenia wiem, ze dzieci maja duża sile i władze nad rodzicami w takich sytuacjach, i jesli chca to na poczuciu winy moga troche pojechac, oczywiście zakładając, ze rodzice liczą sie z ich emocjami itd. A, obecnie moj bliżej 40, ale z jej drugiej strony ;)

Ewaelinka - jak widzę g. 5.30 i 'dziś dłużej pospalam' to cos mi tu nie pasuje ;)))
Ja tez nie mam siary, w pierwszej ciazy wcale nie miałam. Nie słyszałam by to wpływało na większa bolesnosc piersi.

Milego dnia!!!

Pije kawe jedna rano choc jakbym czula ze padam na twarz to wypije i jeszcze jedna, ja z tych co kawy duzo pilam, nawet jak wypilam o 21 to za 30 min bylam gotowa do spania:-)
siara ma nic do bolesnosci biustu (sutkow) bo to hormony odpowiadaja za wszelkie niedogodnosci (mdlosci, zaparcia, bol sutkow, ladna lub nie cere, stan wlosow itd itd)

Madison to dla mnie dluzej bo przewaznie wstaje ok 4 :-)
Mi tez stanik pomaga w ciagu dnia a w nocy sie mecze ,piersi mnie juz bola tylko po bokach -tylko wczoraj te piekace sutki daly mi w kosc !!! Ja smaruje sie olivka dla ciezarnych i tym razem staram sie nie zapomniec o tylku bo w pierwszej ciazy jakos to pominelam i mam tam pare kresek :-/
Ja tez sie biore za ogarniecie domku bo u mnie przy robocie ogrodu codziennie w domu piaskownica -juz mnie to irytuje .
Madruszka to trzymam kciuki by na kontroli wszystko bylo dobrze !!!!!

Monya - podziwiam, troje dzieci to nie lada wyzwanie, nawet jak się nie mieszka na stałe razem... dzieciaki nie takie duże, więc chyba szybciej się oswajają z taką myślą, że jest ktos drugi w życiu ich rodzica.... chyba gorzej jest już nastolatkom, tak mi się wydaje...
szczęśliwa rodzina jest najwazniejsza;-)
Ewelinka - mnie sutki nie pieką, nie dokuczają, więc nie pomogę niestety

mi się dzisiaj śniło, ze ktoś mi zarąbał z auta wszystkie 4 koła i przez sen wyzywałam od skur...... :-D się mąż zdziwił:confused2:
dziś wizyta u mojego gina, w piątek imprezka urodzinowa Wiki dla koleżanek.....

I ja się witam:-)
Ewelinka,sutki mnie nie pieką. Może to objaw nadchodzenia siary? Ja mam od 20 tyg. (z Mateuszem miałam w 15tc i dzwoniłam do lekarza, czy to normalne), żółte się sączy, bez pieczenia.
Monya, gratuluję zgranej patchworkowej rodzinki!!! Zazdroszczę siły i chęci do wyjazdu ? Można wiedzieć, gdzie byliście? Tylko nie zabij mnie Karaibami, Malediwami itd...:-)
Martuskaa, nieźle musiałaś męża zdziwić w nocy:-D

Za wszystkie wizytujące trzymam kciuki!

Czekam na Panią do sprzątania. Inaczej planowałam tę ciążę, aktywna mama w ciąży na obcasach do końca:tak: A tu DUPA - nawet se chałupy wysprzątać nie mogę! Geriatria! :angry:

reklama
W Krakowie też od bladego świtu piękne słońce po oczach, sypialnię mam od wschodu więc spanie to wyzwanie bo nie mam żaluzji, ale chcieć to móc i w konsekwencji wstałam o 9:30, teraz się muszę ogarnąć :-)

Ja kawę piję, w pierwszym trymestrze podchodziłam do niej bardzo ostrożnie, bo przed ciążą miałam wyższe ciśnienie a do tego najlepsza kawa dla mnie to podwójne lub potrójne espresso :-) czarna, gęsta, aromatyczna :-D
W ciąży, jakimś dziwnym cudem okazało się, że mam ciśnienie raczej niższe lub w normie to sobie od czasu kawkę popijam.
Oczywiście z takiej kawy-siekiery musiałam zrezygnować i piję albo słabą rozpuszczalną z mlekiem albo słabą parzoną gorzką i to raczej nie codziennie :-)

Jeżeli chodzi o uwagi zwłaszcza krytyczne w sklepach czy komunikacji miejskiej to się jeszcze nie spotkałam :-) Ale wiecie, ja jestem trochę pyskata i raczej bym się nie obcyndalała z przygadaniem :-)

Barbarka- trzymam w takim razie kciuki za dziewczynkę :-)

Ewaelinka - mnie sutki nie bolą, ale też jakby mi się łuszczyły:confused: Za to piersi swędzą mnie nieraz okrutnie ale od stronie klatki piersiowej, tam gdzie więzadła pod biustem, zakładam, że to dlatego, że dużo urosły.

Monya - gratuluję ogarnięcia tematu, ja miałam to z jednym, ale na szczęście też mamy teraz pełną symbiozę :-)

Mądruszka - trzymam kciuki, żeby wszystko było OK :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry