reklama

Sierpniówki 2014

Ewaelinka co Ty robisz od 4 rano? Coś mi się wydaje, że dążysz do miana Perfekcyjnej Pani Domu ;)

Jeśli chodzi o biust to u mnie był na początku bardzo obrzmiały i lepiej było go nie tykać! Teraz w normie...z tym że jak zwykle najlepeiej mi bez stanika;)

Kawki nie pijam, bo nigdy nie byłam jej smakoszem!

Ojaka będzie mniej na później;) Ja jeszcze nie mam dylematu, bo i ubranek brak;) Choć się przyznam, że wczoraj po wizycie ze szczęścia kupiłam pierwszą bluzeczkę dla córeczki:)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Barbarka niech i Twoje marzenie się spełni:)

Ostatnia edycja:
reklama
jak ja zazdroszczę tym które mogą pić kawę. Uwielbiam siąść sobie przy kawce i coś poczytać a tu od nastu tygodni nie ma szans. Jak wyczuję zapach kawy od razu zbiera mi się na pawia....a w pierwszej ciąży piłam codziennie jeden kubek ( taki z 1/4 mleka ) i syn nie wygląda jakby mu to zaszkodziło :-)

Ojaka ja Cię rozumiem z tymi ubrankami ostatnio wygrzebałam trochę bodziaków 56 i przyniosłam do nas do domu, bo wszystko składujemy u rodziców i mąż na mnie patrzy jak na lekko zwariowaną a ja się tłumaczę że musimy wiedzieć ile czego mamy, ale oczywiście chodzi tylko i wyłącznie o to żeby mieć taką namiastkę że ten bobas niedługo już naprawdę będzie :-).

Mam pytanie do mam dzieci 2 , 2+. Mój syn 2,5 daje nam tak ostatnio do wiwatu że jak mam nieludzką cierpliwość to chyba z 10x dziennie korci mnie żeby dac mu w tyłek. Bić nie będę ale jak mam z nim spędzać czas mam tak mieszane uczucia.....strasznie się stawia,wszystko jest na nie a jak się nie złoszczę na niego tylko olewam negatywne zachowania to zaczyna mnie bić bo wie że to jest coś niedopuszczalnego w domu. odsyłam go wtedy do pokoju i karze wrócić jak będzie grzeczny. często przychodzi mówi przepraszam że biłem, przytulamy się, chwilę bawimy a potem znowu to samo i tak caaaaaaały boży dzień. Zaczął być niemiły dla innych, wczoraj cioci którą lubi kazała wyjść i jechać do domu. mówił że jest niemiła i ma sobie iść. Wiem że dziecko czerpie wzór z rodziców, ale my się tak nie zachowujemy. Nie krzyczymy, nie bijemy, nie obrażamy ludzi....Czy to jakaś kolejna faza buntu? Nie wiem co mam z nim robić. Miały wasze dzieci podobne fazy/

Nikitka...u dwulatkow kształtuje sie właśnie autonomicznosc. Odkrywają, ze nie żyją w symbiozie z mama tylko stanowią oddzielne jednostkę. Najczęściej objawia sie to buntem i nastawieniem, ze wszystko jest na nie. Jeśli chodzi o agresywne zachowania to ja bym poobserwowala z czego tosię bierze. Jak się uspokoi to porozmawiaj dlaczego tak zrobił. Często przyczyna jest prozaiczna. Bo czegoś mu nie dalas , bo chciał to i tamto itd. No i na pewno dużo o emocjach gadać. Cieżko ocenić jak sie nie widzi sytuacji, bo każde dziecko jest inne.

No i niestety metoda zdartej płyty. Musisz być konsekwentna, choć może Ci sie wydawać , ze jest coś nie tak skoro nie skutkuje.

Ostatnia edycja:
Marlenkus dlatego o 4 bo maz wstaje 20 minut pozniej jak ma na rano i zawsze kawke mu zrobie i to najleprzy czas zeby o czyms pogadac bo przy budowie od kad kupilismy dom popoludniami wiecznie sie cos dzieje i nie ma kiedy uzgodnic podstawowych rzeczy ..a zreszta pozniej lubie delektowac sie cisza przy kawce i patrzyc slepo w jeden punk az do momentu kiedy trzeba przygotowac malego do szkoly :-/
Nikitka moj to byl tez taki urwis tylko ze ja sie postawilam i nie dalam za wygrana czy sie darl czy plakal -wiedzialam ze raz mu pokaże ze moze to mi wejdzie na glowe , nie pamietam jak dlugo to trwalo ,ale wygralam to wojne bo dzis poki co sie bardzo slucha i wie ze jak powiem "nie"to nie zmienie decyzji . Takze zycze Ci wytrwalosci i nie poddania sie :-*

dzięki. Czyli mimo że może mi się wydawać że coś nie skutkuje to dalej postępowac stanowczo aż do znudzenia ( mam nadzieję że syna nie mojego). :-)

Monya widać że dużo wiesz o rozwoju dzieci :-). Trochę mi łatwiej jak zaczynam rozumieć że dwulatkowi też nie jest lekko. Faktycznie jak przyjdzie i przeprosi nigdy nie rozmawiamy później o tych negatywnych emocjach. To naprawimy. Chociaż potrafi już powiedzieć że jest zły i na kogo i ja też mu tej złości nie zabraniam, ale nie pozwalam na jej uzewnętrznianie w formie bicia. będziemy pracować i trzymać się konsekwentnie wyznaczonych granic.

Zaraz lece do sklepu po pierwszą w życiu sukienkę, a potem po żłobku od razu na plac zabaw żeby trochę tego łobuza wygonić.

Miłego dnia

2 latki to horror, dla rodzicow nie widzacych zachowania dzieci najlepszy moment na wychowanie bandyty.
Z moja tez tak bylo my w drodze trzeba isc w lewo a ona nie i zaczyna zasuwac w prawo, albo te zapinania na sile w wozku, dzieki Bogu i dojrzalym rodzicom ten czas mija. Dziecko musi znac i respektowac zasady w domu, na placu zabaw w kazdym otoczeniu. mozna tez wychowywac bezstresowo. np w pociagu jechala mama z synkiem z 5 lat a dziewczynka ze 3 mysle. w pewnym momencie on zaczyna ja po prostu okladac ta sie drze, mamusia wychowawczo sie jego pyta dlaczego udezyl siostre (pare kopniakow to dla niej uderzenie) a on synio odpowiada niechcacy mamusiu. i dyskusja na tym sie skonczyla. mialam w glowie przylozyc mamusi i powiedziec ze mnie tez bezstresowo wychowywali.

Witam się po długiej nieobecności. Niestety mam problem z internetem. W domu są trzy laptopy na naszym wi-fi i transfer po prostu nie wytrzymuje i mi forum nie działa poprawnie. Zaczął się nowy miesiąc więc transferu dużo, ale pewnie za kilka dni znów bb przestanie mi działać poprawnie :wściekła/y:

Na szczęście nadrabiałam was czytając na telefonie forum, ale też marnie było. Ale....ważne że wiem mniej więcej co się u was dzieje :-)

U nas wszystko dobrze, mała rośnie i fika, mimo wód płodowych na dolnej granicy normy. Anemia tylko mi postępuje więc muszę przyjmować żelazo 2x dziennie. I dlatego też nie piję kawki, bo w ulotce jest napisane aby nie pić mocnej kawy i herbaty. Piję więc inkę czasami, a herbatę rooibosa, bo zwykłą lubię mocną więc zrezygnowałam ;-)

Był poruszany temat seksu.... my na początku mieliśmy zakaz bo łożysko się odklejało, potem było za nisko. Teraz lekarz mówił że się trochę podniosło, ale ja się boję i mąż to rozumie. On też się boi, bo w sumie jak mu mówiłam że mam ochotę to on na to że może lepiej nie. I tak żyjemy chwilowo w celibacie :-p

Monya81, podziwiam że podróżujesz.... ja to się bym bała. Myśleliśmy z mężem żeby pojechać lub polecieć do mojej mamy (Belgia), ale jakoś nie mam odwagi. Latać się boję i nie chcę się stresować, a samochodem tak długo to masakra. Chyba poczekamy aż mama do nas przyjedzie :tak: Swoją drogą, Barcelona ładna, też byłam i może kiedyś jeszcze będzie okazja odwiedzić :-)

Barbarka, trzymam kciuki za dziewuszkę. To też było moje marzenie mieć córeczkę. Na razie lekarz powiedział że prawdopodobnie będzie dziewczynka i mam nadzieję że tak zostanie do końca i siusiak jej nie urośnie :-)

ojaka, a prałaś ubranka w normalnym proszku jakiego używasz czy już w proszku dla dzidzi? Bo też mam parę rzeczy do uprania i nie wiem czy prać w normalnym czy dla dziecka?

Ech...a z tymi warsztatami.... też się zapisałam na Mamo to ja w Lublinie. W marcu jakoś były i akurat tego dnia mąż mi się rozchorował i nie pojechaliśmy. A ja sama autem to nie lubie jeździć, jeszcze do innego miasta i niestety ominęły mnie. Muszę zapisać się do szkoły rodzenia, bo u nas podobno od 25 tygodnia się chodzi, a to już tuż tuż...

Pozdrawiam wszystkie mamusie :-) i mam nadzieje że szybko od was mnie nie odetnie :-(

U nas to dopiero przebyski takiego zachowania, ale kurcze czasem musze sobie w głowie policzyć do 10 zeby nie krzyknąc bez sensu. Mam nadzieje, ze mi starczy sił na ta konsekwencje. Bede sie bardzo starać w kazdym razie :)
Monya - Twoje wykształcenie to skarb przy wychowywaniu dzieci, zazdroszczę.

Ja to mam jakies opory z ta kawa. Przeczytałam ostatnio, ze kofeina utrzymuje sie 11 godz w organizmie ciężarnej, utrudnia wchlanianie magnezu, żelaza... I cała ewentualna radocha mi minęła ;) A marzy mi sie taka dobra Latte... :)

W pierwszej ciazy miałam takie wyrzuty sumienia, ze w pierwszych tygodniach, zanim sie dowiedziałam, pilam wino i palilam, ze pózniej - w ramach pokuty - odmawialam sobie kawy oraz coli (nic innego gazowanego nie pilam).
Potem zrobiłam sobie z tego wyzwanie i coli nie pije juz 2,5 roku prawie :)))

Madruszka - to byłaby rewelacyjna reakcja :)))

Caltha, Martuska92.- powodzenia i szybkiego zdobycia prawa jazdy :)
Uwielbiam jeździć i po Warszawie i w trasy, ale drugi raz bym tego przechodzić nie chciała ;) Ja to zrobiłam prawo każdy, dostałam auto, a potem jeszcze z miesiac albo dwa jeździłam komunikacja miejska, bo tak sie bałam sama jeździć. Za to jak sie rozjezdzilam... :) Uwielbiam :)

Cześć Kochane :-)

Wczoraj spędziliśmy aktywnie dzień i wróciliśmy o 21 do domu. W ogóle im ciąża jest bardziej zaawansowana tym więcej mam energii :-D oby jak najdłużej!
Dzisiaj idę do okulisty i kosmetyczki tak więc wiecznie coś :-D

NIKITKA u nas to samo.. ale stanowczość i zasady pomagają choć nie powiem ten bunt dwulatka jest przerażający.. :confused2:

MADRUSZKA co za matka z tego pociągu :szok: u nas też są stanowcze zasady i nie ma zmiłuj

MARTUŚKA CALTHA
podziwiam, że zdajecie prawko w ciąży! Dajcie znać kiedy egzamin to będziemy &&&& trzymać :-)

EWAELINKA no trochę roboty jest ale potem będziecie mieć pięknie w ogródku!

CALTHA
teraz te alergię eh.. współczuję i oby Ci szybko przeszło!

OJAKA szalejesz z praniem ubranek ;-) ja dopiero zacznę wyciągać maj/czerwiec..

ja polecam maść Maltan na brodawki.. smaruje się nią również w ciąży :tak: niestety mnie też bolą i pieką a siara leci od 3 tygodni..

W ten piękny słoneczny dzień życzę Wam miłego dnia!
!

reklama
Natkusia a ta masc to z apteki ??musze sie przejsc i spytac czy cos maja -moze mi to pomoże:-)
Madruszka mi az oczy wyszly jak to przeczytalam -naprawde to sie nazywa wychowanie i szkoda ze nie zrobilas tak jak napisalas hehe
Co do prawka to ja bez autka zyc nie moge .uwielbiam .kocham a jeszcze jak jest pogoda i mozna dach otworzyc to gdybym mogla to bym jezdzila wokol domu heheh takze ja tez trzymam kciuki zeby nauka minela szybko i sprawnie -tylko o ile sie da nie stresowac sie bo dzidzie czują

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry