reklama

Sierpniówki 2014

Alez sie nawkurzalam na ten maraton! Co za kretyn tak to organizuje, ze małe, lokalne uliczki i ulice przecinajace trase maratonu sa zamknięte jeszcze zanim maraton ruszy, 25km dalej! Jak sie nam wreszcie udało wydostać z naszej dzielnicy to natrafilismy na istne kuriozum - zamknięty zjazd na ulice po której jak sie okazało nawet maraton nie biegł! Przekonaliśmy sie o tym, bo policjant sie zlitowal i nas puścił kawałek żebyśmy zwrócili.
Potem miałam juz w dooopie kibicowanie, ale poszlajalismy sie w pobliżu trasy i w sumie znowu cały dzien outdoorowo, łącznie z jedzeniem, mimo zimna. Kurcze, jak fajnie tak wyjśc do ludzi

Martuska - ja swego czasu miałam co i rusz zapalenie ucha. W poprzedniej ciazy trzy razy. Mam wąskie kanaliki i nie wolno mi wkładać do ucha nic mniejszego od lokcia ;) Poza dziecinstwem nie spotkałam sie z ta kamfora. Ostatnio jak synek miał zapalenie ucha to laryngolodzy szpitalni byli na absolutne nie z jakimkolwiek majsterowaniem przy uszach poza zalecenym antybiotykiem, podczas gdy ci w przychodni cuda wymyślili z wlewaniem rożnych rzeczy do uszu. Jesli bol sie bedzie utrzymywał to idź szybko do laryngologa, zanim cos sie rozwinie. Na poczatku infekcji w ciazy dostawałam Floxal -kropelki do oczu z lekkim antybiotykiem oraz nakaz by trzymać kciuki zeby to wystarczyło, bo nie bardzo jest czym uszy leczyć w ciazy.
Nie wiem jak to wyglada w przypadku zapalenia ucha przy ogólnej infekcji z gardlem i nosem. Na bol nic nie pomoże, szkoda sie faszerowac :/

Ma_Dunia - a jak Twoj tata? Na długo wyjechaliscie do rodziców?
Ja w pierwszej ciazy tez nie miałam tych pepkowych historii i teraz byłam mocno zaskoczona.

Cwikla - chapeau bas! Ja nie lubię biegać, ale moze spróbuje jak to smakuje po ciazy, zeby tym razem nie nosić za długi tych ekstra kilogramów. Na rower trzeba duzo wiecej czasu i znacznie dłuższych tras, co przy noworodku w domu bywa ryzykowne ;)

Natkusia - nie umiem spać w dzien, bardzo rzadko mi sie zdarza. A szkoda.
Ta noc musi byc lepsza :)

Atkaa - trzymam kciuki, żaby dzidzia zaczęła szybko dawać o sobie znac :)

reklama
Wysypiajcie sie dziewczyny póki możecie ;) ja wiem.że czasem pęcherz czasem inne rzecxy nie pozwalają. Ja korzystam chyba z każdej chwili. I podliczając to śpię ze 14 godzin na dobe. Też nie za dorbze bo jak ja sie przestawie jak sie dziecko urodzi :/ bede musiała

A moje dziecko wzielo rower i pojechalo mi po pizze -dostalam takiego smaka ze szok -problem w tym ze przepadl ,a mi brzuch skreca hihihi co do mogla to nie wiem ,ale ja nie przepadam :-/

ATKA znam ból.. miałam smaka 2 msce temu i myślałam, że zwariuje jak tego nie zjem :shocked2: niestety nie wolno.. wręcz jest zabronione więc możesz tylko pomarzyć.. no chyba, że lubisz ryzyko ;-)

EWAELINKO oby syn szybko wrócił ;-) masz Ci smaki hihi.. fajne te rzeczy w Lidlu, ja kupowałam ciuszki ciążowe w pierwszej ciąży i liczę, że u nas też za niedługo coś się pojawi :tak: fajne i cena przystępna

MADISON rzeczywiście organizacja straszna :sorry2: a żeś musiała się wkurzyć..

my wróciliśmy sobie z kościoła.. odziwo Michał był grzeczny i pół mszy podrywał 6-latkę :-D

Atkaaa to masz zachcianke:-) Ja też raz na jakiś czas mam w życiu na niego ochotę... I właśnie taką ogromną miałam na początku ciąży- jak jeszcze o niej nie wiedziałam... 2:0 dla mnie:szok:
A tydzien temu jadłam naleśniki- nieprzytomnie z serem ( a tam żółteczko)...ups czyżby 3:0:sorry2:

U nas w Lidlu jest inna oferta, może ta z rzeczami dla ciężarówek i dzieciaczków dopiero będzie :-)

Z surowymi żółtkami też bym uważała, chociaż słyszałam, że teraz jajka dopuszczone do sprzedaży są jakoś naświetlane ale nie wiem czy to prawda :-) Z drugiej strony nigdy nie lubiłam kogla-mogla ale moja siostra się tym od małego zażerała :-)

reklama
Heheh dziekuje za odpowiedzi :) zjadłam pomarańczę i przeszło ;)
I fakt, chyba lepiej nie ryzykować.

Moze i u nas beda za jakis czas te oferty w lidlu dla ciężarnych, poczekamy zobaczymy :)

Oglądałam dzis w Polsat cafe "porody", niedawno sie skończyło i spłakałam sie niesamowicie :) jakie te dzieciaczki cudowne..

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry