reklama

Sierpniówki 2014

cwikla ja niestety mam tylko maly balkon,ale i tak mam posadzone 3 donice z truskawkami i dwie z poziomkami.W sobote sadzialam nasionka ziol bazylia pietruszka koperek szczypiorek i eksperyment z stokrotkami robie bo uwielbiam ich zapach. A dzisiaj zesmy zakupili suprfinie i tez dla eksperymentu pelargonie bede pierszy raz je sadzic..

reklama
Anna ale masz fajnie :-) Ja też pierwszy raz posadziłam pelargonie, aż 3 doniczki 40cm :-) Dziś dokupiłam pomidorki koktajlowe- świetnie sprawdzają się na balkonie- rodzice co roku sadzą. Może też dokupię trochę ziół:-)

Ja na balkon wynoszę kwiatki, które mam na parapetach, kupuję też trochę ziół w doniczkach i do jesieni tak wszystko sobie tam ładnie rośnie, może bym i chciała więcej ale niestety nie ma miejsca :-)

Ja mam na balkonie 2 tuje caly rok, kwiat z parapetu nie pamietam jak sie nazywa ale jest wielki i gesty i zawsze dlugo stoi na balkonie tylko zima w domu. A w ziemi w takiej jakby skrzynce posadzone juz w grudniu wykielkowaly tulipany i zaczynają kwiaty wypuszczać. Niestety nie wszystkie wyszly ale mam miejsce zeby jak co roku wsadzic bazylje czy cos z ziolek, ostatnio mialam tez kolendre, miete. Rzodkiewka w tamtym roku same liscie miala a korzenie takie tyci chudziutkie wiec warzywek juz nie sieje.

Mój stan posiadania na parapetach, to jedno adenium, z którego jestem wyjątkowo dumna bo pięknie rośnie i kwitnie Adenium 008.jpg

2 grudniki - zygokaktus_grudnik.jpg

tzw. kwiat miłości, ale to zwykły szczawik co-to-za-kwiat_20976.jpg

język teściowej skrzydlokwiat-spathiphyllum_4871.jpg

i plumerię - tylko mi małpa nie chce kwitnąć, a ma kwitnąć tak Plumeria-1-KayEss-1.jpg
Narazie jest badyl z liśćmi i bardziej przypomina palmę :-)
Wszystkie fotki oprócz adenium zajumane z netu :-)

Załączniki

• Adenium 008.jpg
    Adenium 008.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 49
  • zygokaktus_grudnik.jpg
    zygokaktus_grudnik.jpg
    60,9 KB · Wyświetleń: 53
  • co-to-za-kwiat_20976.jpg
    co-to-za-kwiat_20976.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 50
  • skrzydlokwiat-spathiphyllum_4871.jpg
    skrzydlokwiat-spathiphyllum_4871.jpg
    40,4 KB · Wyświetleń: 52
  • Plumeria-1-KayEss-1.jpg
    Plumeria-1-KayEss-1.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 48
marlenkus Przepraszam niewidzialam twojego postu z telefonu.Ja ogolnie lubie kwiaty ktore rosna :) niemam zbytnio dobrej reki ale surfinie co roku mi ladnie (tfu tfu) kwitna.W mieszkaniu mam 5 doniczek samych lisciasto zielonych kwiatkow dracena, filodendron pnacy ,skrzydlokwiat ktory kwitnie tylko raz na kilka lat niewiem czemu :/,mialam tez paprotke ale zdziczala i trzyma sie tylko na balkonie po wniesieniu do domu odrazu zolknie.Jedyny kwiecisty w domu to orchidea ktora kwitnie juz od walentynek i niezgubila ani jednego kwiatka a wrecz dorastaja jej nowe galaski :) moja duma...Chcialabym miec duzo wiecej kwiatow ale jakos miejsca mamy malo w pokoju a kuchnie mamy zbyt wilgotna i zimna zima ...

Caltha - chyba kupię te surfinie , przekonuje mnie to że nie trzeba po nich zamiatać :-) , pelargonie jednak się sypią .

Atana - wow , ja nie licząc kiełkujących ziół w kuchni mam tylko 2 storczyki , które obecnie same liście mają :) lubię kwiatki ale jakoś one mnie nie :)

Do storczyków dojrzewam, podoba mi się takie storczykowate co się dendrobium nazywa :-) A tak wogóle to sukulenty są idealne w hodowli, jak się je zapomni podlać to tylko dobrze im robi :-) W maju wynoszę wszystko na balkon i wnoszę znowu do domu na jesieni jak się robi w nocy chłodno.

reklama
Hejka :-)

Ja po wizycie u diabetologa.. wiem, że nic nie wiem :-p ale szczegóły na wizytowym.

Widzę, że piszecie o kwiatkach.. ja niestety balkonu nie mam to i kwiatków brak :confused: ale jak się zaopatrzymy w nowe lokum z balkonem to na pewno będą :tak: moja mama cały balkon w kwiatkach, strasznie mi się to podoba :-)

Podczytywałam Was ale nie poodpisuje bo muszę iść prasować :sorry2: chyba, że ktoś chętny pomóc? :-D

Dzisiaj mi przyszły pierwsze zakupy dla Wojtusia :-) kremy, balsamy, butelka Calma :-) ahh jak to cieszy :-D

:*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry