reklama

Sierpniówki 2014

Ja na weekend będę robić ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką :) do arbuzów o tej porze roku nie mam jeszcze przekonania, w sezonie jem na tony chyba :-)

A jeżeli już jesteśmy przy tematach kulinarnych to wpadł mi w oczy dzisiaj świetny przepis, muszę zrobić, kuknijcie sobie Makaron ze szparagami - Przepis :-)

reklama
Madruszka - dostałam całą książeczkę "Cukrzyca ciążowa - zasady żywienia i komponowania posiłków" jest tam bardzo dużo przepisów, jestem na etapie doświadczeń. Ogólnie to nie jest to takie złe, głodna nie mam prawa być, jej co 2 - 2,5 godz. tylko, że dużo mniej i... ograniczone węglowodany. Zero słodkiego, zero soków owocowych i warzywnych, zero śmietany, majonezu, ograniczyć masło, białe pieczywo, żadnych sosów, wędlina tylko chuda najlepiej drobiowa, ser żółty z dużym ograniczeniem. I niektóre owoce takie jak banany, śliwki, brzoskwinie - też najlepiej wykluczyć. CIĄGLE SIĘ UCZĘ

truskawki, maliny maja niski IG arbuz nie pamietam:zawstydzona/y:

co do rumienia to, Kaspian, lekarz ma bledne informacje, bo jezeli mowisz ze mialas kontakt to bada sie z krwi poziom przeciwcial, jesli wyjdzie ze masz w sobie wirusa podaje sie immunoglobuline, bez panikowania ale dla zwiekszenia swiadomosci proponuje lekture na temat parwowirusa B19 Rumień zakaźny w ciąży | NetMama.pl

Dzwoniłam do pracowni diagnostycznej - faktycznie robią IgG i IgM w tym kierunku. Koszt 86 zł - jutro pojadę na badanie.

Kaspian masz racje lepiej sprawdzic !!!
Ewcol dojdziesz do wprawy :-)
Ja juz gotowa na wyjscie do cyrku teraz moj sie pindraczy ,,,,gorzej niz baba :-/
Zdjecie dalam tam gdzie powinnam hihihi

Kaspian trzymam kciuki, co by bylo dobrze.

Ewcol ja tak z ciekawosci czy jakies nowosci sie pojawily, a zdradze Ci tez jak poznac co podnosi Ci za bardzo cukier, jezeli cos zjesz w normalnej ilosci i za godzine jestes juz glodna albo wczesniej to to co zjadlas jest do bani, duzo pij i po jedzeniu spaceruj nawet po mieszkaniu rob cos zeby nie siedziec od razu czy lezec to tez cukier sie troche obniza, no i coz jestem z Toba w sensie zakazu na cukier i make

Madruszka to pokazuje jak małp czasu mam juz zostało skoro pojawia sie nowy rok juz :-).ją rok temu równo testowalam.miał być styczeń 2014,wyszło jak wyszło...smutno mi trochę.ale jest sierpień i tak miało być.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry