reklama

Sierpniówki 2014

Nie wiem czy taki dobry. Ja po ciężkiej nocy znowu ze skurczami. Trzymały między północą i 3 nad ranę mimo nospy, magnezu i luteiny. Muszę chyba sie spakować do tego szpitala i jak znowu mnie nawiedza to podjechać i sprawdzić czy wszystko ok, bo jakoś ta moja macica za często ćwiczy przed tym porodem. Dziś zaczynam przecież dopiero 29 tydzien. No i z nowości Kostek zaczął nabierać główką. Wprawdzie korek nadal trzyma ( nie wiem co by było gdyby go nie było).

Natkusia... Cieszę się ze u Ciebie lepiej z tymi skurczami. Ja w związku z moimi atrakcjami chyba o wiele bardziej przejmuje się co j Ciebie, co Ci robią i jak na to reagujecie.

Pozostałym życzę udanych wizyt glukozowych i wszystkich innych też.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:)

Atana - w takim razie zrobię :tak: , kciuki za wizytę &&&&

Natkusia - twarda babka z Ciebie :tak:&&&&& by cukier tak nie skakał .

Fiuufiu , Ma Dunia - zdrówka dla Was

Monya - może rzeczywiście lepiej jechać i sprawdzić , mam nadzieję że wszystko dobrze &&& daj znać

Karaiwina - szczęściara :p że tylko 50 g :) , myślałam że teraz tylko 75 dają

Amelia tez pytałam o to lekarza, ale powiedział, ze nie ma sensu męczyć sie 2 godziny, no bo zakładamy, ze nie mam cukrzycy, a to badanie tylko przesiewowe. Jeżeli to badanie wyjdzie przed powyżej 95, a po powyżej 140 wtedy bedziemy robić 75 g i sie martwić. Wiec jak on tak uważa mi pozostaje sie z nim tylko zgodzić w końcu to on studiował medycynę, ja jestem tylko pedagogiem:)

Karaiwina - też bym nie protestowała jak 50 by dali :) dla mnie to w ogóle jest dziwne , ja miałam 75g i po 2 h pobór , gdzie w tym sens to nie wiem , jak pokazuje tylko końcowy wynik a nie krzywą , rozsądniej by było wypić 50 lub 75 z dwoma pobraniami . Ja mam po dwóch 138 czyli na granicy górnej normy i ten pobór po godzinie sporo by powiedział czy mam się martwić czy nie .

Witam się znowu z pracy przy kawie. Na śniadanie bułka z serem była :)
A zaraz śmigam po arbuza i muszę sobie leginsy kupić,bo mam już mocno zniszczone.
Monya-dbaj o Was. Wszystko będzie dobrze :*
Natkusia- ciągle o Tobie myślę i trzymam kciuki.
Co do glukozy to ja i teraz i z Kacim miałam 75g i pobieranie po 1h i 2h.
Fiuu-zdrówka!
Atana- czekamy na dobre wieści z wizyty :)

Ja dziś w pracy do 21. Kacper u babci,a M na kursach trenerskich. Ciężkawy tydzień przed nami.
W czwartek wizyta i już nie mogę się doczekać!

Witam i ja poweselenie i popoprawinowo.
Dobrze że pisać jeszcze mogę, bo mówić to niebardzo:no: od kilku dni męczy mnie gardło, a dwa dni imprezowania nie pomogły w leczeniu...
Rano myślałam, że słowa nie powiem. No ale teraz może posiedzę w domku i jakoś przejdzie.
Wesele w porządku, zespół dobry więc nogi rwały się do tańca, ale rozsądek podpowiadał, żeby uważać na siebie i brzuszek :tak: Zmiana butów z obcasów na wygodne sandałki nastąpiła przed północą... Zawsze byłam twarda i w szpilach dawałam radę całe wesele i poprawiny, ale uroki ciąży i dodatkowe kilogramy zrobiły swoje.
Potem "spanie" w hotelu - chyba oka nie zmrużyłam, jakieś hałasy dookoła i w ogóle nie mogłam się ułożyć :eek:
poprawiny już o 13 więc i tak za długo bym nie pospała, za to dziś poleżałam do 9 ;-)
Miłego dnia dziewczynki :-)

Natkusia dobrze ze takie rzeczy w szpitalu ci wyszly z tym cukrem, to sie zajma wami odpowiednio! Nadal trzymam za Was kciuki i oby skurczy juz nie było az do terminu!

Monia no to uwazaj na siebie i jak cos to lec sprawdzić lepiej. Trzymaj się!

Fiufiu współczuję problemów z zębami! Moj przetrwaly mleczak ktory mialam przed ciążą usunac bo mi czasem sie odzywał przy ucisku w ciazy sie uspokoił wiec siedzi:-)

Karaiwina fajnie ci z tym koncertem, też bym sobie poszła na jakiś ale nie jestem taka odwazna zeby pójść na koncert jaki bym chciala a do filharmonii jakos mnie nie ciagnie;-)

Dziewczyny ja mialam na glukozie 75g takie wyniki na czczo 84 po godzinie 159 i po dwuch 117. Moja endo-ginka i polozna powiedziały ze wynik jest ok i ze cukrzycy nie mam a tu piszecie nieraz ze jak po 1h jest pow 140 to nietolerancja glukozy czy coś...? Ufam swojej gince bo pracuje w szpitalu na Karowej ale ciekawi mnie temat.

Ostatnia edycja:
reklama
kochana Angie ja miałam 2 pobory przed wypuciem i po godzinie. Tylko ja miałam 50g. I normy sa inne niż dla 75g. Natkusia gdzieś wklepałam nowe normy wg WHO. Zaiste sprawa ciekawa jak to w końcu jest. Mi lekarz powiedział o konkretnych normach, które on stosuje w diagnostykę cukrzycy u ciezarnych.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry