reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
A co dokładnie spakowałyście i w jakiej ilości? Jakoś nie mogę oszacować co potrzebuję, a znając moją fantazję będę potrzebowała tira żeby wszystko do szpitala zabrać :-D

ja spakowałam 3x pajace, 2x pół śpiochy, 3x body z krótkim rękawem, 2x body z długim rękawem, 2x czapeczki, 1x łapki niedrapki, 1x skarpetki i kombinezon cienki na wyjście.

Jak wy dużo piszecie!
Ja też spałam dziś przy otwartym balkonie, a o 4.15 jakiś puszkarz puszki zgniatał pod śmietnikiem, a mi się nie chciało wstać i zamknąć drzwi :) Za to mój syn dziś spał do 9.15:szok:, to jego życiowy rekord. Aż mnie biodra od leżenia bolały. Oczywiście w dzień już nie zasnął...

Moje skurcze odpuściły, zdarzają się tylko te przepowiadające, no i bardzo częste twardnienie brzucha i okropny ból spojenia. Najważniejsze, że te bolesne skurcze minęły, od razu mi ulżyło, bo się martwiłam.

Mamusia dzwoniła, że zrobiła mi ogóreczki i buraczki na zimę :-) :), a teściowa dała nam trochę jagód i już siedzą w słoiczkach :-) :). Jeszcze chciałabym zdążyć maliny na zimę zrobić.

Ja też podziwiam osoby, które planują obiady na cały tydzień. U mnie skończyło się na planach niestety, góra na dwa dni do przodu, chociaż podobno poziom zorganizowania rośnie wraz z liczbą posiadanych dzieci, wiec tego się trzymam :D

Ja syna rodziłam w marcu, a w pierwszej ciąży spuchłam bardziej niż teraz i tez miałam buty o rozmiar większe i to były sznurowane traperki, żeby można było podregulować :laugh2:. Za to po porodzie bajka, jeśli chodzi o porę roku, bo wiosna, lato. Zabierałam syna na większą część dnia na spacer, mogłam go bez problemu nakarmić, czy przewinąć na spacerze, a on większą część dnia spał albo podziwiał widoki, a ja siedziałam na ławeczce i czytałam książki :D

Basia7777 mówisz, że najgorzej jak ci coś spadnie i musisz się po to schylać? To cię pocieszę, że mojemu dziecku non stop coś ,,spada" :)

polcia ja tez uważam, że na ktg nie ma skurczy.

agata320 maskara pogodowa u was, ja też boję się takich anomalii pogodowych. Dobrze, że już lepiej się czujesz.

Ja do szpitala nie zabieram ubranek tylo na wyjscie szykuje :-) w rozmiarze raczej 56 ale na wszelki wypadek naszykuje 62:-)

Dzisiaj mialam dzien pelen gosci masakra chcialam poprasowac ale juz mi sil brak :-(

A jeszcze takie pytanko jak pralyscie kocyki z minki czy jak to sie pisze bo nie bardzo wiem jak go wyprac

reklama
Do góry