reklama

Sierpniówki 2016

Mamakulka, a jak zejdziesz z ciemnego koloru? To trzeba chyba najpierw rozjaśniaczem? Wiem ze ja jak kiedyś chciałam zrobić blond i poszłam do fryzjera to powiedziała ze tak za pierwszym razem sie nie da z ciemnego i trzeba stopniowo i bedzie to trwało z pol roku. Odpuściłam i nadal mam ciemne [emoji57].
Kamcia moja starsza córka długo jadła ale to było do półtora godziny. 2,5-3 to zdecydowanie za długo, raczej robisz jej za najfajniejszy smoczek :-). Nie wiem jak to jest z nakładkami bo nie używałam nigdy wiec moze to jest przyczyna. A moze odciągnij sobie pokarm i nakarm ja z butelki, wtedy będziesz wiedziała ile zjadła.
Ja zazwyczaj ubierałam jak było bardzo ciepło body z długim rękawem, cienka czapeczkę i skarpetki, do tego jeden z trzech kocykow ( bawełniany cienki, inny troche grubszy i taki milutki cieplutki) i na bierząco kontrolowałam i jak widzę ze troche zimno jej to daje cieplejszy. A jak jest troche chłodniej to pajacyk ( tak to sie chyba nazywa takie zapinane od góry do stop) , czapeczka i kocyk

reklama
Ej dość grubo ubieracie maluchy... ja to idę normalnie z nim , a ostatnio to nawet sam pampers miał na sobie jak byliśmy nad wodą :)

No rozjasniaczem będę robiła ;) ja mam na głowie moje naturalne wiec na blond by złapała sama farba ale taki jasny jak chce mieć to nie .

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Moja mała lubi ciepełko, lepiej śpi :-). Oczywiście kontroluje czy nie jest jej za gorąco.
W domu zawsze wszystkie okna otwarte mam, choć niektórzy jak do mnie wchodzą to sa zdziwieni jak tak można przy małym dziecku. Jasne, mam dusić dziecko i wszystkich domowników w dusznym pomieszczeniu [emoji6].

Karmie przez nakladki bo Michasia ma cofnieta brodke i ciezko jej zlapac piers :( niby ta brodka ma pojsc do przodu i wtedy bede karmic piersia. Staram sie jak najczesciej ja do samej piersi przystawic ale szybko puszcza, praktycznie po kazdym lyku jej wypada :(
To nie tak ze kazde karmienie trwa 2h ;) na dzien mamy przewaznie 1 taki maraton, czasami 2 dziennie. Pozostale karmienia trwaja do godziny.
Wlasnie wrocilysmy ze spaceru, ale sie upocilam, gdzie moja kondycja ?!

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

ja na taka pogode samego cienkiego pajaca i przykrywam albo niczym albo pielucha albo kocykiem zalezy jak w cieniu temp albo czy wieje, wczesniej pod spod body wkladalam ale mi jest tak cieplo ze nie mam serca jej katowac :D

W piątek nie było badań a od razu skierowanie do szpitala. Mały badania i przetaczanie...dostał dwa razy immunoglobuliny i raz koncentrat płytek. Miał wybroczyny i kupy z krwią. Oczywiście znowu jakieś infekcje stany zapalne czy bakterie w pepku i kale ale to niby już pod kontrolą. Coś też na nerce było. Dziś znów płytki spadły do 60 tys. Antybiotyk nadal. W piątek znowu badania chyba że pojawi się coś na ciele i kupa dalej będzie z krwią. Między czasie afty w buzi ale to może od antybiotyku bo ostatnio ich brał trochę. Nawet mleko mu zmienili na te kupki.
Na początku kable, mierzenie parametrów i częste kłucie.

Tak ma sie syn. Śpimy z nim na zmianę z mężem a w ciągu dnia jesteśmy oboje. Ja po ostatnim pobycie w szpitalu mam jakąś nerwice więc już teraz jestem na granicy wytrzymałości. Jem też mało co. Ciągle nerwy stres itp.
Dziś ma miesiąc a połowę życia leży już w szpitalu.
My rocznicę też spędziliśmy tutaj...

Ja małemu czapki jak jest ciepło nie zakładam, nawet jak jest wiaterek- przecież jest osłonięty w wózku. Poza tym same bodziaki na krótki lub długi rękaw, jak chłodniej to jeszcze spodenki ,noi czymś przykryty - pielucha bambusowa lub czasem kocyk. Na bodziaki ubieram bluzę lub kaftanik jak sama mam jakieś okrycie wierzchnie.

reklama
Magda bardzo smutne to co piszesz. Współczuję WAM z całego serca. Zdrowia dla Filipka. Wiadomo coś od czego to i jak będzie wyglądało leczenie?
Mammyblue to ja ubieram tak jak Ty. Czapki tez niet. Laryngolog mówi , że zapalenie ucha nie jest od wiatru tylko od bakterii np jak się dziecku uleje i do ucha dostanie .

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry