Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Hahaha mieliśmy tak samo z tym porobieniem drugiego☺. U mnie też równo 4 lata miesiąc i 7dni. U mnie w pracy nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko. No i stara tez juz jestem . Przynajmniej na dziecko ostatni dzwonek dla mnie. Bo nie chciałam mieć dziecka po 35 r.z.Ja nie wychodzę codziennie przy takiej pogodzie, jesli już to na chwile po starszego do przedszkola. Mała mi praktycznie odrazu w wózku zasypia i to mnie wkurza trochę, bo ona sobie śpi, a ja w tym czasie nic w domu nie zrobię, jak wracamy to ona gotowa do zajęć i znowu jazda z nią przez min 3 h.
Nawet próbowałam ja brać na spacer zaraz po tym jak sie obudzi, ale to bez znaczenia , 10 min i znowu śpiocha.
Agnes u nas jest równo lata i myśle ze taka różnica jest ok. Nie wyobrażam sobie rocznego i malucha, z dwulatkiem tez jeszcze jest ciężko. Minus jest taki, ze faktycznie człowiek po 4 latach już sie odzwyczaja i właśnie nabiera oddechu od dzieciaka wiec decyzja o drugim to wyzwanie wtedy.
Ale u nas to już był ostatni dzwonek, bo ja stara już jestemZawodowo tez już parcia jakiegoś nie mam na zmiany, jest mi dobrze z tym co mam , wiec zdecydowaliśmy ze będziemy robić, a zrobiła sie mała odrazu wiec nie było jak sie z decyzji wycofać
Nawet mój maż sie śmiał ze on chciał trochę porobić to drugie dziecko, a nie odrazu zrobić
![]()
A jakie ćwiczenia robicie i ile razy dziennie?Hej, ja wrócę do asymetrii bo mam na tym punkcie hopla.
Generalnie juz w 6 tyg lekarz ( super specjalista, wszystkie matki w okolicy do niego z cztms poeazniejszym biegaja) mi powiedział że ma asymetrie boczna oraz napięcie mięśniowe pleców. Przez to zawsze układał się na 1 str, na 1 str trzymał główkę i cały czas odchylal główkę do tyłu.
Mówi się że do ukończenia 3 mca to jest akceptowalne, bo są to pozostałości po tym jak maluch leżał w brzuchu. Natomiast po tym terminie trzeba się już tym zainteresować i zacząć ćwiczyć, bo napięcie mięśniowe czy asymetria będą wpływać na rozwój niemowlaka.
Ja zaczęłam wcześniej ćwiczyć z moim małym , poprawiło mu się, asymetria zniknęła. Ale ciągle ma napięcie mięśni na plecach wiec ćwiczę z nim codziennie. I już widzę poprawę .
Mój W Ogóle Nie Lubi. Nieraz tylko na spacerze zanim zaśnie i poplakuje weźmie aventa. Mamy jeszcze chyba nuka takiego ze ścięty czubkiem. Tego to kompletnie nie chce. Oba są silikonowe. Nie próbowałam kauczukowych. Może lepiej by poszło z akceptacja smoka.I jeszcze mam pytanie.
Jakie smoczki lubią wasze maluchy? Chodzi mi o firmę i kształt .