reklama

Sierpniówki 2016

Jeśli chodzi o dokarmianie, to dokarmiać mamy karmiące mm czy również kp?
Mojemu ostatnio waga poleciała . I próbowałam juz wszystkiego,dawanie drugiego cycka, krótkich przerw i ponowne karmienie , dokarmianie butelką. I nic nie działa . W ciągu dnia je 10 min z 1 cyca i koniec. Nie zje więcej. A wieczorem je z dwóch i jeszcze 90 mm. No i teraz w nocy je o 1, 3, 5 i 7.
Mam wrażenia ze zamienił sobie dzień z nocą i zamiast jeść więcej w dzień, to nadrabia nocą :-( :(
Nocą jest bardziej kaloryczny pokarm. To może dobrze ze wtedy je regularnie. ..

reklama
Effa84 ja kp i dokarmiam mm, ale tylko raz, rzadko 2 razy dziennie. Też je tylko 10-15 min z jednego cyca. Po ok 1,5-2 godz upomina się o następne karmienie. Często muszę ją karmić w dzień.
Ja tez kupiłam kleik ryżowy i kilka słoiczków, ale poczekam do następnego tyg. Natalka skonczy już 4 miesiące i będziemy próbować nowych smaków.

Ja również polecam zabawko Lamaze, mamy motyla i pająka, Mam też taką fajną gąsienice ale nie wiem jaka to firma bo nie ma metki, mały jak ją dostanie od razu pakuje do buzi.
Z kaszkami najpierw spróbowałabym w dzień aby zobaczyć jak dziecko zareaguje, dopiero potem na noc. I zasada jest taka że butlą podajemy tylko mleko, pozostałe pokarmy łyżeczką. Z firm polecam Holle, Nominal, SunBaby, ważne żeby były bez cukru.
Asiunia, pewnie zasady są takie żeby podawać łyżeczką, ale ja sie tego nie podejmuje. Starszemu dawałam z butli kaszkę. Właśnie sobie przypomniałam ze avent ma taki smok I, II, III i w zależności od ułożenia butli leci więcej lub mniej. Mi sie to sprawdziło.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry