reklama

Sierpniówki 2016

Niestety nie pomogę bo narazie wcale nie smaruje a mój nie ma problemów, ale tutaj -2 stopnie to już straszny mróz i do tej pory może ze cztery razy tak bylo;)

Jak dajecie Maluchom pić? Tzn w czym? Szczególnie te kp... bo dietę rozszerzam a pić nie dawałam jeszcze a po tych marchewach itp to kupy gęste że ho ho...

reklama
Był u mnie kolega, taki starszy facet i powiedział że u ich syna skóra była sucha i podrazniona przez to że całował niemowlaka w poliki. Ślina dorosłego może tak wpłynąć na delikatna skórę małego. Powiedział że jak go przestali całować i on uważał z brodą, to przeszło.

Taka podpowiedź, ale wiadomo że to może wcale nie być to.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Diana to się ciesz że łyżeczka. po co zbutli w koncu i tak będzie się musiał łyżeczka nauczyć.
a tak w ogole po co wy przyprawiacie. przecież sól to najgorsze swinstwo w takim wieku.
ja będę sama gotować jak ostatnio. na parze. warzywa super były czuć było że marchew to marchew a burak to burak.

860io7esy4a5nu3e.png

Gosia, ja daję do picia soczki hippa rozcieńczone wodą pół na pół raz dziennie. Podaję w butelce. Często też przystawiam na krótko do piersi. Problemów z kupą nie ma. Robi nawet 2 razy dziennie:oops:.

Na soczkach jest napis, że mogą rozluźniać kupkę.

Kardula a Ty dokarmiasz trochę mm czy tylko pierś? Sorki bo się pogubilam;) czytałam teraz ze nawet wodę butelkowa dla takiego malucha powinno się przegotować ale nie wiem czy to już nie paranoja;) i ze lepiej z niekapka albo łyżeczka...

Ostatnia edycja:
Dokarmiam też mm 2 razy - przed spacerem ok 11.30-12 i na noc. Ok 14-15 daję obiadek, ok 18 owoce, a soczek gdy wiem, że zjadła a marudzi. Wtedy wypija w sekundę 60ml:D.

A dziś znów taki mróz, że siedzimy w domu:(.

Kardula to ładnie córcia pije, ja mojemu kupiłam te drogie herbatki z hippa z koprem i jabłkiem a ten nie chce pić :( pewnie dlatego że mu ich nie słodzę, samej wody też nie pije :( jak tylko poczuje krople to się krzywi.

reklama
Mika, to jeszcze nic. Kiedyś pojechaliśmy do galerii, nakarmiłam ją a ona po godz zaczęła się drzeć. Nie miałam jak jej dać cyca, Na szczęście wzięłam butelkę z wodą 120ml. Wypiła wszystko i o dziwo nie ulała.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry