reklama

Sierpniówki 2016

Któraś z Was pisała, że apogeum mdłości przypada na 8 i 9 tydzień. Potwierdzam, czuję się strasznie, wystarczy nie pasujący mi zapach i wymiotuję. Jest koszmarnie, co prawda jem więcej, ale czuję się gorzej, do tego zaczęły się utraty przytomności na szczęście krótkotrwałe.

reklama
Witajcie po świętach :)
Mnie tu ostatnio mniej bo musiałam ogarnąć się po tej diagnozie... dieta już daje mi się we znaki :(
Przez swięta dużo odppczywalam lepiej się czułam i mało wymiotowalam...
Dziś na dzień dobry wymioty i tak cały dzień :(
Okasia bardzo dobrze Cię rozumiem i współczuję... oby szybko te nudności iwymioty minęły!

Jolcia, dużo przytyłaś w poprzedniej ciąży? Gdzieś czytałam, że jak tak bardzo doskwierają mdłości i wymioty w pierwszych tygodniach to w kolejnych po ich ustaniu następuje coś podobnego do efektu jojo i dużo wiecej przybiera się na wadze.

Witajcie!
Miałam wybrać się do lekarza jutro, ale inny gin do którego już wcześniej chodziłam przyjmował dzisiaj, no i moje pokłady niepewności i zniecierpliwienia nie pozwoliły mi czekać do jutra;)
I JEEEEEEEST!!!! Jest nasz mały człowieczek z bijącym serduszkiem. Tego co czułam przed wizytą nie potrafię nawet przyrównać do najgorszego egzaminu- ogromny stres ( Przypomnę tylko, że dwa razy przechodziłam już łyżeczkowanie po pustym jaju płodowym, więc podświadomie nastawiałam się na najgorsze)
Od ostatniej miesiączki mija u mnie 7t5d, a z usg wiek ciąży wyszedł na 8t2d, termin lekarz wyliczył na 11 sierpnia.
Dostałam też luteinę dopochwowo, no i zalecenie ( o czym nie wiedziałam wcześniej) aby szczególnie się oszczędzać, nie dźwigać i nie współżyć w terminie w którym teoretycznie przypadałyby miesiączki.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie - oby tak pozytywna jak ta :)
Pozdraiwam! I 3mam kciuki za wasze wizyty..

Załączniki

• usg.jpg
    usg.jpg
    604,7 KB · Wyświetleń: 101
Jolcia, dużo przytyłaś w poprzedniej ciąży? Gdzieś czytałam, że jak tak bardzo doskwierają mdłości i wymioty w pierwszych tygodniach to w kolejnych po ich ustaniu następuje coś podobnego do efektu jojo i dużo wiecej przybiera się na wadze.
Okasia bardzo mało bo miałam dietę cukrzycowa... przed ciążą około 49-50 kg, w dzień przed porodem 56 kg, ja pod koniec ciąży schudłam...

Witajcie!
Miałam wybrać się do lekarza jutro, ale inny gin do którego już wcześniej chodziłam przyjmował dzisiaj, no i moje pokłady niepewności i zniecierpliwienia nie pozwoliły mi czekać do jutra;)
I JEEEEEEEST!!!! Jest nasz mały człowieczek z bijącym serduszkiem. Tego co czułam przed wizytą nie potrafię nawet przyrównać do najgorszego egzaminu- ogromny stres ( Przypomnę tylko, że dwa razy przechodziłam już łyżeczkowanie po pustym jaju płodowym, więc podświadomie nastawiałam się na najgorsze)
Od ostatniej miesiączki mija u mnie 7t5d, a z usg wiek ciąży wyszedł na 8t2d, termin lekarz wyliczył na 11 sierpnia.
Dostałam też luteinę dopochwowo, no i zalecenie ( o czym nie wiedziałam wcześniej) aby szczególnie się oszczędzać, nie dźwigać i nie współżyć w terminie w którym teoretycznie przypadałyby miesiączki.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie - oby tak pozytywna jak ta :)
Pozdraiwam! I 3mam kciuki za wasze wizyty..
ale super. to my chyba tego samego dnia meisiaczke mialysmy- 4.11 bo u mnie tez 7 tyg 5 dni od ostatniej miesiaczki :) ja juz jutro mam nadzieje zobacze- tez mialam puste jajo plodowe i w maju lczjkowanieyze

Kochane, jakiego kremu/ zelu przeciw rozstepom bedziecie uzywac ? Ja w pierwszej ciazy uzywalam francuskiego kremu ok 100zl za tubke, niestety nie panietam nazwy. Ale nie wiem czy to tego zasluga, nie mam zadnych rozstepow. A teraz jedni polecaja ziaje inni co innego. I juz sama nie wiem co kupic :-)

reklama
MammyBlue-jej jak super:)
Basienka-ja używałam oliwki bambino,tera urzywam oliwki kakaowo kokosowej na rozstepy...mi osobiście sie wydaje ze głównie to rozdtepy zaleza od tago jaka kto ma skórę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry