Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
ps. Wlaśnie kogoś nakryłam na przemeblowaniu![]()
Pracując na etacie, odprowadza się dodatkowo "tylko" składkę zdrowotną, czyli ok. 280 zł miesięcznie. W dobrych czasach, biorąc pod uwagę moje wszystkie zatrudnienia, oddawałam około tysiąc zł tylko w ramach składki zdrowotnej, a jak chciałam dostać się do internisty to musiałam iść prywatnie... i oczywiście dodatkowo zapłacić. Teraz pozostaje mi się z tego śmiać, ale wtedy nerwy trzymały mnie przez tydzień. Wiem, że jak przyjdzie większa choroba (odpukać) to będę się cieszyła, że mam ubezpieczenie zdrowotne, ale to niestety nie jest całość kosztów leczenia. Mój ojczym choruje na raka i mimo to szereg badań musi wykonywać prywatnie, a nie są to kwoty rzędu 200 zł tylko sporo wyższe. Oczywiście może wykonywać tylko te podstawowe refundowane, czekając w kolejkach przybliżających do zasiłku pogrzebowego, ale tylko pełny obraz choroby daje szansę na wyleczenie. O kosztownych lekach nie wspomnę.
![]()
Ja pracowałam kiedyś w biurze w którym gościł często pies naszego szefa. Biały labrador. Pracowało nas tam ok 10 dziewczyn. Kiedyś często kładł sie koło biurka naszej koleżanki która była w ciazy (tak u jej stop) jak zaczął sie kłaść koło mnie to laski sie śmiały ze pewnie tez jestem w ciąży ... i byłam ...nie wiedziały
psu tez nie mówiłam
![]()
Mam sklejke i jak na razie jestem nastawiona na farby v33Asiunia współczuje przejść z lekarzem
Matusiak ja odnawiałam meble- masz drewniany mebel czy sklejkę?
Heromina najlepszego dla syna!
Okasia mam podobne odczucia kase co na ZUS i podatki wolałabym na prywatnego lekarza wydać- i tak chodze prywatnie bo na kase chorych nic się wiecznie nie należy i trzeba walczyć….a ile można?
ja dalej kurowania, dziś juz mnie nie łamie i nie mam bólu gardła ale ......tan katar lejący się -straszne....ale co zrobic trzeba się dalej kurować
ja do gina chodzę prywatnie juz tylko, na początku próbowałam chodzić na nfz (ale trafiłam na barana) i odpuściłam, więc mam takiego prywatnie co bardzo jestem zadowolona![]()