reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniówki 2016

pamiętacie tekst który Dominika wkleiła? podpisuję się!
z tym proszkiem -jak ktoś ma predyspozycje- niech używa co mu służy, ale cofnijcie sie przed moja wypowiedzą na kilka postów toć to nóż w kieszeni się otwiera. Naprawdę uważam że żyjemy w takich czasach że czy kupimy proszek za 40 czy za 4 zł to jeden kij a nie wiadomo jaki skład lepszy bo produkt pod dziecko trzeba dopasować a nie wszystko z nalepką- dla alergików sie dla nich nadaje! jako alergik to piszę ;) zaznaczę NORMALNIE funkcjonujący...

moje dzieci znają parówki oraz bardzo sporadycznie mcdonalda, kupuję tylko najlepsze mięcho i eko jajka od Pani Jadzi co to szalona zbiera robaki dla kur :D dzieci jedzą słodycze ale maja wydzielane wole upiec im coś dobrego, mam wyjechane na cenę wózka :D ma być praktyczny, i mogłabym tak pisać i pisać .... luz .....wrzucać na luz - dopasowuje się wszystko pod swoje możliwości finansowe - zdrowotne, lęki schizy i mądrości życiowe :D

pewnie że forum do zadania pytania, szukania odpowiedzi ale odpowiedzi mogą być różne - jedna pisze i przejmuje sie wagą, inna złym badaniem, trzecia faje zajarała , kolejna będzie prać w orzechach, jeszcze inna w proszku, dziecko w wodzie czy w płynie wykąpane- to się dopasuje pod SWOJE myślenie! tak samo jak gadka była z chustami....aż mnie korciło coś napisać.... bo padło stwierdzenie że to głupota nosić. Ja nosiłam i trzecie będę nosić, czy to głupota? Jestem za tym by nie atakować różnych opinii ale właśnie atakować wydawanie OCEN

Jestem twoja fanka haha!

o I na koniec jutro mam wizyte na 10 rano i mam nadzieje, ze dziecie sie ujawni. Nawciagam sie chyba wszystkich slodyczy jakie mam chocbym sie miala pozygac, ale ma sie szprota ruszac :)

Hej kochane co do slodkiego to wiem ze dziecko sie wierci po slodkim mi gin w poprzedniej ciazy mowila ze na wizyte mam zabrac puszkę coli i jak dziec bedzie spal to mam sobie wypic i potem sie bedzie ruszac:-)

To juz wiem co będzie w mojej torebce za dwa tygodnie przed wizyta hihi

Moje kg raz są, raz nie ma, tak jak z apetytem.
Nigdy nie paliłam, ale rozumiem sam nałóg. Ale u mnie zapach papierosów powoduje mdłości... nawet jak czuje na ulicy.
Za tu moj chłopak lubi sobie zajarać, teraz aktualnie praktycznie nie, ze względu na prace i na mnie... ale ten zapach uwielbiam. Jak poczuje trawkę na ulicy, to prawie idę za zapachem jak osioł za marchewka. A wczesniej nie znosiłam palenia i zapachu :p

Zdecydowanie smaki zmieniają mi się raz w tygodniu. Aktualnie faza na ziemniaki i pomidor.

Idę robic zdrowy sok z super maszyny haha szkoda tylko ze zazwyczaj nie wychodzi za dobry :D

reklama
Dziewczyny przepraszam ja wracam z tematem rogali :)))
no nie chce mi się wracać wstecz jak chyba dawałyście linki ?? lenistwo ponad wszystko :p
Powiedzcie czy te rogale są ok ?
jeden tańszy :
Link do: PODUSZKA DLA KOBIET W CIĄŻY KARMIENIA ROGAL DUŻA
i ten droższy :
Link do: Poduszka dla kobiet w ciaży ciążowa !! PROMOCJA !!
a może ten ?
Link do: LONGER -PODUSZKA RELAKSACYJNA, DO KARMIENIA 170 cm
doradźcie plisss bo się zdecydowałam ale nie wiem który :)
ja taki mam i dla mnie rewelacyjny- przy pierwszej ciazy sie sprawdzil. innych nie znam i nie moge sie wypowiedziec
basienka ty sie bedziesz zapracowywala a nikt ci za to nie podziekuje a zdrowie twoje i malenstwa najwazniejsze. moze lepiej wczesniej na l4 isc?

ja wlansie snaidanie robie bo umieram z glodu. pogoda nie za ciekawa jak codzien ostatnio ehhhhhhhhhh a to ostatanie dni ferii u nas. mloda juz nudzi sie jak mops.

Ostatnia edycja:
Heromina-moj podobnie bardziej zaimteresowani szidziusiem niz mi ciahle tylko baby i baby :p ale na usg go nie będzie bo będzie miał przedszkole.
Ja zarsz musze wstac a takkk mi sie dziś nie chce ze tragedia:/

Heromina bierz cytrusy i czekoladę na wizytę- będzie skoczek :D trzymam kciuki napisz jak lokator-lokatorka :D

Nati92 rozwaliłaś mnie pozytywnie :D

Aniab ja miałam ten najmniejszy rogal, bo z tymi większymi jakoś się nie czułam –zazwyczaj jak spię to kołdrę wywijam w esy floresy , a ten mniejszy rogal dla mnie był praktyczny- nie doczytałam tylko o wypełnieniu obadaj to sobie by w miarę jak najdłużej posłużyło

Piszecie o zachciankach –wczoraj w nocy miałam pierwszy raz prawdziwą zachciankę! Smażona cukinia z czosnkiem ….normalnie to było to!

Ja dzisiaj i wczoraj jak się przebudziłam o 4 rano jak mój mąż do pracy się szykowal tak nie mogłam zasnąć do 6:30 :/ i dopiero teraz się próbuje z łóżka wydostać :p trzeba doceniać to spanie teraz bo niedługo dzidzie nam nie pozwolą już :) oczywiście tym które jeszcze nie mają szkrabków :)
Ja zachcianki miałam w pierwszym trymestrze teraz jakoś się uspokoilo ;)

Kassia-mi maly praktycznie zawsze daje pospac ale głód juz mnie meczy.
Kofliczka ja ciagle ananasy takie swierze :D
Matusiak ja tez jak mój do pracy wychodzi to wstaje z nim(jesc mu robie) i juz spac nie mogę... co do niewysypiania sie przy maluchu to nue zawsze tak jest. Moj jak mial 2m istatnie mleko jadl 22-23 a pierwsze o 6rano i spal dalej do 9. Jak mial pół roku to spal od 20-6pozniej mleko i dalej spac. Teraz tez idzie spav o 20 a wstaje 8-9

Ja też jestem niewyspana. Zasnęłam w salonie i o 2:00 mąż przyszedł wyłączyć tv i zgarnąć mnie do sypialni. Rozbudziłam się na tyle, że przez kolejną godzinę nie mogłam zasnąć :/ Obudziłam się o 8 z bólem głowy i padam na twarz :/

Co do spania w nocy moha corcia jak byla mala miala moze 2-3 miesiace i spala od 22-6 a dzieciaki mojego brata wstawaly 3-4 razyw nocy na jedzenia wiec kazde dziecko jest inne.
Pisalyscie cos o proszkach i jedzeniu a wiec tak jak karmilam piersia nie moglam zjeść nic smarzonego bo mala miala kolki i cala noc nie spala tylko plakala:-) moja bratowa jadla wsztstko nawet czosnek cebule i kalafiora i karmila jek dzieci spaly normalnie :-) ale w wieku 2 lat zaczely sie u nich problemy z zoladkiem wiec to czym karmimy nasze dzieci i nas samych zalezy tylko od nas kazdy wie co smakuje naszym rodzinom i to przyrządza :-) bo nie ma dwoch takich samych osób kazy z nas jest inny i ma inne potrzeby

reklama
Jestem już po wizycie u maluszka wszystko oki.
Ładnie się pokazał ale później zaczął się ruszać i sprawił troszkę kłopotów przy badaniu :)
Mi mdłości nie przeszły wczoraj miałam dramatyczny dzień ciągle wymiotowałam.
A zapomniałam mój lekarz zaryzykował i powiedział że będziemy mieć chłopca ale ostatnio w tym samym tygodniu powiedział że Maja będzie chłopcem więc spokojnie do tego podchodzimy.

Do góry