reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniówki 2016

Mam to samo, wymioty nie, bo nie mialam, ale mdlosci rano, popoludni i jeszcze wieczorem.

Ja jem jak opetana... surowe marchewki, buraczki, jablka, KALAREKA... oddam reke za kalarepke :p

Dziewczynki powoli podwyzszaja swoja liczbe, takze umieram z ciekawosci.

Ja 7 wizyta, mam nadzieje, ze dowiem sie cos wiecej o spiochu. Brzuch mi rosnie z dnia na dzien... az sie przerazilam, ze nagle taki duzy. Plec jest mi jeszcze bardziej obojetna, choc ciagnie mnie do babeczki. Za to R. mowi do brzucha "Mikolajek". I sama lapie sie na tym, ze zaczynam tak mowic... wmowi tego tego faceta i siusiak urosnie! haha

Zepsul mi sie telefon. Nie laduje baterii. Myslalam, ze to problem baterii, ale naladowalam ja u siostry w telefonie, bo ma taki sam i dalo rade, wiec... telefon.
Wczoraj do 23 nad tym siedzialam (mowie jakby to 3 w nocy byla haha... ale tak to teraz jest dla mnie :p ) ... wszystko zgralam, ustawienia fabryczne, gdyz jestem malym informatykiem. Do rana telefon mimo, ze podlaczony do ladowania padl i budzik mnie nie obudzil.
Pobudka 7:25, a 7:45 pociag do pracy... udalo sie cudem, dopiero jak wysiadlam zorientowalam sie, ze udalo mi sie ubrac w miare normalnie. Ale za to bol glowy i samopoczucie mam jak na kacu dzis.

Jeszcze pogoda... sroda byla piekna wiosna, wczoraj snieg po kolana i zima, a dzis snow slonki i dobrze na plusie... zwariowac mozna. To bedzie ciezki dzien, dobrze, ze juz piatek!

I odrazu zapytam. Polecacie jakies Smartphony najlepiej z dobrym aparatem. Nie korzystam z wielu aplikacji, glownie whatsapp i przegladanie stron, to wszystko. Do tej pory mialam Microsoft, wiec nie wiem jak byloby z przeniesieniem na Androi. Jakies tippy?
Ja tez mam wrazenie ze brzuch to z dnia na dzien mi rosnie :) i sie ciesze strasznie ze juz cos widac :)

reklama
u mnie to samo, jak pracowałam i sprzątałam porządnie raz w tygodniu to mam wrażeni, że było tak samo jak teraz kiedy sprzątam codziennie. Mieszkam w chyba najbardziej kurzącym się miejscu na świecie, ledwo zetrę kurz, a za chwilę już zaczyna się tworzyć nowa warstwa. Syzyfowa praca :/

Muszę się pochwalić :) Od kilku dni wieczorami wyczuwałam takie delikatne "pulsowanie", ale nieregularne dokładnie 3-4 cm poniżej pępka. Wczoraj leżąc znów to samo, przy czym silniej i nagle zaczęło się przemieszczać :) Piękne uczucie i ogromne wzruszenie, teraz powinnam być spokojniejsza :)

A zaraz jadę na zakupy dla maluszka, mąż zrobił mi niespodziankę i wziął dzień wolny :szok: Szok i niedowierzanie :)
Ja wieczorami nieraz tez czuje lekkie jakby przesuwajace sie drgania mam nadzieje ze to dzidzia,bo strasznie delikatne to bylo i tak na 100% pewna nie jestem :p

Matusiak - a wcześniej też miałaś takie problemy?
Może trzeba by było zrobić gastroskopię?
Tylko nie wiem czy w ciąży można?

Heromina - w Biedrze jest teraz książka Alaantkowe BLW, też bardzo polecana.
Na podst. bloga. Ma kosztować 25zł.
Myślę, że to też dobra pozycja.
Ja robię dania z bloga.

Okasia - no to miłych zakupów! :)

"Bobas lubi wybór" to omówienie metody i o żywieniu dzieci trochę. Polecam księgarnię czytam.pl Jest mega taniej.

hahaha gdzie 2 sie bije tam 3 korzysta :) ja mam kilka pozycji polecanych przez znajoma dla dzieciakow mniej wiecej w wieku mojego Mateusza i sa to w wiekszosci typu teraupetycznego, bo on np boi sie ciemnosci i czasem jakies historie wymysla, poza tym ma napady gniewu i takie tam, wiec zamowienie bedzie spore i na pewno bede porownywac ceny :)

reklama
Do góry