reklama

Sierpniówki 2016

Super że już tak czujecie! Ja nie czuję nic.. poza skurczami jak położę się na plecach, od razu mnie łapie skurcz... śmieję się że po tatusiu uparciuch rośnie i nie będzie na zawołanie kopał :D
a w którym dokładnie miejscu czujecie? już koło pępka? bo u mnie nadal niziutko jest... boję się że faktycznie obawy lekarza się sprawdzą i będzie łożysko przodujące!

Ale na pocieszenie siostra z Anglii ciuszki mi za niedługo przywiezie dla dzidziusia, wybieram od wczoraj w necie, któraś z Was polecała firmę George, prawda? właśnie z tej firmy zamówiłyśmy, już nie mogę się doczekać! :) takie cuda!
U mnie też w różnych miejscach, raz przy spojeniu łonowym innym aż pod pępkiem czy na bokach. Dziś to w ogóle przeżyłam szok bo małe tak wariowało w brzuchu że gołym okiem było widać podskakiwanie, chciałam nagrać ale poszłam po telefon i koniec :)
Basieńka to mieliście "niespodziankę" nie miłą, ja bym się wkurzyła :p
U mnie rano brzuch dużo mniejszy a wieczorem czuję się jak słonica...
Też mam sporo ubranek Georege, fajne i jakościowo dobre :) Moim faworytem jest jednak Next, inna grupa cenowa ale ubrania pancerne wręcz :) Piorę piorę i nic nie dzieje się z nimi :)
Moja wizyta dopiero 17 marca ale przyszły tydzień mam mega napięty. Pobranie krwi, usg tarczycy, endokrynolog a na dokładkę geodeta :) A potem zobaczę szkrabika :) Połówkowe za 4 tygodnie ...

reklama
Koficzka -ja to rozumiem ale wkurza mnie gadanie ze za 20lat zmienie zdanie. Mam przyklad moich rodziców. Oboje"zmienili zdanie" i oboje (po rizwodzie są) mowia to samo"kocham małe nad zycie ale drugi raz bym tak późno na dzieci sie nie zdecydował"
Asiunia-mi znowy nexta "styl" dziecięcych coś szkoe nie odpowiada ale jakosc fajna.

Nie ma się co wzajemnie przekonywać do swoich racji. Najważniejsze żeby być szczęśliwym, a wiek nie jest najważniejszy. Jesteśmy różne i każda układa sobie życie według swojego klucza, nie ma jednej recepty uniwersalnej, dla wszystkich.

Jeszcze przed ciążą ciągle zastanawiałam się kiedy jest najlepszy czas na dziecko, czy to przede mną czy już to przegapiłam. Teraz wiem, że to jest mój najlepszy czas na dziecko. Nie jest najważniejsze to że poukładaliśmy sobie życie zawodowe, sprawy materialne i zdarzyliśmy się wykształcić. Nie poświeciłabym dziecka dla osiągnięcia któregoś z tych celów, ale jestem szczęśliwa, że udało się w rozsądnym czasie bez dokonywania bolesnych wyborów poukładać wszystko. To mi daje poczucie bezpieczeństwa i niesamowity komfort psychiczny. Pełnia szczęścia będzie jak w lipcu powitamy na świecie zdrowego synka vel. córkę :)

happymum żadna ci nie napisała że zmienisz za 20 lat zdanie- okasia ładnie napisała, to co dla dziecka najważniejsze - to SZCZĘŚLIWY rodzic a nie sfrustrowany- prawda? nie ma jednej recepty na szczęście! i nikt na niczyją decyzje nie wpłynie bo to sie czuje! ja nie czułam w wieku 20 lat dzieci i nie piałam nad nimi, a teraz? Cudowne macierzyństwo!
no dobra
proponuję czekoladę :D ahahahahah

Tez chce juz brykanie w brzusiu!jejus jak wam zazdrosze ze juz mozecie przez brzuch obserwowac dzidzie. Do usg dwa tygodnie mam nadzieje ze do tego czasu poczuje cos. Wysłuchuje, dotykam i nic no:( jestem strasznie niecierpliwa :p

Tez chce juz brykanie w brzusiu!jejus jak wam zazdrosze ze juz mozecie przez brzuch obserwowac dzidzie. Do usg dwa tygodnie mam nadzieje ze do tego czasu poczuje cos. Wysłuchuje, dotykam i nic no:( jestem strasznie niecierpliwa :p
Ja mam identycznie i tez czekam na te ruchy :( i też za 2 tyg mam wizytę i polowkowe już chyba będę mieć :)

reklama
U mnie też w różnych miejscach, raz przy spojeniu łonowym innym aż pod pępkiem czy na bokach. Dziś to w ogóle przeżyłam szok bo małe tak wariowało w brzuchu że gołym okiem było widać podskakiwanie, chciałam nagrać ale poszłam po telefon i koniec :)
Basieńka to mieliście "niespodziankę" nie miłą, ja bym się wkurzyła :p
U mnie rano brzuch dużo mniejszy a wieczorem czuję się jak słonica...
Też mam sporo ubranek Georege, fajne i jakościowo dobre :) Moim faworytem jest jednak Next, inna grupa cenowa ale ubrania pancerne wręcz :) Piorę piorę i nic nie dzieje się z nimi :)
Moja wizyta dopiero 17 marca ale przyszły tydzień mam mega napięty. Pobranie krwi, usg tarczycy, endokrynolog a na dokładkę geodeta :) A potem zobaczę szkrabika :) Połówkowe za 4 tygodnie ...
Nawet nie wiesz jak ja sie wkurzylam :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry