reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
kassia181 kieca fajna nawet mozna w niej śmigać po porodzie ale.... jestem dość wysoka i czy przy durzym brzuchu nie zrobi się super mini? :D bede czegoś szukać w tym tylu.
niunia102 Słyszałam właśnie o tej firmie może się skuszę na jeden ciuch ciążowy z tych 'drozszych' w koncu to wesele.
Póki co napadłam na h&m mama na poczatku ciązy i kocham swoje spodnie z pasem :) mam też 2 koszuleczki na krótki rękaw. resztę ciuchów jakoś kombinuje z przed ciązowych... ale mam problem ze stanikiem, już 3 kupiłam i ostatni zakup robi się za mały! :confused:

ja też mam problemy ze stanikami :/ Tyle kupiłam, a biust ciągle rośnie. Po domu chodzę w takich miękkich sportowych żeby biust nie majtał mi się między kolanami. Z wyjściami zawsze trudniej :/ Ale przynajmniej już wiem, że duży biust nie jest dla mnie i nigdy bym się nie zdecydowała na powiększanie!

kassia sukienka suuuper :)

Ja również mogę polecić firmę Happymum.
Mam spódnicę tej firmy - prześmigałam w niej całe lato poprzedniej ciąży.
A kupiłam używaną na all. Warto.
Mimo częstego prania wygląda jak nowa, b. dobry jakościowo materiał.

Dzisiaj mam rosół i zapiekankę warzywną.
Daaaaaaaawno nie robiłam.

Lepiej się czuję, rozwolnienie przeszło.
Wiem wiem, nie mogę teraz wykorzystywać energii, bo wieczorem może być gorzej.
Oszczędzam się, choć "robota" mnie kusi :p

Ja byłam na diecie, albo zdrowej żywności jak staraliśmy się o synka. Trafiłam na lekarza medycyny naturalnej, który stwierdził u mnie candide i dostałam listę produktów dozwolonych i zakazanych. W zakazanych było białe pieczywo, słodycze, oleje rafinowane, drożdże i wszystko co zawiera pszenicę. W dozwolonych chceb zytni na zakwasie, orkiszowy, warzywa i owoce zielone, masło klarowane i czytanie etykiet . Na początku była tragedia, ale z czasem przyzwyczaiłam się do "innego jedzenia", jadłam po 5-6 posiłków dziennie. Po ok 2-3 miesiącach schudłam ok 10 kg jak dla mnie to za dużo, poprawiły mi się wlosy, cera i co najważniejsze zaczęłam mieć regularne miesiączki, a potem zaszlam w ciążę.
Też uważam, że jak człowiek o siebie dba w miarę możliwości, bo wiadomo, że zdarza się jeść śmieciowe jedzenie, to można pomału wyjść z niektórych chorób.
Poczytajcie sobie artykuły o pszenicy jest taki jeden fajny " buszujacy w pszenicy" to nic dziwnego, że coraz więcej ludzi choruje na astmę, alergie, nie mówiąc o nowotworach...

beata czytałam- dobra książka

okasia ja wiem że moje predyspozycje to mam po matce :D ale wolę się wyciszać że gdybym się nie smarowała to byłoby gorzej ...a tak naprawdę to cholerka wie, mam koleżanki co sie nic nie smarowały a skóra pięknie wróciła do normy

idę kopytka machnąć ;)

ja niecierpie smarowanie sie balsamami, teraz się smaruje po kąpieli bo jednak skóra po zimie wysuszona. Mam na brzuchu jednego małego roztępa z poprzedniej ciązy i kilka bardzo delikatnych na udach.

reklama
Ja mam manie czytania etykiet nie tylko żywności ale i chemii. Staram sie jesc jak najbardziej zdrowo, kupuje jak najmniej przetworzone produkty, uwielbiam gotować :) takie podejscie do jedzenia zaszczepiła u mnie mama - byla eko zanim to sie stalo modne ;) w domu nigdy nie bylo chipsow ani coli, mielismy za to wlasny ogrodek, kury i koze. Wiem ze teraz pewnie macie przed oczami hippisow w lnianych ciuchach ale bylismy normalną rodzina :)
Oczywiscie czasami sie skusze w gosciach na ptasie mleczko, ale do domu nie kupuje, wole upiec ciasto czy zrobic deser na zimno.

Do góry