reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Piłam polecam! To jest akacjowe piwo i faktycznie fajne :) akurat ja w Auchan dostałam.

p19udqk3i1x6xig4.png

Ale zachcianki widzę, że macie ;) ale nic dziwnego, bo ja właśnie wczoraj też do mojej mamy mówiłam, że napilabym się zimnego piwa z sokiem malinowym:)
U mnie to już całkiem abstynencja, najpierw byłam z synem w ciąży, potem karmienie, już trzy sylwestry siedzę i opijam się sokami, a teraz zapowiada się czwarty :) no ale co zrobić, jak taki los kobiety;)

laski olać piwo...kiedy ja zakaz stosunków mam od 6 tygodnia ciąży :p mecze się momentami koszmarnie :D po nocach mi się sni :D

mi się zdażyło wypić warkę cytrynową 0% do grila, smakuje jak taka lemoniada cytrynowa gazowana, raczej w smaku piwa nie przypomina :wink: a piwo zwykłe 0% jest ochydne. ale jakoś mi alkoholu nie brakuje wogóle, smak się w ciąży zmienia

te smakowe do niczego sie nie nadaja wg mnie ;p

mika wspolczuje ci strasznie! dlaczego tak w zasadzie?

mi sie cos w glowie poprzestawialo w ciazy moglabym caly czas juz momentami splawiana jestem [emoji23]

papercut - w poprzedniej ciąży po stosunku zaczelam plamić krwią, dwa tygodnie później wody odeszły, nie wiem czy to przez stosunek ale lepiej dmuchać na zimne. Teraz byl mini krwiak w 6tc, juz go nie ma ale strach nadal jest. Po dwóch poronieniach ciąża automatycznie uznana za zagrożoną :|

Aniab, wczoraj robiłam wlasnie ten syrop córeczce. Ja włożyłam miod na 10 sekund do mikrofalówki, bo tez był skrystalizowany i marchewkę na drobnych oczkach starłam i wyszło dosyć dużo soku. Po nocy przecedziłam i włożyłam do lodówki. Moja Mała go uwielbia : mama jeszcze, mniam mniam ;-).

Ale od wczoraj jestem wystraszona, jak chodzę to prawie cały czas mam twardy brzuch i takie jakby parcie na dół kręgosłupa. Biore magnez i na noc wzięłam nospe, bo bolało mnie delikatnie podbrzusze i co sie przebudziłem to brzuch nadal twardy. Mam ubezpieczenie w Lux-Medzie, tam zazwyczaj robię badania, ale co chodzi o lekarzy to porażka, mogłam jechać lepiej do szpitala. Poszłam rano do pierwszego dostępnego ginekologa w okolicy do luxmedu i jak mu powiedziałam o swoich dolegliwościach to powiedział ze trzeba leżeć. I siedzi i sie patrzy na mnie. Powiedziałam ze leżę i sie oszczędzam a brzuch twardy nadal, na to on czy chce aby mnie zbadał? Ja: no tak, po to przyszłam, boje sie ze moze skracać sie szyjka, chce wiedzieć czy wszystko w porządku!
Łaskawie mnie zbadał, nawet nie zrobił usg. Powiedział ze szyjka jest ok, ale powinnam sie oszczędzać. Zapytałam czy moze Luteina by pomogła, powiedział ze jeżeli mam to o tak, dobry pomysł mogę sobie zapodać. K...a mac, chyba nie po to miesięcznie mi potrącają z wypłaty na prywatne ubezpieczenie aby wizyta w ciazy jak jest problem trwała 2 minuty! Wcale po tej wizycie nie czuje sie spokojniejsza :-(

reklama
Oj mika to faktycznie bym zwariowala a moj to wogóle:-) współczuję
Angelika co za lekarz takich to trzrba by wywalic ma zbity pyskale co zrobic trzeba to jakos przeyrwac a jak maszjeszcze jakies watwpiwosci to moze jednak pojedz na IP bedziesz spolojniejsza jak cie zbada jakis kpetentny lekarz

Do góry