reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Dziewczyny po cc mam do was pytanie. Czy też tak mialyscie ze z bólu nie potrafilyscie chodzić? Ja dzisiaj będę miała 2 dni po cc i pójscie do toalety zajmuje mi kupę czasu, wysiłku i bólu. Chce wiedzieć czy to normalne po cc. Dziewczyna z pokoju która urodziła w ten sam dzień sn cały dzień śmiga na nogach i nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak :(

Karolka tak , normalne. Ja na początku szłam jak galareta. Zanim poszłam siku to robiłam plan i 2 godziny się zastanawiałam jak wstać :) ale jeszcze chwila moment I będziesz śmigać jak trza! Ja byłam w szoku bo z dnia na dzień było duuuuzo lepiej i 3 dnia zapieprzalam po sali całe 5 minut hehe

POLCIA !! trzymaj się i bądź dzielna. Jesteśmy z Tobą!

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Karolka, Ja chodziłam po pierwszym dniu. Ale bolało. Jednak jak wstałam ( co było najgorsze to szłam, najgorzej to było się zależeć) Poproś może o coś przeciwbólowego. Mi pomagał ketonal, i 2 tabletki paracetamolu. Od razu lepiej zaczynałam chodzić.
// aha mnie uczyła pielęgniarka wstawać. Wstawałam tak bokiem .. nie potrafie opisać tego ://w każdym razie ważne aby się do tyłu nie podpierać ( jak np obrocisz się na bok, tylko cały ciężar do przodu-w tym kierunku co się obróciłaś. Kolana jak najbliżej krawędzi łóżka. A w domu jak mi cięzko wstać było czy teraz nawet to chwytam za kolano i podciągam się rękami.

Polcia, trzymam kciuki !!!

Ostatnia edycja:
polcia ale zazdroszczę! Zaraz pewnie przytulisz swoje maleństwo!

Mnie obudziły mokre majtki. Oczywiście znów głównie woda i troche śluzu przy wycieraniu się. To na pewno nie mocz więc poczekam tylko do ludzkiej godziny i dzwonię do położnej. Już trudno najwyżej poleżę w tym szpitalu ;)

Co do wstawania to chodzi o to by się tak sturlać z łóżka, obracasz się ne bok na zgięty łokieć i kiedy już jesteś na krawędzi wysuwasz nogi w stronę podłogi i odpychasz się z łokcia ;) jak już się dojdzie do wprawy to można wstać kompletnie bez wysiłku :D

Dzięki dziewczyny, bo jak widzę jak dziewczyna która jest po naturalnym w tym samym dniu zasuwa to aż mi się przykro robi. W nocy pół godziny się nazastanawialam zanim poszłam do toalety. Mam jeszcze pytanie co do tej rany, mozna ja normalnie moczyć i myć?

Wstać i tak trzeba a ja zauważyłam , że jak po chodziłam trochę to było mi lepiej. Po tygodniu od cc juz byłam kompletnie na chodzie a jak zdjeli mi szwy to już w ogóle super także jeszcze momencik kochana. Ja na boku nie dawałam rady bo skóra szwy ciągnęła. Właśnie ja się do tyłu podpieralam i start na nogi.
I nie jest powiedziane , że po sn się wstaje za każdym razem normalnie. Trafiła Ci się taka kobietka akurat. Moja mama na czworaka pociskala do dziecka. Koleżanka co rodziła dzień po mnie też tylek spruty i ledwo szła. Także nie jesteśmy gorsze :**
Ja wyszłam po 3 doba ch to już byłam prawie sprawna[emoji14]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja od 3 w nocy mam skurcze co 6-10 min jestem jeszcze w domu. Do szpitala mam 50km. Zaraz zacznę się zbierać. Skurcze się coraz bardziej bolesne i dłuższe. Oby dzidzia chciała dziś wyjść. Boję się ale chce mieć to za sobą!!!

reklama
Do góry