reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Moja ma takie mimiczne tez usmieszki narazie. Ja mam reczny zwykly laktator za 20zl i swietnie sobie radzi jak mala pije z jednej to ja odciagam z drugiej jak zeby sie obie napelnily do nastepnego karmienia i jak co mozna wtedy znowu odciagnac. Mi laktator bardzo pobudza laktacje od razu mam nabrzmiale pelne piersi mleka:)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja też się tak słodko uśmiecha jak mówię do niej:) w nocy jak mówię do niej śpij już to ona oczy wielkie i te uśmiechy, wie jak matkę podejść odrazu spać mi się odechciewa

Dziewczyny, moje dziecko nie chce w wózku za nic leżeć, ze spacerami lipa. Nawet jak śpi twardo i włożę do wózka, to się budzi. Chyba nie lubi kołysania, czy to możliwe? Córka w wózku zawsze spała, a teraz jestem uwięziona w domu. Czy poza chustą zostaje mi inne rozwiązanie?

haha boze jakie super fotki usmieszkow :D

ja z wozkiem nie pomoge bo mojej absolutnie wszystko jedno, w ksiazce co ja czytalam bylo, zeby klasc przysypiajace dziecko zeby wiedzialo gdzie zasypia bo jak zasypia w jednym miejscu a budzi sie nagle w drugim to faktycznie moze byc niezadowolone, ale to tylko teoria

Hej, dziewczyny, które miały już pierwszą miesiączkę, czy ona u Was wyglądała tak jak przed porodem? Ja nic długi czas nie miałam,a teraz coś się zaczęło, od 2 dni takie plamienie, dziś już trochę więcej, ale też to podchodzi pod nazwę plamienie jak dla mnie. Ostatnio jak była u mnie położna to stwierdziła, że jak zacznie się coś u mnie znów krwawić to to będzie miesiączka Od kilku dni pobolewał mnie brzuch właśnie jak na miesiączkę, ale żeby ona była taka niewielka?

Cześć wszystkim :) chyba zaczynam ożywać po cesarce i udało mi się nadrobić :D
z tym pasem poporodowym fajna myśl, bo jak patrzę na mój brzuch to taki flaczek :( miałam cięcie pionowo ze względu na stara brzydką bliznę po wyrostku, teraz mam nadzieję że ładnie się zagoi. Dzieki wam wiem już nawet ile taki pas kosztuje :D
z ćwiczeniami też słyszałam że trzeba być ostrożnym więc przeczekam jeszcze te 5 tygodni.
powiem jeszcze krótko co u nas, odkąd wyszliśmy ze szpitala mąż jest chory, jeszcze nawet małego w domu nie nosił :( śpimy oddzielnie bi nie chcemy żeby mały zachorował. Ja się już przyzwyczaiłam do wstawania w nocy, w dzień nie ma kiedy też pospać. Mały jest tak nieregularny, raz zaśnie na godzinę a potem drzemie po 15-30 min. W nocy na razie przesypia niewiele, tylko raz ma tak że 3 godzinki pośpi. Dokarmiam go mm bo moja laktacja jest dość slaba, ale walczę z laktatorem i widzę że z dnia na dzień jest coraz więcej. Po ilu tygodniach dzieci stają się takie regularne jak u wielu z was?
I najważniejsze: 7 dni po cesarce i u mnie na wadze -12kg! :D ale się cieszę :)
postaram się już regularnie udzielać ;)
miłej reszty dnia dziewczyny ;)

Co dobpasa mi polozna powiedziala ze po 4 tygodniach od cc moge zaczac korzystac i korzystam i zauwazylam ze brzuszek zrobil sie troszke mniejszy bo tak to po 2 tygodnie od cc stanol w miejscu a w piatek mam wizyte u lekarza to podpytam sie co do cwiczen i antykoncepcji :-)

A ja jestem wykończona. Mały non stop płacze, od 9 spał godzinę. Nic nie pomaga. Dziś ostatni dzień mąż jest z nami. Od jutra sami.. Ja nie wiem [emoji22]

[emoji173]

sierpniówka dasz rade, ja sama od poczatku musze małego ogarniać ale czekam już niecierpliwie kiedy mój mąż wyzdrowieje ;) widzę że Twój synek też jeszcze rozregulowany...

reklama
Mika i to jak. Ciężko mi sobie wyobrazić, że kiedyś będzie regularnie. On płacze, ja się denerwuje, nie wiem co robić, hormony też nie pomagają. Mam chyba słabszy dzień [emoji31] chce mi się beczec.

[emoji173]

Do góry