reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2016

Mnie się wydaje ze lepiej wyssac nawet jak trochę zaboli niż jak spłynie do gardła i zapalenie płuc będzie. Nam gruszkami odciągano i tez nie było miło ;)

Uff młody w końcu śpi. Wykapalam go 18.30 i nie mógł zasnąć . Wcześniej się darł bo właśnie jak mówicie smoczek mu uciekał co wsadziłam to znowu. Zawinelam go w kokon to po 3 minutach znowu nie podobało mu się :D ale teraz o 19.15 powiedziałam mu koniec awanturzenia się ! Idę pod prysznic chłopaku i cisza[emoji14] sam sobie usnal :D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczyny :)
Poradzicie czy się martwić ? może to i głupie ale mała dziś cały dzień śpi, nigdy tak nie było, budzę ją na jedzenie, zje i śpi dalej, od 10 non stop, co myślicie ?

mamakulka ty normalnie jakas szamanka jestes :D

moja do normy calkiem wrocila, 8 max 10 karmien troche swiata pooglada, troche czerwona z buzia jak mandragora z harrego pottera z kupami powalczy i slodko spi :)

Hmm, pierwszy raz mam tak żeby spała cały dzień, zobaczymy jak to się nocka ułoży :)
W sumie pomyślałam że u dziecka podobnie jak u nas starych, są takie dni że spało by się cały dzień, a pogoda dziś iście barowa, nic tylko do wyrka i z niego nie wychodzić :)

Doska, moja cale dnie i noce spala jak dotychczas (4 tygodnie ma), budzila sie moze na godzine-dwie w ciagu dnia, a noce spi nadal prawie cale i musialam budzic do niedawna, ale jak jej odpuscilam to sama sie budzi (raz nawet zaspalam i prawie 8 godzin nie jadla; na wadze przybiera ok). Widocznie Twoj maluch ma taka potrzebe aby cos odespac. To tez czlowiek i ma rozne dni tak jak my, chyba nie ma sie co na razie martwic. :)

Sierpniowka, moja tez ma problem ze snem ostatnio. Wczoraj wiekszosc dnia z mezem sie zmienialismy, raz jedno raz drugie ja ogarnialo i caly dzien poplakiwala, ale jak na moje oko to raczej nic jej nie bolalo tylko tak marudzila. Dzis to samo od godz. 15, przed chwila wykapalismy i na razie lezy z zamknietymi oczami i ssie smoka... skoro ssie to chyba jeszcze nie spi :/ troche nam sie przez to godziny poprzestawialy bo zazwyczaj idzie spac kolo 22, wstaje w okolicach 3 i przynajmniej mozna pospac... Jak moj wroci do pracy i mala bedzie miala takie dni niespania od rana do wieczora to az sie boje[emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie taka sama historia ze smokiem, śmieje sie ze mama na straży stoi i czeka aż wypadbie:-) a ona taki nerwus jest ze odrazu ryk. Ja kapie codziennie i po kąpaniu tez ma najdłuższy sen, pozatym bardzo lubi sie myć, zawsze ma oczy szeroko otwarte i takie słodkie miny strzela. Magdalena dużo siły i zdrowia dla Was obojga oby ten koszmar szybko i dobrze sie skończył. Jesteś silna mamuska i dasz rade;-) Położna mi mowila ze kobiety które karmią piersią mogą nie miec okresu ale owulacja jest wiec sie zabezpieczać lepiej.. Ja do gin idę w październiku dopiero:-/ wasze dzieci śpią na poduszkach czy na płasko? Moja pręży głowę i wygina sie czasem w c i pediatra mi mowila ze to ok, teraz nie wiem czy nie wybrać sie do fizjoterapeuty jakiegoś;-/

reklama
Ja nie wiem, mój jak pospi 4 h w nocy to jest bardzo długo. Myć się nie lubi, spać też [emoji26] u nas po kąpieli to jest tak, że on nie wiadomo ile nie chce spać. Kąpiel jest o 20 a on dopiero po 24 zaśnie.. Ciężko. Za to nad ranem i do południa śpi ładnie po 3,4 h [emoji1] tyle, że dziś od 11 nie śpi i dalej nic.. Teraz płacze znów.

[emoji173]

Do góry