reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Przybrał tylko 100 gram od tamtej środy czyli powinien więcej. Ok super zaraz sprawdzę [emoji1] i Cie wyszukam. [emoji122] paper [emoji122]

[emoji173]

reklama
Paper to z pelnej piersi odciagnelas czy z resztek po karmieniu? Ja dzis z jednej piersi po calej nocy 100 ml odciagnelam, a z resztek to zazwyczaj z 10 lub max ze 20.

Na moim mm jest napisane ze w 2 i 3 miesiacu podaje sie 6 porcji po 120 ml ale ile z piersi to nie wiem... jednak wydaje mi sie ze na wyjscie warto komus zostawic na jednorazowe karmienie wlasnie ze 120 ml dla bezpieczenstwa :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

1.5 godziny po karmieniu z jednej i 2.5 po karmieniu z drugiej odciagalam z obu w systemie 7 5 3 bo w koncu nie wiedzialam jak robic szczegolnie, ze mala rano zarloczna byla i male odstepy miedzy karmieniami

no dobra czyli drugie tyle machne za pare godzin i pelna porcja bedzie :D jaram sie nadchodzi wolnosc!! :D

Laski ale ladne zdjecia powstawialyscie :D ja mam tylko jedno swoje na tel i to obie jestesmy niewyjsciowe ale coz. Mala akurat miala wtedy faze na zasypianie w takiej pozycji i maz akurat nam cyknal fote. Wstawilam tez drugie jak trzyma glowe, codziennie coraz dluzej ja utrzymuje :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak pierwszy raz odciagalam odrazu po karmiemiu z obu piersi to sciagnelam 40 ml :-) moja z je z obu przy jednym larmieniu potem polozna poradzila mi ze mam po larmieniu wypic pol litra wody i pol godziny po karmieniu sciagac i udaje mi sie sciagnac ok 60-70 ml czylo dwa razy odciagam i mam na 1 porcje ok 120 ml podawalam dwa razy z butli malemu i raz wypil 100ml a drugi tylko 60 ml czyli dzieci jedza roznie w zaleznosci ile potrzebuja:-) i mi polozna powiedziala ze nawet jak sie odciaga to w piersi zawsze jest mleko wiec dziewczyny nie ma co sie stresowac przy kp bo to nam nie pomaga a dodam ze moje piersi tez nie sa nabrzmiale tylko takie normalne :-)

reklama
Ja w nocy odciągam jak Mała ma dłuższe przerwy w karmieniu. Po karmieniu odciągam z drugiej piersi. Udaje mi sie ok 80 -100ml. Później do lodówki i jak gdzieś wychodzę w dzień to mleko jest. W dzień tez bym nie dala rady odciągnąć na tyle aby dziecko sie najadło.

Do góry