Mika, U nas to sie tak wlasnie zrobiły krostki, trochę ropne zmiany. Zeszło po miesiącu, ale zaminiło się w czerwone suche placki. Które zeszły. i przez jakiś czas było ok, a teraz jej nieraz coś wychodzi. W nocy miała wysyp na czółku taką kaszkę bez ropnych. Posmarowałam tym kremem robionym z hydrocortyzonem i już rano nie było tego. Z tego co zauważyłam to jak tylko smaruję jej buzię tym olejem kokosowym to nic się nie dzieje a na inne kremy źle reaguje. Moja właśnie je teraz zwykłe mleko już bo wcześniej przeszłam na Bebilon HA, ale poprawy jakiejś nie było więc jak już nie miałam pokarmu wróciliśmy do bebilonu zwykłego. Ja jednak nie wiem czy nie powinnam kupować tego pepti. Albo ma AZS.
Czasami na rączkach też jej wychodzą czerwone suche plamki, takie podrażnienie, szczególnie przy dłoniach. A nieraz nie ma nic.. i już nie wiem od czego to wszystko. Z trądzikiem jak byłam u pediatry to mi przepisała antybiotyk - maść do oczów z neomycyną, po którym te ropne zmiany zeszły. Bo mi mówiła że jak będzie tarła to może się pogorcszyć, i maść z tym hydrokortyzonem robioną. To jej pomogło no le i tak właśnie czasami ją wysypuje. Też słyszałam waśnie aby punktowo sudocremem smarować.