Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Dziś 36+2 we wtorek będę miała szew ściągany to będzie równo 37 i już się różnie może dziać ale termin cc mam na 19 i tak licze dotrzymać do tego terminu a jak nie to już od wtorku moja córka jest donoszona wiec niech się dzieje co chceMasakra i do którego TC wytrzymaliscie?
Ja na początku tez miałam ból od leżenia później się organizm przyzwyczaił do tego trybu pamiętaj zebys miała nogi wyżej uniesione , czy bierzesz jaką heparynę albo coś ? Ja nie brałam akurat i wczoraj poszłam na dopplera żył przed cc to żadnych stanów zakrzepowych nie mam a tego się bałam . Ruszaj stopami i napinaj łydki , ja w dzien tak na pol siedząco leżałam z nogami u góry i bardzo bardzo często nimi ruszałam a od 34 tc zaczęłam fizjoterapie żeby się choć trochę rozmasowac bo pozniej już wszystko znowu zaczyna bolec tylko ze od ciąży bo więzadła się rozluźniają i mi to strasznie zaczęło dokuczaćA doradzcie dziewczyny co zrobić, leże już od poniedziałku a kręgosłupa nie czuję każdy bok boli nie wiem jak się ułożyć żeby ulżyć sobie w bólu a tu jeszcze czeka mnie z 2msc leżenia![]()
O matko może lepsza by była taśma Tac?Ja miałam szew zalozony w 15 tygodniu profilaktycznie że względu na poprzednią ciążę. Po 20 tyg.szyjka zaczęła się skracać. Po 25 już tylko leżałam w domu. W 33 szyjka 1,5 na szczęście pojechałam do szpitala. Po 2 godzinach od przyjęcia na oddzial urodzilam. Szew sciagany w pośpiechu.
Jeżeli szew mimo wszystko nie daje rady to jest wskazanie do tej taśmy. Teraz zakładają już laparoskopowo. Tylko że po tym musi być poród przez CC. Ja się zastanawiam nad tym bo w pierwszej ciąży miałam szew ratunkowy. On się super sprawdził ale teraz jestem po konizacji i boje się że ten szew to może być za mało. Póki co jestem po poronieniu w 6 tyg i robię badania w kierunku PCOSNikt nie przewidział że tak będzie. A o tej taśmie nie słyszałam. Nie wiem jak bedzie przy kolejnej ciąży. Może los miał podobnie?
Ja miałam. Pierwsza ciąża poród w 22tc, w drugiej szew załozony w 14tc, od 19tc lejek nad szwem, w 26tc pojechałam do szpitala, bo się źle czułam, tam już powiedzieli, że szew zjechał, urodziłam tydzień później.Nikt nie przewidział że tak będzie. A o tej taśmie nie słyszałam. Nie wiem jak bedzie przy kolejnej ciąży. Może los miał podobnie?