reklama

Słodkie mamusie

reklama
hmmm taki twój urok...bo ja mam odwrotnie, zaszalałam dziś na śniadanie i cukier 150:zawstydzona/y::wściekła/y:a przez 3 dni było tak ładnie...
tyle miałam wczoraj po obiedzie.............:wściekła/y:
Wieczorem wzięłam większą dawkę Insulatardu na noc....a do śniadania też już większa dawkę Novo Rapid- 14 jed....po śniadaniu 114 mg%.....

Ostatnia edycja:
U mnie cały dzien w normie......jupiiiii.....tzn. po głównych posilkach, a mierzyłam też 2 razy przed- to też....nie wiem jak po kawałeczku kupionego sernika i później kawałku drożdżówki swojskiej;-), bo nie mierzyłam, ale też nie odczuwałam że za wysoki.....

Dziewczyny - u mnie krzywa wyszła w normie ale ostatnio mierzyłam sobie cukier rano i wychodzi mi na czczo 96-103. Mam się zacząć obawiać i wprowadzić dietę? Mój tata jest cukrzykiem II typu i u mamy cukry ciągle dużo za wysokie wychodzą. Mój lekarz to d... pod tym względem, dla którego krzywa to świętość - nie mam się kogo poradzić :-(

Dziewczyny - u mnie krzywa wyszła w normie ale ostatnio mierzyłam sobie cukier rano i wychodzi mi na czczo 96-103. Mam się zacząć obawiać i wprowadzić dietę? Mój tata jest cukrzykiem II typu i u mamy cukry ciągle dużo za wysokie wychodzą. Mój lekarz to d... pod tym względem, dla którego krzywa to świętość - nie mam się kogo poradzić :-(
Ja chyba bym pomierzyła na Twoim miejscu, ale na początku bez diety......jeśli będie za wysoko to wtedy podietuj i mierz- często sama dietka wystarcza, więc próbuj......zawsze będziesz skpokojniejsza wiedząc na czym stoisz........:tak:

Ja dziś na czczo 101,ale na noc zjadłam kilka śmiejżelków i mini krakersów.....do tego jogurt Jogobella z morelą.....:baffled:
;-)

Dzięki kinderek :tak:
Powiedz mi jeszcze, ile powinno być dwie godziny po posiłku?
Profilaktycznie chyba słodycze odstawię - nie zaszkodzę ani sobie ani małemu, a sumienie będzie spokojniejsze...

Nineczka ja na twoim miejscu tez bym pomierzyla i zrezygnowala ze slodyczy-to moze tylko pomoc-nawet jak sie okaze ze to nie cukrzyca...ale pomierz, pozapisuj sobie jakie cukry masz po jakich posilkach-czyli pisz sobie co zjadlas i cukier po godzinie.Jak cos to potem lekarzowi pokazesz za te 3 tyg na wizycie-moze to go przekona. Moj tata tez cukrzyk...
U mnie dzis na czczo 88, zjadlam sniadanie i za 50 min pomiar :-)

Pozawracam wam głowę ;-)
Wczoraj na czczo 103 - po śniadaniu 118. Cały dzień nic nie jadłam słodkiego - starałam się, żeby było rozsądnie i lekko. Nie mierzyłam, bo zapomniałam.
Dziś na czczo 93 - po śniadaniu 128 :baffled: A to było razowe pieczywo z twarożkiem i duuużo warzyw. Zobaczę jak będzie po serku wiejskim bez pieczywa, może to po nim taki wynik? Dramatu nie ma, ale ja pod tym względem panikara jestem - wczoraj kolejny wujek cukrzyk się ujawnił :dry:

reklama
Nineczka unikaj nabiału na pierwsze śniadanie! rano mamy wysyp hormonów ciążowych i nabiał wszystko jeszcze bardziej podnosi! lepiej jak byś zjadła chlebek z chudą wędlinką albo samymi warzywami

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry