reklama

Słodkie mamusie

u mnie na czczo dzid 86 :tak:
Nineczko twoje wyniki na czczo sa lekko podniesione.Tak jak Pysia pisze nabial na 2 sniadanie i na podwieczorek, a na sniadanie i kolacje chuda wedlina, rybka jakas, duzo warzyw, na obiady ograniczaj ziemniaki, bialy ryz i makarony i zabielane zageszczane zupy, sosy.mi np chleb razowy bardzo wybijal cukier i musze jesc specjalny chleb dla cukrzykow na bazie pl.owsianych albo z calkowicie ciemnej maki.
popros Pysie o przeslanie- ona ma bardzo fajne materialy na temat diety-ja z nich korzystam.

reklama
Nineczko ja już nic dodawać nie będę, bo dziewczyny pięknie wszysto napisały....ja jem chleb żytnio- razowy i to mało.....
a teraz ciekawostka: wczoraj jadłam dokładnie to samo na śniadanie co dziś....wczoraj chyba 114, a dziś prawie 150....i bądź tu mądry.........:baffled::shocked2:a i zupy zabielam, ale śmietanką 9-12 %, ale nie uzywam żadnych mąk do zaciagania zup i sosów....:tak:

Po obiedzie 122....

Ostatnia edycja:
Ania 46 to jest zdecydowanie za nisko... cos sie z twoim organizmem dzieje. Pamietaj, ze dziecko w brzuszku ma o ok.20 mniej niz wskazuje nam pomiar-wiec takie cukry sa grozne dla zycia dziecka-dla mozgu i serduszka. Z dwojga zlego lepiej miec troche ponad norme niz ponizej normy.
U mnie dzis na czczo 92.

Ania 46 to jest zdecydowanie za nisko... cos sie z twoim organizmem dzieje. Pamietaj, ze dziecko w brzuszku ma o ok.20 mniej niz wskazuje nam pomiar-wiec takie cukry sa grozne dla zycia dziecka-dla mozgu i serduszka. Z dwojga zlego lepiej miec troche ponad norme niz ponizej normy.
U mnie dzis na czczo 92.

Justyna, ja widzę, że coś się u mnie dzieje.... Niestety, albo stety badania wychodzą w miarę ok - żelazo niskie mimo zastrzyków, krwinka czerwona za mała (ale to od zawsze). Krosty, które mam nie są wypryskami hormonalnymi, puchnięcie, ciśnienie.... Olewus nic z tym nie robi, panikara mnie do psychiatry wysyła, bo schizuję....

no juz niewiele Ci zostalo-tak jeszcze 3-4 tyg wytrzymac, ale kurcze ja bym jednak szukala jakiejs przyczyny...chocbym miala polezec w szpitalu.
Ja tez mam i lekarza olewusa i lekarza panikarza i dodatkowo teraz ta lekarka z por.przyszpitalnej-ale kazdy z nich wysyla mnie ok.33-34 tyg na pobyt diagnostyczny na oddzial.

Hej......Aniu a może Twój glukometr coś nie hallooo.....mój raczej halo, ale moje cukry za to świrować zaczęły, ale i ja bez winy nie jestem to fakt.....na czczo dziś 107, czekam na pomiar po śniadanku...wczoraj to chyba tylko 1 pomiar był w normie....masakra.............:baffled:

u mnie godzine po snioadaniu bylo mniej biz na czczo-
1.na czczo 93
2.po sniadaniu 89...(sniadanie 2 kromki mojego chleba z maslem,wedlina, ogorkiem i rzodkiewka)
a i nie dawalam sobie do sniadania insuliny...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry