reklama

Słodkie mamy :-)

Hej Wam, wybaczcie ze nic nie pisalam. U mnie skurcze ucichły...dzis w nocy nic- zero, a jeszcze wieczorem cos czulam....

Z rana pojechalam na to ktg, nic sie nie dzieje, skurczy brak, ale smieszna sytuacja sie wywiązała:

Dr: Czy miała Pani nadciśnienie przed ciążą?
- nie
Dr: Czy ma Pani skurcze?
-nie
Dr: Czy dobrze czuje Pani ruchy?
-tak
Nie było by w tym nic dziwnego, gdybym to ja, a nie mężowy odpowiadał na wszystkie pytania :P
JA: (nie wytrzymałam) KOTEK TY TEŻ CZUJESZ RUCHY? :P (całą trójka w śmiech:P)
Tak się wczuł, że nawet ruchy czuje :P Ale Dr stwierdził, że to dobre podejście, denerwuje się wszystkim bardziej niż ja :P

A tata się śmiał, że mąż mógł sam jechać na to ktg, a nie mnie ze sobą ciągnąć :P

Cukry u mnie na czczo 91, po sniadaniu nie mierzylam juz, i teraz dopiero po obiedzie zmierze. Wczoraj po mega jedzeniu cukry super co bardzo mnie cieszy!

Ostatnia edycja:
reklama
Edyta masz racje - mi te tygodnie sie myla juz z tego wszystkiego:-)

Aisha , a to jednak jeszcze nie pora na Ciebie:-)

Ja dzis zamowilam wreszcie kilka rzeczy z motherhood - poduszke do karmienia , otulaczek i przewijak podreczny .

U nas pogoda boska .

Ja na czczo 88.

Widze ,ze dzis chyba nie zapowiada sie na zaden porod dzieciaczki chca zrobic prezent czyli wolny weekend :-) dla swoich mam .Ja dzis cukry ok 90/109 zobaczymy co bedzie po obiedzie a i zjadlam dzis wielkie lody ale cukru nie mierzylam mysle ,ze tez bylo ok bo juz je wczesniej jadlam .
Aisha - to dobrze ze m sie angazuje tzn ,ze bedzie dobrym tata .
Co do pogody to u mnie bardzo goraco wrecz upalnie jak dla mnie .

No to sobie pospałam, Marja super, że zakupy udane:tak:

No to ktg pokazalo jeden skurcz silny na 38%, koleżanka się śmieje ze mnie, ze ona miała identycznie w dniu porodu;-)

Evi super cukry! A ja dzis zjadlam u tesciowej taki prawdziwy obiad jak w I trymestrze ciazy: smazona, panierowana piers z kurczaka, tonę surówki z majonezem i trochę zmieniaków i cukier po godzinie 122 :happy2: Tez mam ochote na wielkieeeee lody!

Natalia- sto lat! sto lat!
Tort_z_pieluszek_-_Jessica_1.jpg

Sluchajcie, co wyczytalam na ulotce od swoich pasków do glukometru: " (...) Uzycie tych paskow powoduje, ze uzytkowany glukometr wyswietla wartosc stezenia glukozy we krwi odpowiadajacą stezeniu glukozy w osoczu krwi, mimo ze na test paskowy naniesiona zostaje krew pełna. Prosimy o uwzględnienie ponizszej wskazówki: Testy oaskowe Accu-Chek Active dostępne uprzednio w Państwa kraju zapewnialy uzyskanie wyników odnoszącej sie do krwi pelnej. Oznacza to, ze Panstwa glukometr wyswietla teraz wyniki okolo 11% wyższe".

Rozumiecie to tak jak ja?- ze moj glukometr zawyza wyniki o 11%?????

To by wyjasnialo roznice w pomiarach z obciazenia-na glukmetrze bylo 270 a z laboratorium 211...

Upieklam ciasto kakaowe z jablkami...zjadlam sporo i cukier 124 :) ale lody za mna strrrrrrrrrasznie chodzą!

Kurcze jaka ciszaaaaaaaa:no:

Załączniki

• Tort_z_pieluszek_-_Jessica_1.jpg
    Tort_z_pieluszek_-_Jessica_1.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny. wracam do starego rytuału.
rano wstać co 3 godziny jeść i bez wybryków na które sobie pozwalalam ostatnio. wczoraj cukry ok do po obiednich. potem dopadł mnie głód i co- zamiast dozwolonych to ja słodkie, to cistko, to cukierek, to wafelek i tak wiekszośc popołudnia-:angry:
Wieczorem podałam sobie insulinę- myslę nie zjem za duzo - no i tak było. poszłam do sklepu- wypiłam 1l. wody- a cukier- 183- masakra. wywaliło mi wszystki cukry z tych slodkości. potem znów 0,5l. wody i mierze 158 - więc spadało. ale niestety to było przegięcie- nie ruszam słodyczy.:szok:
Bo jak tak bede sobie pozwalać- to jeszcze zaszkodzę maluszkowi. - a przeciez tego nie chcę.
u nas dziś pochmurno - ale nie pada. jakaś impreza z okazji majówki jest o 15 potem zabawa- więc pójdę pokręcić - okrąglaczkiem- hihi:wściekła/y::-);-)

Aisha - ja tez czytałam ,ze ten glukometr co mam zawyza wyniki o 11% ,ja tak dokonca nie wierze w te jego wyniki wczoraj po obiedzie zmierzyłam sobie cukier i wynik 158 szok !!! od razu poszlam umyc rece i wyniki 108 .Edyta -no to zaszalalas z tymi slodki ,na pocieszenie już bliżej niż dalej do końca ciąży .Ciekawe która ,ze słodkich mam będzie nastepna po Natalce .

Hej Wam, na czczo 94 u mnie, w nocy obudzily mnie mdlosci, bol zoladka i potworne odbijanie sie jajkiem a to u mnie znaczy tylko jedno- grypa zoladkowa. Na szczescie do teraz zostal tylko bol zoladka a reszta sie uspokoila.
Edyta no bo to tak jest, zjesz cos, potem jeszcze cos i tak leci. Ja dzis oprocz ciasta oczywiscie tez zjem scislej z dieta, mimo, ze cukry sa spoko, bo wlasnie moze potem byc jak po swietach wielkanocnych ze nagle nie wiadomo skad wyrzut spory i cukry oszaleja. Dzis leniwy dzien, bo pogody nie ma :(
Znow mi sie moja cora snila, zawinieta w rozek, smarowalam jej buzie oilatum- jakies w masci bylo, nawet nie wiem czy takie cos istnieje, do kapieli to wiem ale do smarowania?
Evi no tez jestem ciekawa, ktora bedzie z nas nastepna :)

No nie ten mój glukometr to jakiś bubel zmierzyłam po sniadaniu takim jak zwykle i cukier 121 mierze drugi raz 92 oszaleć można i w który wynik wierzyc .
U nas w nocy była burza lalo jak z cebra a teraz cos pochmurno ale ponoc ma być ok 25 C zobaczymy jak będzie idziemy dziś z m na majowke a później na koncert weekendu ,może to cos podziala na malutka ,ze będzie chciała wyjść :-).No i mam zamiar zjeść dziś cos z grila jeszcze w tym roku nic nie jadlam a później jak będzie malutka to może nie być już okazji .

reklama
evi to ciekawy dzien Wam sie zapowiada. U mnie kicha:-( juz sie nudze, a jeszcze caly dzien przede mna. moze cos wskoczy w miedzy czasie.

No i wskoczylo: obiad, sprzatanie, prasowanie- spadam!

Kurcze mój mąż w końcu wybrał auto! Nareszcie zmotoryzowani! Nic wielkiego, ale jaka wygoda! Od października byliśmy bez wozu!

Kurcze mam rozwolnienie i teraz nie wiem czy to objaw zblizajacego sie porodu, czy jednak ta grypa...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry