reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Słodkie mamy :-)

Mi też diabetolog mówiła, że powinno się do każdego posiłku warzywa. Ja po obiedzie tadam: 94 :-D. Za niedługo podwieczorek będę jeść. Kolega nie wiedział o mojej cukrzycy i przyniósł mi dwa wielkie ciacha! Szarlotkę i "pijaną wiśnię" taka wuzetka...myślałam, że mi ślina do pasa ścieknie :-p i dosłownie kurcze polizałam szarlotki, odrobinkę, na język dla poczucia smaku wzięłam, a tak miałam na nie chęć!!!

Marja no to dawaj znać co i jak :))

reklama
ja to dzisiaj zawirowania straszne z tym cukrem:baffled: rano za wysoko a po 2 sniad. wyszło 74 wydaje mi się że troszkę za nisko:confused:
Rysia pocieszyłaś mnie bo ja to się strasznie przejmuję:sorry2: a dodatkowo te babki u mnie w poradni to strasznie nawiedzone, czepiają się byle pier..łki:wściekła/y:

dziewczyny mam pytanie co wy jadacie na obiad bo mi zupełnie brakuje pomysłów;-)

Hej Wam, na czczo u mnie dziś 92. Na obiad? Hm dziś sama nie wiem jeszcze, wczoraj jadłam kurczaka z folii,makaron żytni i surówka z pomidorów i cebuli, no i zupa warzywna. :) Teraz czekam na pomiar po śniadaniu. Jestem z siebie dumna- wczoraj każdy pomiar cukru w normie :))

Witam, no Aisha wczoraj to przyszalałaś po tym obiedzie i to ostro 94, wow:-) Ja dzisiaj na śniadanie kupiłam sobie żytni chrupki chlebek i zobaczymy jak po nim. Zjem lekkie i tak jak Marja mówiła 2 śniad. zjem obfitsze i zobaczymy:-)
a na obiad wczoraj miałam kurczaka po chińsku z warzywami i makaronem żytnim. Objadłam sie jak bąk i cukier też w normie. Powoli zaczynam to ogarniać tylko te nieszczęsne śniadania: Eek:

Natalia no ja tak samo robię, zamienione śniadania i jest git. Zaraz będę mierzyć, a zjadłam tylko 1 kromkę chleba zytniego z wędliną i ogórkiem zielonym, no i herbatka owocowa i zobaczymy, powinno byc ok. II sniadanie juz nie dlugo, wiec spokojnie wytrzymam i zjem juz coś więcej :) No i pamiętaj o nabiale- nie jeść na śniadanie. :)

Po śniadaniu 113- oczywiście wyciskane :p

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny!!

Ja to wczoraj poeksperymentowalam :-)
Jednak pol bulki z serkiem ( jednak wiejskim zrobilam) i 2 lyzeczkami dzemu i bez ruchu a tylkiem na kanapie to za duzo - nie tragicznie ale 130 - bede robila na podwieczorek jak bede gdzies wychodzic z domu , bo wtedy napewno w 120 sie wyrobie .
Dzis na czczo 90 ale po sniadaniu znowu 130 ale znowu eksperymentowalam - nie podzielilam na dwa a zrobilam jajecznice z dwoch jajek , na masle i ze szpinakiem - a chcialo mi sie poprostu normalnego sniadania , a nie tego suchara na dziendobry:-)
Co do obiadow to ja mam rozne juz sprawdzone - u mnie ok bylo po 2 nalesnikach z miesem , po kurczaku pieczonym tak normalnie . rybie smazonej , sledz z ziemniakami i ze smietana , wlasnie to spagetti - z miesem ale tez ze szpinakiem i twarogiem , krupnik , rosol ,pomidorowa , kasza perlowa .

Marja no nie było tragicznie, a ja też czasem mam chęć na normalne śniadanie :)

Co do jajecznicy- pyyyycha! jadłam i cukry były ok :))

reklama
ja po sniadaniu cukier 104:-D więc jajecznica będzie. Myślę, że ten chrupki chleb lepszy:-)
Marja dużo od pieczywa zależy ja kiedyś zjadłam na podwieczorek kromkę z dżemem i było ok a jak z innych chlebkiem spróbowałam to klapa:dry:. Zostało jeszcze ok 10 tyg musimy wytrzymać. Ja to się boję żeby po ciąży to dziadostwo nie zostało

Do góry