dzieki za dobre slowa

ewcia - ja sama jestem - irek do 6 wrzesnia jest w ie... (bedzie rowno rok)
generalnie ja co raz wiecej mam za (irek na razie nie chce gadac... wczoraj zly dzien mial). wroci - posiedzimy do konca roku i mysle ze go namowie... moim zdaniem znajac warunki jakie tam sa i troche lepszy ten moj angielski lepiej sie przygotujemy do wyjazdu niz za pierwszym razem... mysle ze jak sam wroci i sie przekona ze nie jest rozowo (zero odkladania i szansy na kredyt) to wtedy tez bedzie mu latwiej. ja jestem od polowy kwietnia - i w zasadzie teraz zaczynam nabierac pewnosci ze chce tam wrocic. tylko tym razem wspolokatorow to bym nie chciala!
no i najwazniejsza sprawa - super samopoczucie naszej malenkiej na wyspie - zero kataru!! wczoraj w przedszkolu kataru nie miala (podaje jej juz oprocz baterii syropow sterydy wziewne) bo padalo (kaszle caly czas) a dzis od rana nosek zapchany... tak ciezko oddycha :-(
troche szkoda mi pracy w pl bedzie - ale niech tam... nie mozna miec wszystkiego!
znajomych mi szkoda nie bedzie - kazdy ma swoje zycie i tak zadko sie spotykamy - zreszta lepiej zadziej i efektywniej niz za czesto i byle jak... a bilety az tak drogie nie sa i zawsze na wakacje do pl mozna przyjechac (tym bardziej ze zostawiamy tu mieszkanie).
sprzedam matriksa to bede miala na auto i ubezpieczenie w ie - wiec pozostaje tylko kwestia odlozenia ok 1600 jurkow na mieszkanie (+kaucja)... a z autem duzo wiecej mozna zdzialac nad ocean jest blisko wiec latwiej nawet pogode wykorzystywac

i do marketow dojechac

i ze znajomymi sie spotkac (a juz troche ludzi tam znamy)

- hehe mam samochod od 2 miesiecy i normalnie juz teraz zycia sobie bez niego nie wyobrazam
wczoraj jeszcze sobie poczytalam wypowiedzi na temat posiadania drugiego dziecka... ja w sumie mam 3 rodzenstwa i nie chcialabym aby joluszka byla jedynaczka

iras ma 2 braci... i cos przebakiwal ze czemu nie (tylko roznice wieku chcielibysmy ok 5 lat). no i musza byc na to warunki (przede wszystkim lokalowe) bo z kasa zawsze mozna kombinowac - i nie wszystko musi byc nowe (bo nie jest)
ja to nawet myslalam 5 10 15