reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Śluz, szyjka, temperatura

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Malutka ja np. prowadze obserwacje na 28dni oraz fertilityfriend.com. Na 28 dni pierwsze 30 dni masz darmowe potem musisz zaplacic, na ff dostep jest bezplatny ale wtedy nie korzystasz w pelni ze wszystkich funkcji jak zaplacisz wtedy masz pelny dostep. A oprocz tego sa tez programy kotre mozesz zciagnac na kompa i wtedy obserwacje masz na kompie... ja korzystalam swego czasu z takie programu Karta ( Karta 3.3 dla Windows - dobreprogramy). Mozliwosci jest wiele...

reklama
a wiecie np czy wysokie cisnieni ma wplyw na plodnosc bo odkad pamietam to zawsze mam podwyzszone?

Tak sobie mysle ze to swietny pomysl to forum mozemy sobie nawzajem pomagac i podpowiadac super!!!

Malutka jeszcze raz powtórzę za Eschenbach pomiary z pod pachy nie stosuje się w ogóle do obserwacji cykli! pomiar temp musi być wykonywany poprzez styczność termometru ze śluzówką! najlepiej w pochwie (jakby nie patrzeć u źródła) .... będę brutalna ale temp z pod pachy to jest do D .... o niczym nie świadczy! :/
w tym cyklu sugeruj sie tylko odczuciami i śluzem no i tym testem owu .....

a forum jak najbardziej sie z tobą zgadzam bardzo pomaga! :)))

co do ciśnienia ... hmmm..... mi sie wydaje że wiadomo że wysokie ciśnienie jest niekorzystne tak ogólnie ale raczej nie ma wpływu :)

ok a wiec dzis sprobowalam noweg termometra i jednoczesnie mierzylam starym pod pacha a nowym w pochwie i bylo 36,7pod pacha i 36,8 w pochwie wiec moj stary termometr nie jest zly:cool2: czyli teraz juz prawie napewno wiadomo ze byla owu?i najlepiej zeby temka juz sie nie obnizala?:-)

Malutka stuporcetowa pewnosc owu masz po monitoringu no i oczywiscie jezeli pod koniec cyklu zobaczysz dwie kreski na tescie!!!

Zaczal Ci sie okres nieplodnosci poowulacyjnej gdzie sluz moze byc bialawy, gesty, lepki....

reklama
Malutka .... troszkę mnie rozbawiłaś tym mierzeniem dwoma na raz! :)) jaki ten nowy termometr kupiłaś?? i pamiętaj jedna jaskółka wiosny nie czyni to że masz dzisiaj zbieżne tempki to nic nie znaczy! bo tak sie składa że z reguły (każda kobieta może mieć inne) np przed owu jest faza niższych temp na poziomie ok 36,3 potem może spaść nawet do ok 36,00 i potem jest wzrost nawet do 37,00 i powyżej i wierz mi że pod pachą takich wahań nie ma!!!!
druga sprawa ile czasu mierzyłaś w pochwie? (to zależy od rodzaju termometru)!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry