a ja wlasnie szukam juz po internecie o smieci lozeczkowej i trafilam tu

na ten smutny temat,az normlnie serce peka

jak sie to czyta.......ja juz id 4 miesiaca ciazy oczytalam sie o tych wszytskich strasznych rzeczach jakie moga sie przydarzyc maluchowi,i postanowilam zakupiv monitor bezdechu,i zainstalowac od samego poczatku jak tylko wrocimy ze szpitala.Czytalam duzo rzeczy na ich temat i wiem ze uratowaly one zycie wielu niemowlakam na calym swiecie,czyalam tez historei mamy ktora starcila 2 dzieci,pierwsze chlopczyk zmarl w 3 miesciau,a nastepnie nastepna dziewczynak w 4 miesciacu,obydwoje na smierc lozeczkowa

i przy 3 dziecku kobieta zakupila monitor odechu i dzieki temu jej 3 dziecko przezylo bo monitor sie wlaczyl 2 razy jak dziecko przestalo odychac i glosny alarm wybudzil dziecko ze snu i zaczelo odychac......ja tez myslalm ze takie zeczy sie zdarzaja wczesniaka ale teraz wiem ze to nie regula,te dzieci co pisalam wyzej nie byly wczesniakmi,ale mialy w rodzinie juz taki przypadki,ich tato mial bezdech jak byl maly itp.Wiec pisano ze czasmi to genetyczne.I sama moge tu potwierdzic ze znam wczesniaka urodzonego w 26 tygodniu ,chlopca,ktory teraz ma 13 lat i jest normalnym dzieckiem,Wiec to nie regula ze to spotyka czsesiej wczesniaki,Wiwc wszytskie mamy powiny poczytac wiecj na ten temat aby zapobiec takiej tragedi

.......Ewo polecam ci monitor bezdechu zakup koniecznie ,szczegolnie ze twoje pierwsze dziecko zmarlo w ten sposob,pisano ze smierc rodzenstaw zwieksza szanse na ponowne powtorzenie sie takiej tragedi,wiec nie czekaj sie tylko zabezpiecz i kup monitor......bardzo ci wspolczuj etgo co cie spotkalo,nie da sie wyrazic tego slowami

......