Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

Ja synowi wcale nie dawałam, bo się uparłam,że smoczek to zło (gdybym mogła wrócić czas to bym go podała - oszczędziłabym mu wiele łez).
Gdy urodziła się córka też nie chciałam dawać ale zaczęła ssać kciuka I po miesiącu ssania kciuka dałam jej w końcu smoczka. Miała wtedy ok. dwa miesiące i też karmiłam piersią. Na kontroli wagi wyszło,że Mała nie przybrała odkąd ma smoczek. Zaczęłam pilnować by go zamiast piersi nie brała bo tak robiła i np. dwa karmienia nam uciekały. Gdy brała smoka to zapomniała o piersi i się jej nie domagała. Ale gdy zaczęłam pilnować było już ok. Córeczka ssała smoczka do prawie 6 miesiąca (dokładnie 5,5).
Jeśli chcesz podać smoczka to uważaj właśnie na karmienia i faktycznie też na to, by technika ssania nie podupadła od niego.
Moja znajoma dała też od razu po urodzeniu i karmi piersią i nic się nie dzieje. Ale to zależy od Dziecka zapewne.
Smoczek to dobry wynalazek ale musi być mądrze stosowany.