• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Spadek beta HCG w 9/10 tygodniu

Marcelina9510

Początkująca w BB
Cześć,

Jestem po poronieniu... i to moja druga ciąża. Mam stwierdzoną mutacje mthfr c677t
Dla swojego spokoju monitorowałam beta hcg i zauważyłam spadek koło 9 tc (koło 9 tygodnia niepokój mój też wzbudziło mniej nasilone objawy ciąży)

1.08.19 : 111356
3.08.19 : 106857
5.08.19 : 97767
Progesteron 57.1
(wykonywane w tym samym laboratorium)

Biore :fraxiparine 0,4 i od 3.08.19 duophasen 2 razy dziennie 10mg (mam po nim nasilone objawy ciąży )
Byłam 5.08.19 na usg i była widoczna akcja serca oraz przyrost CRL - 27mm

Moje pytanie czy jest czym się martwić ? Czy spadek beta oznacza, że ciąża obumiera?

reklama
Bardzo mi przykro,ale nie rokuje to dobrze. Rozwój ciąży zapewne się zatrzymał. Dziś odebrałam 2 bete gdzie miałam spadek o 200 jednostek. Wsiadłam w auto i pojechałam do mojego gin.po obejrzeniu wyników bety i badaniu usg stwierdził że rozwój zarodka się zatrzymał na etapie 6 tyg. Czekam 2 tyg na samoistne poronienie, a jeśli to nie nastąpi to będę miała łyżeczkowanie.
Mialam tak samo przy pierwszej ciazy ale tu na usg wszystko ok

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry