reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Spanko!

Thea.

Wrześniowe mamy'06
Miasto
Wrocław
Mam pytanko do wszystkich mamuś:
- ile razy w ciągu dnia śpią obecnie Wasze pociechy?
- jak to jest ze spaniem w nocy - ile razy się budzą (jeśli w ogóle) w nocy - szczególnie te karmione piersią?

Emilka ostatnio jakoś sie nie może zdecydować - zaczęłam się więc zastanawiać czy wszystko dobrze robię, czasem śpi 3 razy po pół godzinki , czasem raz godzinę - mam wrażenie, że wszystko się jej pomieszało.

Piszcie jak jest u Was :crazy:

reklama
Ola od paru tygodni śpi w dzień 2-3 razy po półtorej godziny, czasem krócej, czasem trochę dłużej(rano po śniadanku-po 8, na spacerze 11-11.30 i po południu po 15). W nocy na cycocha budzi się raz po 3 i śpi do 6 -6.30

Zuzia spi do poludnia 2 godzinki,zje obiadek,zaliczy spacerek i zabawy z Mamka,no i pozniej spi kolejne 2 godzinki. :-) :tak:
A wieczorkiem zasypia o 19:30 i wstaje o 6:30 rano na jedzonko. :-D :tak:

Juz baaaaaaaaardzo dlugo ma tak z tym spaniem. :tak: :-D

Wiktorek śpi dwa lub trzy razy dziennie po 1,5 - 2 godzin czasami uda mu się troszkę dłużej spać ale nigdy nie śpi o tych samych porach. Noc przesypia całą. Wieczorem zasypia około godziny 20 a budzi się 6 - 7 rano.
Całą noc zaczął przesypiać przy karmieniu piersią (niestety już go nie karmię cycem) jak skończył 4 miesiące i zapomniałam już co to jest nocne wstawanie do dziecka :-).
Kochany ten mój syńcio :-D daje pospać rodzicom.

Marcel ucina sobie drzemki dwa razy w ciągu dnia, czasem raz, tak po 45 minut do 1,5 godziny około 11- 12 i potem koło 16- 17. Zasypia 20- 21 i śpi do 6-7 chociaż czasami potrafi obudzić sie kilka razy w nocy z płaczem i od razu staje na nóżki. Na cyca się nie budzi bo już od 8 miesiąca nie karmię. Mam dla niego na noc przygotowaną butlę z piciem ale nigdy nie chce jej pić:no:

Macio przewaznie zasypia ok 19.30-20(zalezy o ktorej zrobi sobie drzemke po poludniu)a budzi sie juzi wstaje na nozki 5.30-6, czasem wczesniej. W ciagu dnia spi okolo 2 razy(choc czasem tylko raz, a czasem 3-np dzisiaj) i sa to drzemki okolo 40mintowe do 1.5 godz.1sza ok 9, 2ga ok 14, ale sa przesuniecia. Potrafi zasnac dopiero po 10tej lub nawet 11tej i wtedy nie bardzo chce pozniej spac a jakzasnie to ok 16-17. Nie wysypaim sie-buuu, a Maciek tez, ale mu szkoda zycia na sen-zreszta tak bylo od samego urodzenia:tak:

wiktoria spi 3 razy dziennie wstaje o 5 czasem 6 rano po godzince idzie znowu spac na 2 godzinki puzniej o 12-13 na godzinke i o 15-16 na godzinke a na noc idzie spac o 20 czasem 20.30 ostatnio przesypiala cale noce ale teraz cos sie jej porobilo i sie budzi pare razy nawet to dam jej pic albo mleko i idzie spac dalej moze to przez zabki te pobudki

Maluchy są kąpane ok 19.30 i potem idą spać. Wstają różnie od 5.30 do ostatnio 7.30 Jak wstaną bardzo wcześnie to jeszcze zasypiają a jak później to już nie. W ciągu dnia śpią dwa razy na spacerze 10-12 i 15-16. W nocy czasem się przebudzają ale nigdy tak zupełnie. To raczej takie kwękanie przez sen.

U nas ze spaniem jest ciezko :no: W ciagu dnia Mala potrzebuje tak z dwoch drzemek po 1-2 godz. Ale roznie z tym bywa :no: Strasznie broni sie przed zasnieciem i dlatego zasypianie to u nas koszmar juz od samego poczatku. Ale jak zasnie to jest w porzadku. Wieczorem tez jest jej ciezko zasnac ale jak zasnie ok 22 to spi do 8:30 bez pobudek na cokolwiek. No chyba ze jest chora lub cos jej dolega.

reklama
Hmmm... przede wszystkim dziękuję za wszystkie śpioszkowe posty ;)
wnioski są jedne - każdy dzidziuś kompletnie inny, co zresztą uspokoiło mnie troszkę. Bałam się, ze wszytskie dzidzie pięknie śpią tylko mój wariować chce.

Milcia nie bardzo lubi zasypiać i zawsze to jej ciężko przychodzi, nawet na spacerze, rzadko kiedy po prostu pada, zazwyczaj musi sobie trochę pokrzyczeć, choćby pół minutki :no: Najgorzej jest jednak usypiać ją w domku w ciągu dnia - tyle ciekawych rzeczy można robić , że mam wrażenie , ze traktuje to spanko jak karę.

A nocne budzenie, mam nadzieję, że się troszkę uspokoi, jak wreszcie te ząbki przestaną męczyć - dzisiaj ostatecznie przebiła się dolna dwójka.

Czyli mamy już siedem ząbeczków!

Do góry