Thea nie martw sie tak tym spankiem, najwazniejsze ze Emilcia sie wysypia. A moja Oliwka spanie w ciagu dnia tez traktuje jak kare i broni sie przed tym jak przed ogniem
:-( No ale kazde dziecko jest przeciez inne ;-)

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam nadzieję że jak będzie chodzić, wybiega sie - to będzie spać raz od 12 do 15 i dużo niestracę jak bedę w pracy!![]()
Obydwaj moi siostrzeńcy chodzili spać ok.12-13 i wstawali ok15-16. 2latek nadal tak śpi, 4latek w takie upały jak teraz też sobie drzemke utnie.Jak to mowi jedna moja znajoma, matka dwojki Maluchow, "marzenia scietej glowy"![]()
Nie wiem czy wy też tak macie z usypianiem, ale ja się nieźle umęczę. Wygląda to tak, że wkładam go do łóżeczka i kładę się z książką na łóżku obok, a on nieustannie, choćby był nie wiem jak śpiący, wstaje i wstaje i wstaje, a jak już wstanie to się drze niemiłosiernie. Z resztą jak leży to też się w końcu drze. A trwa to różnie długo, zależy od stopnia zmęczenia. Jego oczywiście. Ja się swoją drogą nieźle umorduję ciągle wstając i kładąc go...