reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Anulk@ dużo zdrówka dla Twojego królewicza żeby nic go nie męczyło bidulek :-(
mgiełko gratuluję dobrej formy! imponujący wynik :-)
paulinko gratuluję drugiego księcia ;-) ale to już była tylko formalność bo to ostatnie zdjęcie brzuszka było zdecydowanie na chłopca hahaha :-D
Sihaya spróbuj kawałek i jak się nic nie będzie działo to jutro blaszkę dokończysz ;-)widzę że smaki jak u mnie bo ja też wczoraj cytrynowe ciasto piekłam :-) a ostatnio wygrzebałam jakiś poradnik żywienia z Bobovity i tam mandarynki itp już po chyba 8 czy 9 m-cu proponują wprowadzać, zawsze słyszałam że do roku nie powinno się dzieciom cytrusów dawać. Jakub wcina cytrusy, za pomarańczę daje się cały wycałować :-D wczoraj nawet kiwi mu dałam na próbę i też zero reakcji :-)

reklama
ANIULKA ja polecam wizytę u dermatologa. U nas bylo to samo. Pani dermatolog przspisała jakieś maści i wszystko zeszło. a co do badań tak jak mi powiedział alergolog - one wcale nie muszą świadczyc, że dziecko nie jest uczulone. Mówił mi, że u tak małych dzieci badania nie sa wiarygodne. ja też polecam Ci diete jeśli chcesz karmic. wyeliminuj mleko i jego przetwoty oraz jajka - one bardzo uczulaja.

u mnie Lenka juz je jogurciki i jest ok ale za to jajka!!! jakie ona ma uczulenie!!! ostatnio nie mialam czasu gotowac i dalam jej słoiczek. jak zjadla to dopiero kaplam się, że na etykiecie jest napisane, że zawiera pół żółtka... nawet nie chce pisac jak wyglądaja jej plecy i podbródek... w łeb powinnam sobie strzelic...

paulinka HAHAH GRATULACJE!!!!!!!! masz jakieś zdjęcia dzidziolinki?
MGIEŁKA gratulacje. pieknie Ci idzie :)

co do tych cytrusów to ja tek jak Pianka zapodoalam i pomarańcze, mandarynkę i kiwi. Lena uwielbia i nic jej nie jest :)

Dzięki dziewczyny:)
Pianko mam nową książkę z przepisami i wczoraj wypatrzyłam tam ciasto cytrynowe z truskawkami i galaretką truskawkową. Od razu ślinotoku dostałam:) więc na weekend zrobię, a co! <mniam>

A odnośnie tych cytrusów po 8-9 miesiącu to się zgadzam:) właśnie w weekend dostałam od siory książkę "żywienie niemowląt zdrowych" sprzed hoho lat jak sama rodziła...i generalnie wszystko się zgadza z obecnymi pogladami:) i o cytrusach a dokładnie "owocach południowych czyli cytrusy, banany i inne napisali, że właśnie można wprowadzać po 9mc o ile wcześniej nie wywołały reakcji alergicznej:)

Dziewczyny a planujecie już jakies wyjazdy wakacyjne?? bo my się głowimy właśnie gdzie fajnie z ok 10-11omiesięczną malizną... może jakieś jeziorko... myślimy nad j.białym lub w boszkowie... sama nie wiem hmm...

Ostatnia edycja:
Sihayko ja tez pije herbate z cytryna, nawet bym powiedziala ze z bardzo duza iloscia cytryny bo czasem nawet pol wyciskam i wszystko gra. Takze probuj ciasta, ja mysle ze bedzie okej.

Wakacje hmmm my wlasnie wczoraj rozmawialismy, ze w okresie wakacyjnym pojedziemy nad nasze polskie morze lub z rodzicami do Chorwacji, bo w sumie ta sama droga... A tam cieplej :p natomiast po slubie za granice z Mloda :-) moze na nasze ukochane wyspy kanaryjskie... Mmm rozmarzylam sie teraz.

Moje Dziecko nauczylo sie piszczec :D siedzi w lezaczku i juz dobre pol godziny piszczy i uderza rekoma w zabawki a nogami o lezaczek... :-) tak mam fajnie :-) hehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agacyndko to wszystko przed Tobą haha... w kwestii piszczenia:D Nadusia od jakis 3 tygodni uskutecznia piski wszelkiej maści tak, że czasem już się nad stoperami do uszu zastanawiam:D a kilkakrotnie dzień kończyłam z mega bólem głowy:]
My Chorwacje chcemy na przyszły rok zostawić:)

Tak szukam tych jeziorek itp... i znalazłam coś takiego - dla nas za wcześnie jeszcze na takie atrakcje ale może którejś z Was przypadnie tego typu pobyt do gustu;)
Dzieciochatki.pl - AGROTURYSTYKA BOCHEŃSCY POWIDZ - - Powidz - - wielkopolskie - Wielkopolska i bezpośrednio ich strona: Agroturystyka Wielkopolska - Powidz, agroturystyka dla dzieci, wakacje

ahh dziewczyny wreszcie mam komputer swój własny, prosić się nie muszę mojego A o jego, więc już obiecuję, że będę pisać dużo i do wszystkich :-) i wszystkim odpowiadać. noooo... :D a filmik muszę Nelkowy nagrać i wstawię na FB jak mi się uda złapać Młodą na piskach.

Sihayka robiłaś ciacho?

reklama
Do góry