reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Hej:) U nas remontowo więc czasu brak:)
Sihayko brzuch rośnie i prawie się toczę:) Przewrócić się z boku na bok to powoli robi się cała akcja logistyczna:)

reklama
Paulinko to pochwal się rosnącym brzucholkiem:) A jakieś pomysły na imię macie?? bo albo mam sklerozę albo nie pisałaś:)

Agacyndka u mnie Nadka też dalej świruje nocami, a od 3 dni ma dodatkowo jakiegoś focha na cyca i na siłę prawie muszę jej wpychać żeby choć kilka łyczków zrobiła ehh... nie wiem co to się jej podziało... a zmuszać jej też nie chcę żeby się nie zraziła już całkiem.

Agacynda kafelkujemy łazienkę, a mamy taką w miarę dużą 13,5 m2, więc trochę to zajmuje:) Ale na szczęście blisko końca już:)

Sihaya imię nie wybrane... Leon odpadł, bo przyjaciółka też jest w ciązy, a to imię ma wybrane od lat... Tymon, Antek, Marcel, Natanek się Ł nie podobają... W sumie to niewiele imion mu się podoba... Coś ostatnio o Piotrusiu mówił, ale jakoś mi nie do końca leży.... No i Dominik mu sie nawet podoba, ale mi z kolei nie pasuje...

o jaaaaa Paulinko... ale fajna taka łazienka.. mmmmm... my to maleńką mamy:( a jakieś przemeblowanio-przygotowania dla dzidzi też się szykują??
My z imieniem dla chłopca też mieliśmy problem - dobrze, że okazała się dziewczynka haha:) ale jeszcze trochę czasu macie więc dojdziecie do porozumienia:) a gdzie zdjęcie?:p

Fotki zrobię wieczorem, bo teraz szwagier kafelkuje i wstyd mi latać z aparatem i fotki brzuszka robić:)
Dla dzidzi kącik będzie robiony dopiero w maju:)
No i przyznam, że duża łazienka to fajna sprawa:) Teraz jak wchodzę do takiej typowej mniejszej to jakoś nie mogę się odnaleźć... No i pralnia osobno to też duży plus, bo brudnych ubrań przynajmniej goście nie oglądają:)

Agacynda kafelkujemy łazienkę, a mamy taką w miarę dużą 13,5 m2, więc trochę to zajmuje:) Ale na szczęście blisko końca już:)

Sihaya imię nie wybrane... Leon odpadł, bo przyjaciółka też jest w ciązy, a to imię ma wybrane od lat... Tymon, Antek, Marcel, Natanek się Ł nie podobają... W sumie to niewiele imion mu się podoba... Coś ostatnio o Piotrusiu mówił, ale jakoś mi nie do końca leży.... No i Dominik mu sie nawet podoba, ale mi z kolei nie pasuje...

u nas niestety też mega problem z imieniem. Jak mi sie podoba, to jemu nie psauje ;) i odwrotnie.

Hej dziewczynki!
Przepraszam Was za zaniedbanie... dobrze, że zdążyłam nadrobić:-p
Walczymy z alergią, właściwie na buźce juz prawie nic nie ma , ale zostały brzydkie kupki i pręzenie itd No cóż odziedziczył po mamusi ehh
Odstawiłam mleko całkowicie, ale po 2 tyg wciąz powstawały nowe krostki poza twarzą, więc nie wiem czy to mleko. Odstawiłam tez jajka w miarę możliwości, ale nie wiem co dalej.
Szczepienie mamy odłożone do czasu az znikną wysypki, a kupki będą ok. Zaczęłam dawac probiotyk i zmieniły kolor na żółty i są mniej wodniste, więc mam nadzieję idziemy w dobrym kierunku

Ale za to Maks zaczął się tak pięknie uśmiechać...

Ojej... Wasze dziewuszki karmią sie w nocy??? a ja marzyłam, że za jakiś czas się wyśpię...
Agacynda - mój T też z cyckami kiepsko stoi :-D, ale jak cały tydzień jestem sama z Maksiem to w weekend nawet bez cycków go kocham :-D

Paulinko - co tam! - dawaj brzuszka ze szwagrem w tle :-D - a jest na co popatrzeć?

Wiecie a mnie zdumiewa czas, a raczej jego upływ - patrzę na zdjecia Maksia sprzed tylko miesiąca przeciez i on tam taki maleńki jest - i dociera do mnie, ze to już było i nie wróci... banał w sumie...

Agacynda, Sihaya, Domik, Gosiak - a Wy planujecie już kolejne dzieciątko?
eee... bo mi ginka w pesel postukała i... zaprosiła z pozytywnym testem następnym razem:cool2:

Wkleję Wam fotki, ale ostrzegam, że lustro jest naprzeciwko łazienki i jest całe brudne, a dzisiaj nie mam sił myć...

300120141028.jpg300120141030.jpg300120141035.jpg

Załączniki

• 300120141028.jpg
    300120141028.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 51
  • 300120141030.jpg
    300120141030.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 56
  • 300120141035.jpg
    300120141035.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Sihayko no my dalej wstajemy... jestem padnięta, bo nie dość, że wstaję w nocy, to jeszcze cały dzień na nogach, bo Nelce się włączył oglądacz-podziwiacz. Ale się zawzięłam spacerami i codziennie chodzę do mamy na piechotkę a nie autem, a wcześniej jeździłam autem i wychodziłam na dwór z Nelką wkoło domu.
A może Nadka powoli odstawia cycka? Kurczę nie fajnie... albo po prostu zmienia pory jedzenia. Ja z Nelką też tak miałam i się okazało, że już nie musi tak często jeść i je co 2-3 godziny.

Paulinko super, że łazienkę macie taką dużą. Ekstra! a Tymon i Antek super :-) Piotruś też bardzo fajnie :) mój brat jest Pitek :D a brzusio to masz cudny! taki duży już :D hihihi ja taki miałam jak szłam do porodu :D hehe no może troszkę wiekszy... ale to jest niesamowite jak różne mogą być brzuszki ciążowe.

Anulka kurcze a mięso wołowe jesz? bo to też może być problemem dla mamy karmiącej. ja na początku nie jadłam... wstaw zdjęcie Maksia jakieś świeże :-) jejku ciekawe jak już wygląda :) on miał taką dorosłą buźkę jak pozywałaś wcześniej fotki. A gdzie Twój mąż wybywa, że cały tydzień go nie ma?
U mnie z planowaniem to kiepska sprawa... rodzice mnie bardzo namawiają, żeby była mała różnica wieku itp itd i żeby za jednym zamachem, ale ja jakoś mam awersję do porodów. k*rwa tak się boję, że masakra... aż mam teraz takie ciulowe uczucie w stopach :| aczkolwiek ja mam 24 lata, więc czasu jeszcze hohohoho

Do góry