reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

A moje dziecie potrafi usnąć w dzień tylko na łóżku rodziców. Jak zobaczy łóżeczko to w ryk. I tatuś znalazł sposób na uspanie małej bez mamy. Opatula kocykiem, kładzie na boczek, pielucha przy buzi, dwa łyki ciepłej herbatki zamienione na smoka i dziecko śpi. I koniecznie przy włączonym tv. Bo jak zaśnie "po cichu" to byle hałas na klatce schodowej ją obudzi. :tak:
Grunt, że nie przy cycku, bo jak chciałam wyjść z łóżka to mała się zawsze budziła.;-)

reklama
mała zasnęła wczoraj o 21 i obudzila się dopiero o 3.30 zjadła i dalej w kimono do 6.30 zjadła przebrałam jej pieluchę i dalej w kimono do 9.00:szok::-) potem miala 2,5h aktywnosci z domownikami i o 11.30 zasnęła ładnie i śpi do teraz, przy otwartym oknie.
obudzi się idziemy na spacer

sempe :-) ja tez tak chce!!! na spacer ;-) moze podesle Ci moja Monille i nauczysz ja wychodzenia na spacer :-)

no ale juz nie narzekam :-) wszystko po kolei :-) poki co spi w dzien po 3 razy w tym ze dwie drzemki sa ponad godzinne :-) dzis spi juz drugi raz i to ponad 2 godziny a ja zrobilam tyle w domu ze... dotad robilam tyle przez tydzien ;-)

zastanawia mnie ten logopeda - dlaczego taka panike sieja??? awaryjnie nas zapisali na srode... a dla mnie gdyby nie to ze chcialam smoczkiem uspokoic Monike na spacerze problemu w ogole by nie bylo...

Rubi a ten logopeda ze wzgledu na no ze ona smoka nie chce??Bo Milosz tez nie chce i nigdzie z tym skierowania nie dostalam, kaza sie cieszyc ze nie chce:eek::eek:Daj znac co ci ten logopeda powie bo az sama ciekawa jestem:happy2:

kasia :-) bylam z Monia w poradn i rehabilitacyjnej bo ma szpotawa nozke i tam mnie pani doktor wypytywala o wszystko i powiedzialam ze na spacery nie mam jak z nia chodzic bo smoka nie chce i ma odruch wymiotny - i tu sie zaczelo... bardziej chodzi o ten odruch niz o sama niechec do smoczka

po wizycie u logopedy dam znac o co konkretnie chodzi :-) moj maz tez ma odruch wymiotny jak idzie do dentysty czy myje zeby i myslalam ze coreczka ma to po tacie ale troche mnie to zamieszanie niepokoi...

mojej jak próbuje włożyć smoczek tez ma odruch wymiotny, strasznie to wyglada:no: więc staram się jej nie dawać wcale no może własnie na spacerze troszkę.
a wczoraj dałam jej moje mleczko w butelce i biedna nie mogła zassać smoczka ale po jakis 2minutach ssała spokojnie ale minę miala niewyraźną jak piła z butelki:-)

MIlosz tez ma odruch wymiotny wiec mysle ze za duzo nas z takim samym zbiegiem okolicznosci, bo chyba wszystkie jakies chore nie sa:confused:Nigdy nie slyszalam zeby tak malutkie dzieci przyjmowal logopeda:eek:No ale ja mieszkam na wiosce;-);-)

Kasia ;-) ja tez wsiowa :-) wiesz jaka mialam mine jak mi neurolog oprocz rehabilitacji ruchowej zlecil tez dla Jaska logopede i pychologa ;-)

ale z Jaskiem byla inna historia - wczesniak, wylewy dokomorowe itp...

a badanie wyglada tak - pani zaklada rekawiczke i grzebie dziecku w buzi - potem sprawdza jak dziecko pije z butli i je lyzeczka (Jasiek mial 7 miesiecy jak poszlismy pierwszy raz do logopedy) i tak nas prowadzili do 2 r.ż ;-)

zobaczymy co bedzie teraz... jeszcze miesiac temu Monika bez problemu pila mleczko mamy z flachy a teraz tez ma odruch wymiotny jak jej smoka od butli pcham do buzi - pila z Aventu a jak teraz nie chciala to przelalam mleko do Tommee i to samo :-( caly czas bylam uwiazana w domu bo maz bal sie z wrzaskunkiem malym zostac - jak sie uspokoila to teraz nie bedzie mial jej jak nakarmic i znow mama ma lancuch na szyi :-:)-:)tak:

Monika spi juz 3 godziny!!! nie wierze... :-);-):tak::szok:

ja wiem ze przy szczekoscisku jest odruch wymiotny.moja mama ma i jak np myje zeby to robi ze trzy podejscia bo jej sie cofa jak szczoteczka dochodzi do tylnych zebow.a u tak malych dzieci to raczej nie to.moze raczej material z ktorego smok jest zrobiony:confused:??moze nie smakuje??:confused:

reklama
azorek :-) ja mam 8 smoczkow uspokajajacych (leteks, silikon, przerozne ksztalty) - przy kazdym Monia ma odruch wymiotny :-:)tak:

lekarka cos mowila o nadwrazliwosci dotykowej - w ogole kazali mi Monie wycierac szorstkim recznikiem, pocierac ja roznymi materialami bo dziecko urodzone przez CC nie przeciskalo sie przez kanal rodny i jest niedostymulowane...

a w buzi...? dowiem sie w srode :-)

Do góry