reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

Moja Tośka ostatnio budzi się o 6-6.30 (cudna godzina), potem kolo 9-10 pół h drzemki, potem na spacerze od godziny do 2,5, i w zależności od długości spania na dworze jeszcze kolo 16 pół h drzemki. Spać idziemy tez koło 18.30. Jeśli nie idziemy na spacer (np. wczoraj nie byłam bo było -10 stopni) to spanie jest prawie żadne. Ona tak jest przyzwyczajona , ze ledwo zapakuje ja w wózek to od razu zasypia a w domu to dłużej niż pól h nie prześpi.

reklama
U nas pobudka okolo 7.30, w trakcie dnia 3 drzemki kazda okolo 40 min po jedzeniu (jak w zegarku) 2x po okolo 40 minut i jedna do 2h. Spac idziemy o 18.30.
Gdzies czytalam , ze aby dzidzia ladnie spala w nocy i szla spac o 18-19 ostatnia drzemka powinna sie konczyc okolo 14.30. Ja Bastkowi pozwalam spac gora do 16 a i tak ladnie zasypia okolo 18.30.

Jak ja bym Martynie pozwoliła spać najpóźniej o 14:30 to ze zmęczenia darłaby się już o 18'tej. Jak ma drzenkę koło 17'tej, spokojnie po 20'tej mała już śpi.

A noc, to już w ogóle masakra ostatnio.

U nas też :-(

U nas się rozlegulowało, ale ogólnie nie ma źle. Jedna długa drzemka około 2 godzin i reszta krótkie 30-40 minutowe. Nocki tfu tfu coraz lepiej. Przesypiamy 11 godzin ciągiem. W końcu powrót do normalności. Chodzimy spać różnie zależy od dnia między 20 a 22.

deli Ty to masz szczescie, kobito

będę skromna jak zawsze ;-) i powiem, ze wiem o tym i dodam, ze po tym jej ciągu zje i idzie spać jeszcze tak na około 2 godzinki. Wiec jak wszystko jest OK śpimy do około 11. Czasami ze względu na obowiązki muszę wstać wcześniej ;-) ale rzadko na szczęście. Więc leniu****e ile wlezie :-)

będę skromna jak zawsze ;-) i powiem, ze wiem o tym i dodam, ze po tym jej ciągu zje i idzie spać jeszcze tak na około 2 godzinki. Wiec jak wszystko jest OK śpimy do około 11. Czasami ze względu na obowiązki muszę wstać wcześniej ;-) ale rzadko na szczęście. Więc leniu****e ile wlezie :-)
kiedy u mnie tak będzie ze spaniem..................
choć jak na razie nie jest źle, bo w nocy Maja prześpi ciągiem 9-10h (od tygodnia tak ma)

Ostatnia edycja:
reklama
moja po urodzeniu do 2 miesiąca spała ciągiem 8 godzin a zasypiała ok 23, teraz jest masakra i budzi sie najmniej 2 razy na mleczko a czasem co godzine,jak zaśnie wcześniej tzn ok 22 :) to nad ranem ok 4-5 :) sobie gada i się wierci, mam nadzieje że to przez te zęby- ma już 2:) sie biedulka meczyła i niedługo znów będzie jak dawniej:) ogólnie to nie lubi zabardzo spać :( a mama tak :(

Do góry