Przeczytałam sobie cały ten wątek raz jeszcze od początku, bo uważam że pomysł ze spotkaniem, ale:
Dla mnie sprawą oczywistą jest po pierwsze ustalenie terminu, a po drugie miejsca.
Widzę, że przegadujecie się kto ma jakie doświadczenie w organizowaniu imprez grupowych, a tak naprawdę nie ma to żadnego znaczenia. No bo gdzie tu mówić o jakiejkolwiek organizacji kiedy rzecz polega na przyjeździe w dane miejsce w danym terminie.
Niektóre z Was uważają się za doświadczonych pedagogów, a nie bierzecie pod uwagę jednej bardzo ważnej sprawy, a mianowicie rozwoju społecznego naszych dzieci. Nasze maluchy nie będą się bawić razem po to żeby mamusie mogły się nagadać do woli, a więc jak wyobrażacie sobie spotaknie, np. 15 czy 20 mam z dziećmi... Jedna mama będzie biegała za uciekającym dzieckiem, druga uspakajała swoje, które np. płacze, a trzecia z czwartą będą rozmawiać, bo akurat się uda? Przecież to jakaś paranoja... Czy Wy naprawdę bierzecie pod uwagę przyjazd na takie spotkanie z dziećmi?
Kolejny aspekt, który wg mnie jest niepoważny to rozważanie kogo na jakie noclegi stać - przecież to bzdura! Jeżeli wybieramy pomiędzy miastami Łódź a Wrocław (bo tak zrozumiałam) to każdy sobie szuka noclegu odpowiadającego jego kieszeni i jego wymaganiom (bo przecież co dobre dla jednej z nas, dla innej będzie be). To naprawdę żaden kłopot poszukać noclegów w internecie (tym bardziej, że i tak przed kompem siedzimy).
No i wreszcie dojazd na miejsce... Ludzie kochani - jeśli komuś pasuje dojechać gdzieś to dojedzie, jeśli nie pasuje - nie dojedzie... Dla mnie proste jak ABC... Nie mnóżmy problemów na siłę tylko ustalmy termin i miejsce, bo przecież jeśli ktoś będzie chciał przyjechać to przyjedzie, a jeśli nie będzie miał na to ochoty to wynajdzie tysiąc problemów żeby tego nie robić. Poza tym zamieszczanie rozkładów jazdy to już chyba naprawdę pomyłka - podejrzewam, że każdy zainteresowany dałby radę sobie sprawdzić gdzie czym można dojechać.
To tyle mam do powiedzenia jeśli chodzi o ten wątek. Będę pilnie czytać jak się sytuacja rozwinie, ale jak będzie się rozwijała tak, jak do tej pory to na spotaknie się nie zdecyduję, nawet gdyby odbyło się pod moim oknem.