reklama

spotkanie marcówek :)))

Pojadę na spotkanie do...

• Wszystkich głosujących
    14
no to w sumie rzeczywiście bez sensu...

lepiej się nie odzywać bo albo sie wybrzydza, grymasi albo w końcu wymądrza...

tu nie o to chodzi - ja po prostu usiłowałam powiedzieć że bez przegadania nie ma dobrych pomysłów- i to podkreslałam w kadym poście... i nie chodziło nmi że ktoś organizuje lepiej i gorzej - tylko że samodzilne organizowanie polega na czymś innym niż wspólne - po prostu

dla człowiek (każdego) łatwiej jest dostać gotowca, i zdecydować tak lub nie, trudniej jest zorganozować coś wspólnie - ale za to o wiele ciekawiej

i na nic i na niokogo ja się nie obrażałam ani nikogo nie obrażałam - więc nie rozumiem - zanczy się rozumiem - lepiej nie rozmawiać... ja widze na razie samą konsruktywna rozmowę, tylko wiele nieporozumień po droddze

np. chyba nieświadomość skąd kto jest...
bo czemu wrocek a nie łodz - TO JESZCZE RAZ NAPISZĘ (bo tu już normalnie chyba 10 raz będę tłumaczyć) do wrocka mam ze 3 połaczenia w różnych godzinach i mieszczę sie w 4h50minut, do łodzi mam jedno połączenie bezpośrenie i jadę około 7 godzin - a do wawy - zupełnie daleko IC jedzie się ponad 5 godzin

ja jestem ze Szczecina - najbliżej mam do poznania :) albo do Świnoujscia :)

reklama
Karolka - nie znam tych terenów (cantralna Polska) ja moge coś polecić w karkonoszach, bieszczadach i koło mnie, dlatego prosiłam o znalezienie czegoś w rozsądnej cenie w centrum,

i własnie nie chodzi tu o to by każdy robił to na własną rękę, tylko żeby zorganizować to wspólnie - a nie jedna mam od drugiej mamy 10 km - bo nie było szans się zgadać, wydaje mi się że jednak coś w centralnej Polsce jest w przyzwoitych cenach...

w necie szukałam - ale nie znalazłam (i tu by się przydały linki, bo link do pkp to jednak ciekwostka nie jest - sama przyznaj i to jest pierwsze miejsce w które zaglądam szukając połaczeń pkp)

a co do uśmieszków - no może moje posty nie opływają w emotikonki, ale to chyba nie o to chodzi, bo ja z uśmiechem również moge komuś nieźle dokopać, prawda.

przeciez przy mojej wypowiedzi o necie tez jest emotkonka - wywalony jęzor z uśmiechem, więc o co chodzi??

i nadal nie rozumiem co Ci powiedziałam przykrego??

no ba! pewnie że Poznań zaprasza marcowe mamy :tak::tak::tak::tak:

ja na Wrocław sie piszę, Łodź to już o wiele gorzej - a to dlatego że z Poznania do Wrocławia pociągi jeżdżą co godzinę i jadą 2 godziny (samochodem jedzie się ponad 3 bo zazwyczaj jest baaardzo tłoczno na tej trasie) - więc wolę się wybrać pociągiem zamiast męczyć Maksa w aucie przez ponad 3 godziny w jedną stronę, no i stąd fajnie byłoby jak by to miało być gdzieś w samym Wrocławiu a nie 50 km od bo wtedy pociąg odpada

ewentualnie wchodzi też w grę wyjazd rodzinny z mężem, z noclegiem w miejscu poza dużym miastem typu agroturystyka - i w tym wypadku dostosujemy się

wlasnie najpierw ustalmy czy m to byc duze miasto jego centrum czyjakies okolice miasta z noclegiem bo ja ciagle probuje to ustalic i kolejmny raz wytlumaczyc ze kazda w sumie mama nawet bez samochodu dojedzie do miasta (poznan lodz wroclaw warszawa itd) ale problemy pojawiaja sie jak maja to byc obrzeza z jeziorkiem trawka i noclegiem
a co do spaly czy okolic borek to poza pokojami z lazienkami za 100 zl na dwie os a dzieci gratis (tak placa kwietniowki) sa tam rownieZ drewniane domki ktore sa o wiele tansze z sanitariatami w oddzielnym budynku

co do wroclawia to tylko Ivka rzucila jakies pomysly i nikt wiecej wiec jak na chwile obecna nie mamy duzego wyboru

Proponuje, aby te z okolic Spaly zorientowaly sie czy w sezonie nie ma jakis dodatkowych form komunikacji z cywilizacji.
Przynajmniej u mnie w miescie od czerwca nad pobliskie jeziora sa uruchamiane regularne kursy busowe i autobusowe linii prywatnych.
do lodzi ze spaly jest cos ok 70 km
a spala i borki to niecale 10 km od Tomaszowa mazowieckiego
do tomaszowa jezdza pociagi
a z tomaszowa na bank autobusi i busy - przynajmniej kiedys jezdzily (spala i borki to zalew sulejowski i ludzie jezdza tam spedzac urlopy wiec na pewno jest dojazd)

a ja jeszcze raz napisze do do łodzi to tylk okolice łodzi i wawa ma dobry dojazd, ja np mogę dojechać pk 6,5 godzinach na 22...

to nie jest marudzenie, ale zwrócenie uwagi na to że z wielu miast będzie taki problem z Łodzią :(

no i własnie te 100 zł o których pisałam wczesniej, to dość dużo jak za 1 nocleg :(

w Szczecinie nocleg w hotelu to 120 zł (2 osoby) - czy my jestesmy naprawdę takim zadupiem :(

to przecież niemożliwe zeby latem w gorach było taniej niż w centrum nad jeziorkiem :( ??

ja nie dzwonilam pytac o cene tylko tak powiedziala mi mama z kwietniowek ktore tam robia spotkanie - placa za pokoj 2 os 100 zl - wiec na mame wychodzi 50 zl ;-)

reklama
Szczecin Dąbie
Tomaszów Mazowiecki

17.07.07
odj
przyj 11:15
19:36 8:21 1
ex_pic.gif
ex_pic.gif
d_pic.gif
d_pic.gif
space.gif
Szczecin Dąbie
Tomaszów Mazowiecki

17.07.07
odj
przyj 12:04
19:36 7:32 3
d_pic.gif
d_pic.gif
ex_pic.gif
ex_pic.gif
zug_pic.gif
zug_pic.gif
d_pic.gif
d_pic.gif
space.gif
Szczecin Dąbie
Tomaszów Mazowiecki

17.07.07
18.07.07 odj
przyj 18:52
07:23 12:31 2
zug_pic.gif
zug_pic.gif
d_pic.gif
d_pic.gif
zug_pic.gif
zug_pic.gif
space.gif
Szczecin Dąbie
Tomaszów Mazowiecki

17.07.07
18.07.07 odj
przyj 20:56
07:23 10:27 3
zug_pic.gif
zug_pic.gif
d_pic.gif
d_pic.gif
transfer_pic.gif
d_pic.gif
d_pic.gif
zug_pic.gif
zug_pic.gif
space.gif
Szczecin Dąbie
Tomaszów Mazowiecki

17.07.07
18.07.07 odj
przyj 23:30
10:00 10:30 2
nex_pic.gif
nex_pic.gif
d_pic.gif
d_pic.gif
zug_pic.gif
zug_pic.gif
space.gif
Szczecin Dąbie
Tomaszów Mazowiecki

18.07.07
odj
przyj 06:04
14:34 8:30 2
d_pic.gif
d_pic.gif
zug_pic.gif
zug_pic.gif
transfer_pic.gif
zug_pic.gif
zug_pic.gif
space.gif
Szczecin Dąbie
Tomaszów Mazowiecki

18.07.07
odj
przyj 09:02
17:16 8:14 3
irn_pic.gif
zug_pic.gif
zug_pic.gif
d_pic.gif
d_pic.gif
zug_pic.gif
zug_pic.gif

i wyobraźmy sobie że mam z bagażami, dziceckiem drałuje od pociągu do pociągu...

jest wiele pięknych terenów, to jeśli mam juz tyle jechać i się turtlać to ja poproszę jurę krakowsko częstochowską albo jakieś góry :)

może karpacz :-D

wrocław i okolice, znajdźcie coś, proszęęęęęę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry