reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

a wiecie może czy jak jedna osoba pracuje, a druga pobiera jobseekers allowance i łączny dochód nie przekracza wymaganego progu to przysluguje fis? dodam że o fis ubiega się osoba pracująca, ale zastanawiam się czy jeżeli zona pobiera świadczenie z socjal to nie wyklucza?

mój J pracuje na full time,a ja mam JA i dostajemy fis'a:)))co prawda nie są to wielkie pieniądze,ale lepszy rydz niż nic:)

reklama
Beti-ja musiałam TYLKO dostarczyć formę(daje urzędnik),którą wypełnia ex(potwierdza osoba publiczna np adwokat-lub ktokolwiek inny,kto ma pieczątkę-u mnie podpisała sołtysowa wsi,na której mieszkają moi rodzice)i bez żadnych problemów dostaliśmy akt od ręki:)co do ślubu cywilnego-może gdybyście go wzięli zanim Agatka się urodziła to by przeszło,ale teraz to papier musi być:(

Lubiczanko widze ze Ty obeznana w tutejszych przepisach powiedz mi czy my mozemy sie starac np o fis moj J pracuje na full time,a dwa czy mi sie cos tutaj nalezy nie pracowalam tutaj,pracowalam w kraju ale to bylo dawno...Z gory dziekuje

Aniaa Tobie się nie należy,ale J może na siebie składać papiery o FIS:tak:Bo to jest dodatek rodzinny,ale przyznawany osobie pracującej:tak:Jesteś w takiej sytuacji jak ja:tak:A to,że J ma cały etat to dobrze,składajcie papiery:tak:
Mogą Wam ewentualnie nie przyznać,jeżeli J przekroczy limit dochodów na tydzień,na dwoje dzieci to 602E:tak:
Dodatek rodzinny

Ostatnia edycja:
ania jesli moge sie wtracic:zawstydzona/y: jak tu nie pracowalas to niestety nic ci sie nie nalezy Gdybys pracowala nawet krotko to wtedy toco przepracowalas w pl by ci doliczyli do stazu pracy ale w tej sytuacji to niestety nie
mysle ze o fis mozecie sie starac jesli twoj maz pracuje :-):-) ale tak jak muwisz lubiczanka napewno zna sie lepiej Ja nigdy nie mialam potrzeby sie o nic starac bo pracowalam Teraz sie to troszke zmienilo:-:)-(

reklama
Do góry