reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Madbebe-moja znajoma z pracy dostała fis,potem jej mąż dostał pracę,a kaska ciągle wpływała,ale nie wiem jak to wygląda prawnie-czy się u niej nie dopatrzyli czy jakie co...A kiedy składaliście wniosek o fis i skąd wiesz,że od czerwca mają być już pieniąchy?
zarejestrowali A. dokladnie 29go marca,czeka sie jakies 2miesiace na decyzje.Zakladam oczywiscie ze dostane :-DNie noo,bez jaj,zdziwilabym sie okrutnie jesli nie.A juz nie powiem jak bym sie wq***la:-D

ehhh nie doczytałam,nie zabiorą ja wrocisz bo właśnie dzwoniłam do nich ze nasze dochody sie zmieniły a ona ze to nieważne ze jak sie skończy to dopiero naliczą na nowo
jednak dobrze przeczytałam bo napisałas ze to ty czekasz na fis a nie A
:-)yyyyy...A.czeka na FIS,nie ja.Ja nie pracuje a to jest dodatek do dochodow..
To mnie pocieszylas..My generalnie wrocimy do punktu wyjscia po tym moim zwolnieniu..Ale zglosic im musze,no nie?Boje sie tylko ze zagmatwaja sobie w papierach i ostatecznie bede musiala skladac jeszcze raz:-)

madbebe zgłaszac nie musisz:))) mówie ci bo dzwoniłam dzisiaj zeby zgłosic a babka powiedziała ze oni juz teraz nic nie zmienią,dopiero jak sie skończy to naliczą na nowo

..i wtedy beda mnie pytac,po roku w sensie,czy sie cos zmienilo w moich dochodach?A jesli sie jakos dowiedza od mego praccodawcy czy cos?Jak mnie posadza to Cie pociagne za soba:-D:-D:-D

..i wtedy beda mnie pytac,po roku w sensie,czy sie cos zmienilo w moich dochodach?A jesli sie jakos dowiedza od mego praccodawcy czy cos?Jak mnie posadza to Cie pociagne za soba:-D:-D:-D

jak sie skończy to oni na nowo naliczą dupki za poprzedni rok:/ do tyłu!!! ja sie wkurzyłam bo my teraz mało będziemy mieli:/

madbebe ja niestety nie pomoge nie znam sie na fisie :/

dziewczyny a wiecie moze ile czeka sie na paszport dla dziecka do 5 lat (drugi), niby pisza ze dwa tygodnie ale jak to jest naprawde???

reklama
Do góry