reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

ale tam dziewczyna któraś pisała że słownie wystarczy powiedzieć a słownie to ja jej mówiłam , i sama mówiła że macierzyńskie mie się kończy wtedy i wtedy to zaczznę pracę....

a jak mnie zwolni z takiego właśnie powodu to nie mogę się o socjal starać??

reklama
nie no rozumiem,ale skoro babka jest taka cwana moze zaczac kombinowac jak sie bedziesz upominac o to i tamto..i sie wyprzec wszystkiego.Nigdy nie wiadomo:dry:
Co do socjala,nie wiem,wszystko to dopiero przede mna.Ale skoro zwolnilaby Cie, to raczej Ci sie nalezy.Jak mowie-nie znam sie na tym:sorry2:

ja niestety też nie, a szkoda... ehhh:-(

no poradzić to się napewno pordzę pani prawnik, której nr już mam...
w razie czego będzie musiała mi pomóc...
ważne żebym składki odzyskała...
zobaczymuy co to będzie... trzymajcie kciuki do wyjaśnienia.....

a co to jest to BH:zawstydzona/y:??

a właśnie o urlop w zeszłym roku (w czasie pracy ) też powinna zapłacić składki ??
\jak byłam w pl ale nie w czasie ani maternity ani H&S
bo nadal nie wiem

ka.m'cia ja bym z nią pogadała i nagrala po cichu rozmowe żeby był jakiś dowód:D,sama tak kiedyś zrobiłam ale naszczęście mi sie nie przydało:)))a za urlop tez skladki muszą byc odprowadzone

powiem szczerze... su** jedna...
tak mi zawsze świeciła oczkami, że to mi na rękę idzie albo coś...
a tu wychoidzi że świeciłą ale tylko żeby na swoją rękę pójść i żeby mie wychu*** :wściekła/y:

napewno nagram dobry pomysł.... przynajmniej mi się niczego nie wyprze....

powiadomienie o powrocie do pracy nie musi byc pisemne:))wystarczy powiedziec,jak ja zaniosłam list to szef powiedział ze wystarczy slownie powiadomic go o powrocie,
co do kamci to anineczko chodzilo jej chyba o to ze szefowa musi zapłacic jej za niewykorzystany urlop podczas H&S i macierzyńskiego bo sie należy:)))
Rozumiem z tym urlopem.
Jednak ja wolałabym zanieśc papier,że wracam do pracy,bo masz wszystko na piśmie i w razie czego jesteś na plus. ;-)

reklama
wiem wiem anineczko...
no ale już za późno.. chyba że jej gdzieś w office bym podrzuciła:-p hehehe

wiecie.. jak tak o wszystkim myślę to aż się boję iść gadać z nią....:sorry2:

Do góry