reklama

Staraczki 2013

reklama
dziewczyny, mam pytanie odnośnie temperatury (mam nadzieję, że się nie powtarzam). od którego dnia cyklu mierzycie temperaturę???
ja zaczęłam od 4 dc (wcześniej to by było dość niehigieniczne :no::no:) i najlepsze, że już dziś 5 dc ovy wykrył dzień płodny :confused::confused::confused:

Agniecha ty się nie przejmuj bo 6 dni po owu to nikt ciazy nie stwierdzi raczej bym oczekiwała że powie czy śluzówka do @ się przygotowuje - ja powinnam uprosic usg w 27dc zobaczymy co powie.... a ty w kótrym jesteś?

ja jestem w 21 dc, w 15 dc miałam owu. Ja nie byłam stwierdzić ciąży tylko zobaczyć czy wszystko jest ok, rejestrowałam się tam 2 m-ce temu i tak wypadła wizyta :( Powiedziałam jej że staramy się o dzidzię, ona sama powiedziala że nic tu nie widzi tylko te pęcherzyki, w sumie to się nie dziwię bo sprzęt miała chyba prehistoryczny :( O śluzówce nic nie mówiła, czyli nawet jak nic nie widziała to jest jaka ś szansa?

te pecherzyki to CHYBA pecherzyki graffa z nich uwalnia sie komorka jajowa . czasami sa za male i nie pekaja (potem same sie wchlaniaja) . mi tak ginekolog powiedzial ale byc moze to cos innego ; )

dziękuję :)

mozesz mierzyc pod pachą, w ustach badz wiadomo gdzie :) chodzi po prostu o to ze jak mierzysz w ustach to przez caly czas tylko w ustach :) bo w tych trzech miejscach sa rozne temeratury po prostu :)

Dziewczyny ja tylko na chwilkę, mnie tak męczy i czyści od wczoraj, że dzisiaj jak wyszłam z domu na chwilę to zaraz wróciłam. Jadę zaraz na pogotowie czekam jak szwageir podjedzie do Nadii, bo jest fatalnie ;/ Odezwę się później.

Pęcherzyk jajnikowy – pęcherzyk składający się z komórki jajowej (oocytu) oraz komórek go otaczających w korze jajnika. Pęcherzyki jajnikowe dojrzewają w każdym cyklu płciowym, w fazie przedowulacyjnej cyklu. Rozwój pęcherzyka jest pobudzony przez hormon folikulotropowy, uwalniany przez przysadkę mózgową. Pęknięcie pęcherzyka następuje na skutek działania hormonu luteinizującego. Pęknięcie pęcherzyka i uwolnienie komórki jajowej nazywa się owulacją. Z pękniętego pęcherzyka formuje się ciałko żółte. Pęcherzyk jajnikowy dojrzały nazywany jest także pęcherzykiem Graafa.

to wikipediowa formulka :)

Kinia ale czysci w sensie jelitowka albo zaladkowka ?

reklama
i jeszcze chciałam się Wam pożalić jaki kiepski dzisiaj dzień mam :(
Rano jak jechałam zawieźć Mateuszka do przedszkola to nie było pod przedszkolem miejsca do zaparkowania auta, zobaczyłam wreszcie jedno i stwierdziłam że dam tak radę stanąć, ale się myliłam, chcąc zrobić więcej miejsca dla pieszych zaparkowałam blisko innego auta i zahaczyłam auto obok, przerysowałam mu auto :( Ciężko to dokładnie opisać jak tego dokonałam. Myślałam że się zastrzelę, patrzę a z bramy wychodzi facet i idzie w moją stronę, no i do mnie, i mówi, przerysowała mnie pani? ja glowa w dół, mówię wiem i przepraszam, łzy w oczach miałam z nerwów, na szczęście nic strasznego mu się niestało, ja mam bardziej lusterko uszkodzone ale to nie ważne, pan powiedział że problemów mi nie będzie robił i zebym wjechała sobie teraz na jego miejsce bo on odjeżdża :)

cd. Do ginekologa pojechałam już tramwajem żeby nikogo nie zabić po drodze, po wizycie byłam jakaś taka zdenerwowana, idę patrzę że tramwaj jedzie, wskoczyłam do niego i zadzwoniłam do koleżanki, gadam i gadam i patrzę że nie wiem gdzie jestem, jechalam nie w tą strone co trzeba, wsiadłam na przystanku na którym wysiadłam... Brak słów nomalnie... :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry