reklama

Staraczki 2013

Emalia82 ja myślę że my tu wszystkie jedziemy na jednym wózku więc trzeba się wspierać a nie denerwować tym bardziej jak coś się dzieje przypadkiem. Dziewczyny są miłe i szybciutko przyjmują pod swoje skrzydła . Glowa do góry i nigdzie nie uciekaj

Iwo jak te kropelki są na alkoholu to widze, że każdemu w domu pomogą :-):-)

Malusiolka wielkie wielkie gratulacje. Jejku ja zdawałam 10 lat temu, jak wtedy było prosto. A macie możliwość iść do innego lekarza tamten chyba nie bardzo troszczy się o pacjentów więc może warto zmienić. Zdrowie mamy jedno

Mychunia tak bardzo mi przykro. …nie wiem co napisać, będę trzymać mocno kciuki żebys mogla jak najszybciej zacząć starania i żebyś doszła do siebie w niedługim czasie.

Dobranoc

reklama
wpadam by przesłać świeżą porcję ciążowych fluidków!!!

no i jestem po pierwszej wizycie, mąż był ze mną, widzieliśmy na usg jak bije serduszko, wow, niesamowite wrażenie :tak::tak::tak: wszystko jest ok, nasz Bąbelek ma 5 mm wielkości. Ciąża młodsza o tydzień, wg USG dziś jest 6t1d ciąży. Gin założył mi kartę ciąży.
Dostałam Luteinę tak na wszelki wypadek. Kolejna wizyta 10.12

Karola - dziękuję i łapię pełnymi garściami :-)

Malusiolka
- o rany, straszne z tą ręką historie... no ja nie wiem, ale to chyba normalne nie jest, co tam wyprawia ten chirurg...

A ja lecę pod prysznic i do łóżka poczytać ;-)

Malusiolka- dobrze że mąż ma to zwolnienie przynajmniej wyleczy ręke

Mama Tomeczka- ją brałam prenatal bo wchodziło najkorzystniej cenowo, jak urodziłam to pytali co ją za witaminy bralam bo łożysko super odzywione było no i młoda pyzata 3580g :)
Dobrze zrobiłas z ta ordynatorka, ją też bym do niej chodziła.

Karola- świetna sprawa z tym serduchem , lapsam fluidka (^)

Spadam na "in vitro" na Tlc.

Hej dziewczyny:) Dawno mnie tu nie było. Cały czas was podczytuje, chodż troche odpusciłam bo wyniki badań nie dawały złudzeń.
Widzę, że zrobiło się bardzo ciażowo. Wszystkim zafasolkowanym gratuluje:) a za testujące na dniach trzymam kciuki.
Po "milionie" badań jedyne co u mnie wyszło to podwyzszona prolatyna. Od niedzieli łykam bromergon. Poniedziałek był koszmarny - muliło mnie okropnie, dzis juz było lepiej oby jutro obyło sie juz bez przykrych efektów ubocznych brania tab. A u mojego M wyszła bakteria w nasieniu - moze to zabrzmi dziwnie ale ucieszyła nas ta wiadomość. Wiadomo w końcu co jest nie tak. Teraz szukamy dobrego androloga we wrocławiu aby zlecił trafione leczenie tej bakterii. I mam nadzieje ze po jej wyleczeniu, juz bez przeszkód uda nam sie miec dzidziusia;)

mychunia bardzo mi przykro - a wczoraj myślałam o Tobie :-( płacz Kochanie ile wlezie, płacz zawsze złe emocje wypędza :-(

watpliwości no szkoda słów :szok: ludzie to nie mają wstydu :wściekła/y: ja bym jej chyba to 5 euro w du...ę wsadziła :no:

mamaTomeczka ja póki co witamin nie biorę, bo mam od razu takie wymioty, że hej :szok: przy Gabrysiu też za bardzo nie mogłam :confused: ale jest teraz taki wybór, że może znajdzie się coś tańszego i równie dobrego? Ja tam w sumie za bardzo nie ufam syntetykom...

brrr no jak już znaleziono przyczynę, to teraz będzie z górki :-D &&&&&&

Wiecie co - zauważyłam, że coś się zacięło w moich suwaczkach - Gabryś 2 lata 9 mcy skończył 2 dni temu i o tyle do tyłu jest też mój suwaczek ciążowy :confused::confused::confused:

watpliwosci żartujesz? Co za babsztyl okropny!!!!! Szukała sobie naiwnej co jej chałupę posprząta za 5 euro, to jest śmieszne, bo moja koleżanka sprzątając tylko domki dostawała 10 euro za godzinę ;/ a tu jeszcze opieka nad 3 dzieci?? Żartownisia się znalazła. Ale co nic się nie odezwałaś, że tak mało?

Malusiu ja już się przekonałam jacy są lekarze na NFZ ;/ powiedziałam, że jak nie będę musiała to do specjalisty takiego nie pójdę. Parę ładnych lat temu byłam u gina państwowo z bólami brzucha, ale takimi fest. Zrobiła usg po czym stwierdziła, że nic mi nie jest, mnie podbrzusze coraz bardziej bolało i w końcu wkurzyłam się i 3 dni później poszłam prywatnie - pamiętam to była sobota wieczór i co? I w niedziela rano już musiałam być na oddziale w szpitalu, bo okazało się, że torbiel była i pękła, więc piękny tydzień leżałam plackiem w szpitalu i ledwo na siusiu mogłam wstać, bo zaraz pielęgniarki krzyczały, że wstawać nie wolno. Od tej pory wystrzegam się państwowych "specjalistów".

Karola super gratuluję :)

MamaTomeczka no to jak masz okazję do tego samego gina iść z usg to idź, najlepsze wyjście :)

iwo haha też to często oglądam, a mój mąż na mnie krzyczy, że oglądam takie rzeczy, albo o operacjach wykonywanych na dzieciaczkach w brzuszku jeszcze. Ale to się aż łezka ze szczęścia kręci jak się wszystko udaje :)

Lecę budzić młodą i zaprowadzę ją do przedzszkola, później zakupy jeszcze muszę zrobić. Na 11:45 mamy wizytę u psychologa, ale mamy przyjść bez Duśki i porozmawiać o jej rozwoju i o tym co dalej należy zrobić. Dam znać po powrocie co i jak, buziolki :*

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ trochę fluidków :)

Benefica mój też suwaczek się późni 2 dni ;/ coś chyba nie tak z nimi, bo u mnie równo 6 tc powinien być ;/

Kinia, współczuje Tobie takiej sytuacji z lekarzem <przytul> Kochana, czekam na wiadomość co i jak było u psychologa :* Ja coraz bardziej zastanawiam się nad psychologiem po nowym roku dla starszej. W końcu przekonamy się co jest z małą.

reklama
mamaTomeczka fajnie, że wszystko dobrze, ale faktycznie szkoda, że USG nie było. Ja też jestem przyzwyczajona do luksusów, bo mnie robili USG co drugą wizytę.

brrr85 trzymam kciuki obyście szybko wyleczyli bakterie. Wystarczy zrobić antybiotykogram i będziecie wiedzieć co brać. My z mężem też kiedyś mielismy i w sumie gin nam wyleczył.

Kinia1 ja też już nie pójdę do Państwowych specjalistów, bo poroniłam przez jednego. Oni tylko sugerują żeby czekać i nic nie robić.

Mychunia przykro mi. Jeszcze bardziej mi przykro, że trafiłaś do takich "specjalistów", którzy zamiast coś robić każą czekać. Masakra co się dzieje w polskiej służbie zdrowia. Przecież ciąża pozamaciczna może być bardzo niebezpieczna. Jak można pozwolić komus plamić i nic nie robić, nie skierować na badanie. Naprawde bardzo mi przykro, bo wiem, że zaczęłaś wierzyć w tą ciąże. Daj sobie trochę czasu. Przechodziłam to parę razy więc wiem co czujesz. Uda się kolejnym razem. Buziaki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry