wiikki - 0,05'C jak już.
Korygowanie temperatur jest dopuszczone w metodzie npr tzw angielskiej i dotyczy tylko sporadycznych przypadków (nie można uznać za wiarygodny wykres, który jest cały czas korygowany) i tu słuchać - nie dotyczy całego wykresu:
można korygować tylko temperatury: w okolicach 6 temperatur przedwzrostowych i w okolicach 3 temperatur wzrostowych.
Natomiast według metody Roetzera 45 minut nie jest uznawane za odchylenie (odchylenia 45 minutowe do godziny 7:30 wpisuje się jako mierzone o czasie).
Roetzer każe pomijać większe odchylenia i nie dopuszcza w ogóle korygowania.
A ja dziś po raz pierwszy skorygowałam

, bo mi przykro było, że tempka spadła 0,02'C. A że mierzyłam 0,5 h wcześniej, to zaznaczyłam 0,15'C mniej. Głupia jestem, o losie.. Jakby to coś zmieniło..
Trafiłam ostatnio na wykres cały wyglądający jak góry i doliny, gdzie temperatury mierzone od 6 do 12, hihi
black_tea - BABO JEDNA, ZRÓB BETĘ!! i to najpóźniej jutro!! (bo się wykończysz i nas tu i męża
)
Rano zrobiłam test z allegro (czułość 10 jednostek) i 1 krecha. Gdy wracałam z pracy, to kupiłam "ups Test optimal" (25 jednostek), ale to raczej jakaś tanizna. I od początku jest tak słaby cień cienia, że nie jestem pewna czy to nie fabryczny ślad po kresce. Serio, może być to ślad po kresce. Brzuch boli jakby @ była. 29 dc.
Ewka - jesteś? Potrzebowałabym Twój link do założenia konta na Ovufriendzie :-)