Cześć wszystkim....
Właśnie piję poranną (i jedyną) kawkę i nareszcie mam chwilę aby spokojnie poczytać co u Was
benfica - dzięki, muszę powiedzieć, że spędziliśmy z mężem wiele upojnych chwil, może się uda, okaże się już w niedzielę. Na razie szukam informacji na temat biegania kobiet starających się o dziecko ( i w ciąży), i wszędzie piszą, że bieganie ( nie wyczynowe) może mieć tylko zbawienny wpływ na ciąże
O czym jeszcze warto pomyśleć planując ciążę - Dbam o Zdrowie
Fajny artykuł dla kobiet w ciąży chcących biegać
Bieganie w ciąży | Moja Kontuzja
Wcześniej był wątek na temat testów z allegro. Ja kupiłam testy paskowe ( z różowym) paskiem i muszę powiedzieć, że robione codziennie od 6 dc wykazały tylko jeden pozytywny połączony z obniżeniem tempki, więc mocno prawdopodobne, że owu właśnie wtedy była. Natomiast w poprzednim cyklu robiłam testy apteczne, które przez 7 dni pod rząd wychodziły pozytywne. Myślę, że to nie wada testów, tylko stężenie hormonu mniejsze lub większe powoduje, że te z allegro, mniej czułe, nie wykrywają owulacji
Muszę się przyznać, że zaje....biście bolą mnie piersi. Bolą tak, że nie mogę chodzić... Wczoraj biegałam w dwóch stanikach - jeden normalny a na to założyłam sportowy i było w miarę - jak tak dalej pójdzie no na codzień też zacznę się tak ubierać, bo normalnie to się robi męczące....chociaż jeżeli to objaw ciąży - to zniesę z uśmiechem :-)
aesthete - ja opłacam sobie i pracownikom preferencyjny zus i mój macierzyński będzie równie powalający, ale można nadal prowadzić normalnie działalność więc te z ZUS będą dla mnie dodatkowe. Ja też dowiadywałam się jak zwiększyć zus, ale nie stać mnie na opłacanie wysokiej składki bo to by się wiązało z tym, że z domowego budżetu sporo by ubyło. Poza tym ja wybiorę tylko minimalny czas macierzyńskiego, resztę wybierze mój mąż, który jest zatrudniony na etacie.
Momimoo - przykro mi, że test nie wyszedł, ale przecież to jeszcze nic pewnego... Przecież w 9 dpo test nie musi być pozytywny. Ja mam zamiar testować w 12 dpo...
black_tea - bardzo mi przykro :-( Trzymam kciuki aby kolejny cykl był owocny &&&